Reklama

Reklama

Voyagers - Vesmírná mise

  • Česko Vesmírná mise (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V roce 2063 Zemi sužují nemoci a sucho. Šanci na záchranu lidstva vidí vědci v kolonizaci jedné vzdálené planety. Ze Země odstartuje raketa se speciální misí. 30 chlapců a dívek, narozených ze zkumavky, bez rodin, je vychováváno v izolaci vesmírné lodi a připravovaných na život ve vesmíru. Pravidelnými dávkami speciální drogy jsou zbavováni veškerých emocí a pocitů. Nikdo z nich netuší, že mají pod dohledem posádky v průběhu letu dospět a zplodit potomky. Nikdo z nich netuší, že cesta bude trvat 86 let a oni tedy domov nikdy nepoznají... Když několik z nich odhalí tajemství mise a účinky drogy, rozhodnou se vzepřít. Izolace uprostřed nekonečného vesmíru probouzí vztek, chtíč, nenasytnost a strach. (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (170)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Za vizuálními efekty je česká stopa, takže hromada povědomě znějících jmen v titulcích bude pro našince ve finále nejzajímavější pasáží celého díla. Burger nechává v uzavřeném prostoru rozjet hormony mladistvých až do krajní meze, ale vše je celkem předvídatelné. Navíc vykulená Lily-Rose se moc nepotatila. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Pán much v kosmické vícegenerační lodi. Mohl to být velmi chytrý sci-fi film, škoda  toho okatého míření na cílovou skupinu náctiletých, to celý ten filozofický rozměr zplošťuje do tak trochu tuctové a předvídatelné podívané...jako divák z necílové skupiny bych uvítal trochu hlubší psychologické prokreslení postav (a hlavně nějaký jejich psychologický vývoj!) a o něco větší tlak na objevení ,,zvířete v nás", na překlopení racionality do animality zobrazené pubertální posádky. Suma sumárum celkem podařená moderní variace na Pána much s pubertálním rozměrem... ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Fakt je to takový Pán much ve vesmíru. Akorát tam, kde Pán much je hluboký, silný a promyšlený, je Voyagers jen banální, plující po povrchu a černobílý. Navíc si často vypomáhá vatou, jelikož jinak by to Burger na skoro dvě hodiny nenatáhl, ale to přece dneska je skoro až povinnost, mít stopáž filmu skoro dvě hodiny a výš, že... A jen skvělou kamerou (která se z toho snaží dostat maximum a vytvořit silnou atmosféru) a hudbou to zachránit nejde, když postavy jsou bezcharakterní a černobílé, stejně jako jejich chování a navíc je to po celou dobu dost nudné. Navíc tomu naprosto chybí šťáva, nějaké pořádné zvraty by to chtělo (ne jen ty lehce odhadnutelné), nějaké překvapení... ale to tady prostě chybí. Nápad dobrý, ale provedení chatrné, plující po povrchu a nezáživné. Bohužel. To fakt nenajdu sci-fi z roku 2021, které bych mohl dát aspoň slabé tři hvězdičky? 2* ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Pán much ve scifi kabátku. 1)  Spoiler. Řadu nesmyslů korunují Zecovy sofistikované machiavelistické metody, jak ovládat lidi a vytvářet fiktivního nepřítele. Kdepak se to asi naučil?_____ 2)  Spoiler. Ostatně mám pochybnosti o smysluplnosti podobné zápletky. Země má problémy se suchem a nemocemi, ale je současně tak technologicky vyspělá, že je schopna vypravit 30 dětí na 86 let trvající cestu kolonizovat jinou planetu. Na cestu jim dá jednoho (!) dospělého, který je tak nějak vychovává. No nevím..._____ 3)  Ale jsou tu pěkní kluci. Především 25letý Tye Sheridan (přemýšlivý Christopher), 24letý Fion Whitehead (temperamentní opoziční Zec), 23letý Viveik Kalra (Peter), 26letý Archie Madekwe (Kai, Zecův pobočník či něco takového), 22letý Isaac Hempstead Wright (Edward), 24letý Arche Renaux (Alex) či Kanaďan Wern Lee nezjištěného věku (Tayo). No a samozřejmě 45letý Colin Farrell (dospělý doprovod)._____ 4)  Natáčelo se v Bukurešti, na efektech se podílelo i pražské studio UPP._____ 5)  Podobné téma zpracovává Harry Harrison v knize Zajatý vesmír (Captive Universe) či Brian Wilson Aldiss v knize Nonstop (Non-stop nebo také Starship) a mnozí další autoři sci fi._____ 6)  Nakonec i přes mé nevalné hodnocení to nedopadlo tak zle. Je to scifi se sociologickou zápletkou a vcelku jsem se při sledování ani nenudil. Zaplať Pán Bůh za ty dary._____ 7)  Výstižný koment: Omnibus**, Slepejsek*. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Nenechte se zmást, Voyagers je primárně výprava do temných a zvrácených koutů mysli člověka nežli scifi výprava do vesmíru, ale právě to jej odlišuje od zbytku a přesně to bude důvod, proč si na film vzpomenu i po letech. Od začátku diváka trkne celkem originální a zajímavý nápad, kdy společnost vytvoří 20 dětí ze zkumavek a izolovaně od světa si je „vytváří“ podle sebe tak, aby mohly být vyslány do vesmíru a nechyběl jim lidský život. Na palubě ale zjistí, že jsou pod účinkem léků tlumících jejich lidské a sexuální pudy, rozhodnou se je vysadit a pak nastává pravý chaos. Nejen, že herci jsou zde přesvědčiví a výborní, ale zejména scénář není překvapivě až tak hloupý, jak je dnes zvykem. Film divákovi dává doslova sežrat velké množství otázek, které se lidem honí v hlavách - od sexuality, násilí, agrese, manipulace davem až k ovládnutí lodi a získání statusu alfa-samce. S motivy pracuje někdy neobratně, ale o dost častěji právě dost šikovně a v průběhu celého filmu jsem se bavil, současně byl napnutý jak struna a občas mě až mrazilo. Po velkou část stopáže dost přesvědčivý snímek o lidské povaze, která je zakořeněna uvnitř každého, a pomyslném rozdělení lidí na „dobráky a padouchy“, které se s trochou představivosti dá vlastně přirovnat i k dnešnímu rozdělení lidí na 2 covid a anti-covid tábory. Bezprostředně po zhlédnutí jsem nadšený a po prvotní nejistotě jsem dostal slušnou porci napětí, a to doslova z ničeho (54%? za mě výsměch), doporučuju! ()

Galerie (36)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se v rumunské Bukurešti. (BMW12)
  • Za VFX efekty ve snímku je zodpovědné pražské postprodukční studio UPP. (EndyseQ)

Související novinky

Dva zajímavé akční filmy na obzoru

Dva zajímavé akční filmy na obzoru

25.06.2020

V Hollywoodu se čerstvě rozdávaly nové projekty a dva z nich teď přistáli v rukou velice šikovných režisérů. David Leitch (John Wick, Deadpool 2) se upsal režii snímku Bullet Train pro Sony Pictures.… (více)

Reklama

Reklama