Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Existují lidé, kteří riskují všechno, aby odhalili podvod, vraždu, zlo a korupci. Dostávají se do Federálního programu na ochranu svědků a věří, že jsou v bezpečí. A pak někdo, kdo zná jejich tajemství je zradí a nechá na pospas těm, kteří by je rádi viděli mrtvé. V tu chvíli je tu On - Likvidátor - ten, který je chrání a odstraňuje veškeré stopy po totožnosti lidí, jejichž svědectví u soudu ohrožuje jejich životy! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (326)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ještě slušný (ve smyslu koukatelnosti) akčňák trpící hlavně na zbytečně přepálenou délku. I když to vlastně nějak moc nenudí, ale je to prostě dlouhé. Arnold je klasika, Vanessa je fajn, i když by mohla dostat prostoru trochu více, Caan si to evidentně užívá, Kilpatrick má zabijácký knírek. Prostě klasika ústupu devadesátkových akčňáků. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Pokud se stanete svědkem závažného zločinu, nemůžete si přát lepšího ochránce z programu Ochrany svědků, než je John Kruger (Arnold Schwarzenegger). Je totiž jedním z nejlepších ve své branži, a neváhá kdykoliv na ochranu "svého" svědka nasadit i svůj život. Což v případě Lee Cullenové (Vanessa Williams) bude muset dělat častěji než je zdrávo, neboť Lee šlápla na kuří oko někomu hodně vysoko, a ve spiknutí je zapojený i Krugerův kolega a přítel Robert Deguerin (James Caan)... Ať si říká kdo chce co chce, Arnoldovi takovéto role maximálně sedí - a vůbec nevadí, že se ve všech filmech tváří nachlup stejně (Likvidátor, Komando, Terminátor (dobře, v Terminátorovi se mu dá jeho kamenný obličej odpustit)). Film perfektně šlape, až na posledních pár minut zbytečně natahované scény v docích, ale naopak zase potěší docela zajímavý závěr. Plus body za krokodýly :) ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se film tváří velmi vážně, ale jakmile přišla scéna s padákem, tak jsem věděl, že je vymalováno!! Do toho hláškovací vtípky, vynikající scéna v zoo s krokoušema a už jsem se výtečně bavil. Arnold v plné síle, likvidující každého, kdo mu přijde pod ruku. Nenudil jsem se ani chvíli, perfektně vše plyne až do klasického béčkového konce, paráda!! Hudba - Alan Silvestri, krvavé efekty s krokoušema - Berger / Nicottero, co víc si přát? Náhodou suprovej akčňák, ve kterém se Arnie parádně vrátil zpět k pořádnýmu nasranýmu chlapíkovi a vymanil se z těch trapných komedií před tímto filmem. " Právě jste byli eliminováni! " Cha chá, super!!! ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

V druhej polovici deväťdesiatych rokov už pre klasických akčných hrdinov prestávalo byť miesto a tak aj Arnold Schwarzenegger si natočil ešte svoj posledný skutočný veľký akčný film, ktorým je Likvidátor. Spočiatku sa to možno tvári trochu serióznejšie, než je u neho zvykom, ochrana svedkyne pred vplyvnou zbrojárskou organizáciou znie trochu ambicióznejšie, ale aj tak je to stále ten pravý Arnold, ktorý ponúkne všetko, čo od neho môžme chcieť. Dejovo je to po celý čas úplne ideálne, žiadne hluché miesta, film si drží skvelé tempo po celý čas a pôsobí to nadmieru pestro, neustále sa menia atraktívne lokácie a nechýba plno nápaditých sekvencií. Síce som mal nejaký čas aj celkom obavy, aby film neprešiel viac do sci-fi žánru, ale to sa našťastie nestane, puška budúcnosti tu nemá zase až taký veľký priestor a tak je to stále plnohodnotný akčný film v klasickom štýle. Veľkým plusom je aj obsadenie, Arnold Schwarzenegger je tu stále mimoriadny sympaťák s ohromnou charizmou, ktorý baví v akcii, ale aj pri hláškovaní, chráni sympatickú Vanessu L. Williams, ktorá ma zo všetkých jeho filmových partneriek baví najviac, sadli mi aj zvyšné vedľajšie postavy, k tomu výborní záporáci, či už James Caan, ale aj jeho pomocníci. Určite spokojný som aj po akčnej stránke, akčných scén je tu dosť, prichádzajú v pravidelných intervaloch, sú ideálne natočené, odohrávajú sa v atraktívnom prostredí a sú aj nadmieru rozmanité. Samozrejme nechýbajú súboje, ktoré sú tentoraz trochu prepracovanejšie, než je u neho zvykom, dostatok výborných prestreliek, nejaké tie efektné likvidácie a explózie, ale aj pár originálnych scén, ako akcia s aligátormi alebo útok lietadlom na parašutistu. Tu ani neviem vybrať to najlepšie, všetka akcia ma baví približne rovnako. Režijne tomu tiež nemám väčších výhrad, síce pár efektov už trochu zaostáva, ale inak je to stále ten kvalitný akčný film deväťdesiatych rokov, aké sa už netočia. A ani hudba nie je zlá. Takže aj Likvidátor je jeden z tých schwarzeneggrových akčných filmov, aké môžem pozerať stále, žánrová klasika. 79% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Když jako holčička měla zlé sny o dracích, chránil ji náhrdelník. Teď má Arnolda v nejtvrdší podobě. A ani aligátoři si už na pracovnici firmy vyvíjející supermoderní zbrojní systémy netroufnou. Jen pár prachatých kravaťáků touží po ještě větší moci. Svalnatý obr, který legračně skáče padákem, ji nakonec musí uvést do programu na ochranu svědků. Jenže protivníci mají supermoderní elektromagnetické střely, které se proderou i metrovou betonovou zdí (tady bych akci radši pěkně postaru) a chapadla sahají do vysokých politických kruhů. Tyhle scény jsou sice natočené velmi solidně, ale není nad tvrdé rány pěstí nebo třeba rozbité akvárium s aligátory. Rozpočet byl sice velmi štědrý, některé pasáže ale tým kolem Chucka Russella po trikové stránce nezvládl tolik, aby se u nich divák hořce neušklíbl. Tak či onak před sebou máme hned několik slušivých (a na daný žánr) vcelku originálních nápadů a Arnolda, který se tehdy velmi důstojně vracel ke svému oblíbenému žánru. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (27)

  • Rozpočet snímku navýšilo mnoho scén, které byly napsány, natočeny, ale nikdy se nepoužily. (HellFire)
  • Společnost „Cyrez“ se původně jmenovala „Cyrex“, ale skutečná společnost Cyrix proti tomu měla výhrady. Film byl již natočen, proto se musely všechny potřebné dialogy předabovat a loga se digitálně upravila. (HellFire)
  • V českém dabingu nalezneme jednu chybu. Railgun nebo-li elektromagnetické dělo, též známé pod přezdívkou kolejovka (podle „kolejnic“ po nichž střely obrovskou rychlostí krouží) byla ve filmu přeložena jako vlaková puška. Tyto kolejnice ovšem s vlakovou dopravou nic společného nemají. [Zdroj: G.cz] (asdfasdf)

Související novinky

Zemřel herec James Caan

Zemřel herec James Caan

07.07.2022

Z amerického Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve středu večer opustil filmový svět americký herec James Caan, jehož si diváci mohou vybavit ze snímků jako Příliš… (více)

Útočiště v minulosti

Útočiště v minulosti

05.07.2008

Nenachází se pouze ve vzpomínkách vaší senilní babičky. Tohle je myšleno doslova. Akční sci-fi Hiding in Time by se dala zjednodušeně nazvat crossoverem Arnoldova Likvidátora a Jean-Claudova Timecopa… (více)

Reklama

Reklama