Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Neúmyslné zabití uvrhne mladého muže do víru vražedných intrik. A zrovna když se mu podaří najít lásku a svobodu, strhne ho jediný telefonát zase zpátky. (Netflix)

Recenze (155)

Tosi 

všechny recenze uživatele

Španělé se teda vodvázali. Takovejch nápadů, takovejch zvratů a jedna mazanější postava než druhá. Oriol Paulo i Mario Casas jsou zárukou vysoký kvality, ale řekl bych, že tady měli co dělat, aby ten blázinec udrželi na kolejích. Seriál frčí od prvního dílu, někdy je záhadnej, někdy až nepříjemnej a divák musí dávat safra pozor, aby se neztratil. Plnej počet nakonec nedám jen z důvodu, že to bylo příliš překombinovaný, ovšem thriller je to prvotřídní. 80% ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Netflix nám přináší tuto osmidílnou krimi minisérii podle knižní předlohy od mého oblíbeného španělského režiséra. Sledujeme osudy několika postav, které se po několika dílech protnou. Každý něco skrývá a my nevíme, komu věřit. Jak souvisí zmizelá žena s mrtvou jeptiškou? Časem do hry vstoupí víc hráčů a vše se komplikuje. Děj se hodně točí kolem obchodu s bílým masem a věcí s ním spojených. Často vidíme flashbacky našich hlavních hrdinek. Nakonec do sebe vše zapadne a začne hra o čas i o život. Někdo se snaží prokázat svou nevinu a jiní zachraňuj svůj život. Je to dobře natočené. Jediný problém bych viděl v tom, že jsou některé zvraty snadno čitelné, a tak vás jen máloco v seriálu překvapí. I tak jde ale o dobrou zábavu, u které se určitě nudit nebudete "Kde jsou ty kazety?" ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Oriol Paulo zatím fakt boduje. Seriál má skvělou atmosféru a neustálé dávkování zvratů nebo nových informací, které mění děj a posunují pozornost z jednoho na druhého - to přesně jsem žrala už na Contratiempo. Líbil se mi příběh o striptérkách, ty flashbacky patřily k tomu nejlepšímu. Jediný, co mě trochu lezlo krkem, byl záměrně/nechtěně super prkenný Mario Casas s věčně naraženým totálně vyprázdněným výrazem, a pak taky ta poslední epizoda, tam už to prostě tolik negradovalo a úplný dovysvětlení už bylo takový umělý a divný. Jinak ale super, fakt se těším, s čím Paulo přijde příště. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Zbytečně přetwistované a přestylizované. Divácky asi největší popcorn. Ze začátku to mělo punc něčeho geniálního, který se postupně vytrácel, naštěstí ne do prázdna. Nevím jestli je to pro španělskou tvorbu něco specifického, ale bylo to emocionálně přepálené podobně jako la Casa de Papel, tj. styl který moc nemusím, ale chápu, že má každá regionální tvorba svá specifika. Ale kolem a kolem jsem se docela bavil, zvlášť pro některé fešné kočky, hlavní feme fatale v brýlích, o lala. Mít to o 2 hodiny a 1 linku méně, vůbec nic by se nestalo. Přes tu kritiku 6,5/10, ale nic extra, dívám se na tebe Tede! ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Režisér a scénárista O. Paulo má na kontě už nějakej ten film, osobně jsem viděl dva - Tělo a Contratiempo. Oba jsou to krimi-thrillery a u obou jsem napsal, že jako docela dobrý, líbilo se mně to, ale bylo to šíleně překombinovaný, a proto dávám nižší hodnocení. No, musím uznat, že tady to dotáhl v podstatě k dokonalosti, navíc formát seriálu tomu nesmírně sluší. Ve filmu na všechno to kombinování, vysvětlování, příběhový zvraty a matení diváka je prostě málo času a bylo to ve výsledku kontraproduktivní, Nevina si ale může s divákama pohrávat skoro osm hodin, takže je prostor to rozjet ve velkým. A taky, že jo! První dva díly sice vůbec nechápete, co se děje, jakoby to spolu vůbec nesouvisí, ale to je teprve příprava. A jak to postupuje dál, nestačil jsem skoro zírat, jak propletený příběhy se dají propojit, v podstatě nikdo není "hodnej nebo zlej", každej má svůj škraloup, kterej si sebou nese a kterej ho ve výsledku nějak ovlivní. Navíc se jedná o španělskou produkci, která si jede po svým a nenutí nikomu tu posranou "USA všekorektní" šablonu, aby se náhodou někdo necítil dotčenej. Celý je to drsný (uznávám, že s násilím na ženách se tady fakt nepárali a chvílema se na to nedívá dobře, ale do kontextu, prostředí a příběhu to sedí, navíc to v každým vyvolá pořádný emoce, což si troufám říct, měl být záměr!), ponurý, nepříjemný a zároveň výborně promyšlený a natočený. Tleskám a po dlouhé době si upřímně přeju, aby to nepokračovalo a nevznikla případně nějaká další série, protože takhle je to dokonalý. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (3)

  • Krátko pred koncom epizódy si môžeme povšimnúť, ako Mateo (Mario Casas) sedí s deťmi v obývačke a spoločne pozerajú film. Konkrétne sa jedná o španielsku animovanú rozprávku z roku 2019, Klaus. (TomX2)
  • Ve 2. minutě, když Emma (Juana Acosta) tančí u tyče v nočním klubu, slyšíme v pozadí skladbu „Third Day of a Seven Day Binge“, která vyšla jako první singl z devátého studiového alba „The Pale Emperor“ od amerického zpěváka Marilyna Mansona v roce 2015. (Trajektt)

Reklama

Reklama