Reklama

Reklama

Natočeno podle neuvěřitelně skutečného příběhu, film osvětluje i ta nejtemnější místa. Po záchraně mladého chlapce před nelítostnými obchodníky s dětmi se federální agent dozví, že chlapcova sestra je stále v zajetí, a rozhodne se vydat na nebezpečnou misi, aby ji zachránil. Když se mu krátí čas, dává v práci výpověď a vydává se hluboko do kolumbijské džungle, nasazuje svůj život, aby ji osvobodil od osudu horšího než smrt. (bianci)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (97)

xLIGHTx 

všechny recenze uživatele

Snímka s dobrým posolstvom a zámerom. Spracovanie obchodovania s deťmi, s pedofíliou je tu dosť krotké, aby to bolo ako tak prijateľné a zvládnuteľné pre diváka. Film sám o sebe zase nič extra nie, taký  priemernejší, ale cennou je jeho téma, ktorú otvára a vlastne snaží sa o akúsi motiváciu bojovať s touto zvrátenosťou vo svete. (Inak, ako lepší a silnejší mi príde poľský Small World, ale ten je zase drastickejší, pesimistickejší a je z európskeho prostredia.) Jim Caviezel s jeho spirituálnym feelingom sedí do svojej role ako uliaty. Mira Sorvino po staršom TV dvojfilme Human Trafficking opäť po rokoch v snímke o  obchodovaní s ľuďmi. Sound of freedom nie je najkratší, zase na druhú stranu niektoré plytšie, prázdne filmy bez hlbšieho posolstva majú omnoho väčšiu dĺžku, takže prižmúril by som oko. Ostáva len držať päste tomuto projektu a jeho tvorcom. Za tri hviezdičky, ale vzhľadom na guráž tvorcov pustiť sa do tejto prehliadanej, bolestivej a možno aj trochu tabuizovanej témy a za to, že to má veľmi dobrý cieľ, tak mierne nadhodnocujem, za štyri. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Tak jsem konečně viděl toto dílo, pro Q-onanisty tak zásadní, že na něj všichni šli do kina 3x a film měl tak v USA vyšší tržby než Indiana Jones a ciferník osudu. A dopadlo to celkem očekávatelně - docela kvalitní "staromódní" a neokázalý thriller. Podobné se točily v 70. letech. Dějově velmi podobný jako polský "Small World", ale mnohem méně směšný. Jinak samozřejmě s Q-anonem nemá film společného zhola nic a historky o tom, jak "elity" ten film zakazují (a proto se hrál v 3000 kinech, lol) jsou jen pro ty nejhloupější Trumpovy voliče, možná i úmyslně šířené, aby na to lidi šli. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

„Balíček kokainu můžeš prodat jen jednou, ale dítě můžeš prodat i 10x denně.“ Emotivní odšťavňovač, který silnější diváky rozruší a slabší rovnou zničí. Film se dá hodnotit ve dvou rovinách – ve faktické a v rovině filmové. Z hlediska filmařiny jde o poctivou práci kombinující nelítostnou tvrdost a autenticitu spolu se šikovným budováním příběhu i charakterů (hlavní postava je sympaťák a skvělý herec!) a i po vizuální stránce film nabídne mnoho pěkných lokací, jistou kameru i hudební podkres. Po stránce faktů je to pak absolutní šílenost, která se děje v daleko větším rozměru, než si kdokoliv z nás dokáže představit, a tohle film předal naprosto jasně. Příběh dle skutečných událostí, se skutečnými postavami a se skutečným poselstvím, který když se skombinuje s luxusní filmařskou prací, vychází na absolutní topku, která zamrazí, dojme a šokuje najednou. Velmi silný zážitek, který bude divákem ještě dlouho rezonovat. Největší zvěrstvo je však nejen celé obchodování s dětmi, ale hlavně fakt, že tohle nedali do českých kin, stejně jako do mnoha jiných zemí, jelikož tohle by mělo vidět jednoduše co nejvíce lidí, aby i sluníčkáři trochu prozřeli. Více takových věcí. PS jsem rád, že i přes filmové komentáře se dají krásně vyselektovat lidé s velmi podprůměrným IQ (čti debil), tímto zdravím Karlos80 a Miuri, kteří nám svým komentářem krásně ukázali, že i lidé bez základní školy dají dokupy pár smysluplných slov, gratulujeme! ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film se dá dívat ze dvou různých pohledů. Vzhledem ke střídmému rozpočtu a relativně neznámým hercům je to solidní thriller se skvělou režií a velice slušnými postavami. Na druhou stranu existují filmy - a není jich málo, které tohle brodění v tom nejodpornějším co dokáže lidská rasa nabídnout naservírovaly mnohem působivěší a se silnějším emocionálním dopadem. Takže ano, mohlo to být drtivější, a taky kratší, ale o moc lépe natočené asi ne. Z některých scén mi i tak bylo vysloveně na zvracení. Z kritiky která se bůhvíproč snaží tenhle film odsoudit jako nebezpečnou propagandu pochopitelně taky. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Krimi/Drama/Thriller dle skutečných událostí na téma únosu dětí a jejich následné sexuální zotročení. Alejandro Monteverde natočil film, kolem kterého se stal velký rozruch a v zámoří se stal nečekaným finančním hitem. Film má silné poselství na citlivé téma a rodičům se na film nemusí koukat příjemně, byť na žádné explicitní scény nedojde. Za mne šlo o takovou light verzi Vegového Small World, který si pedofily vzal na paškál bez příkras a tam servíroval hodně silné kafe, na které se nekoukalo hezky ( kdo neviděl doporučuji), takže se bohužel nemůžu vyhnout srovnání. Příběh se zaměřuje na federálního agenta ( James Caviezel), který se rozhodne na vlastní pěst zachránit dva sourozence, kteří byli nedávno uneseni. Režijně je film na slušné úrovni, herecky taktéž, chytání pedofilů v úvodu bylo fajn, občas to mělo i takovou temnější atmosféru, ale většinu času film plyne pomalu a nic moc zajímavého se neděje. Zaujalo aspoň finále z Kolumbijské džungle, které tomu dodalu trochu exotiky a potěší i reálné záběry v závěru. Celkově vzato slušný film, který poukazuje na únosy dětí, kterých čím dál v současnosti přibývá, což je opravdu šílené a děsivé. 6/10. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (10)

  • Tim Ballard (James Caviezel) uvedl, že USA je jedničkou v počtu objednávek lidí a lidských orgánů na světě. Uvedl též, že místy je USA na 1. místě i v produkci a vývozu dětí za učelem obchodu ven ze země. Záznam za rok 2022 čítal 85 000 evidovaných ztracených dětí v USA, z toho tisíce z nich bylo pod 5 let, které dodnes nikdo neviděl a které mohou a dle statistik nejspíše jsou oběťmi těchto zločinů. Uvedl také, že nejdůvěryhodnější statistika čítá až na 2 miliony dětí ročně, které jsou nuceny k sexuálním činnostem po celém světě. (Cooller)
  • James Caviezel (Tim) v rozhovoru na YouTube s Jordanem B. Petersonem uvedl, že sám má 3 adoptované děti z Číny a nejen díky tomu má v povědomí nebezpečí, které dětem hrozí, a proto do tohoto projektu původně šel. (Cooller)
  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo predovšetkým v Kolumbii a USA. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno