Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po dvanácti letech ve vězení se Eddie Palmer, bývalá středoškolská fotbalová hvězda, vrací domů a chce opět začít žít. Zanedlouho překvapivě naváže pouto se Samem, nezapadajícím chlapcem z problémové rodiny. Eddieho minulost však začne jeho nový život a rodinu ohrožovat. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (116)

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Ja viem. Dej ma zaviedol emočne presne tam kde chcel. Robil so mnou presne to čo chcel, preto chápem keď niekto túto snímku kritizuje z hľadiska, že je to príliš predvídateľné, prvoplánové a vydiera diváka. Áno je to tak, uznávam a priznávam sa, že som sa nechal. Hoci Justin Timberlake mi nie je v ničom sympatický a na silu multi-kulti gender rovnosť mi vo filmoch už začína liezť na nervy, tuto som tak negatívne nevnímal. Timberlake dostal rolu ktorá mu náramne sadla a keďže gender téma bola jedna z hlavných motívov filmu, neexistuje dôvod prečo by ma to malo hnevať (nešlo o nejakú samoúčelnú kontroverznosť ani o dodržanie písaných-nepísaných noriem). Skromná dráma so skromným dejom ktorá zachytáva osudy ľudí s nie práve najšťastnejším životom, ma nesmierne prekvapila. Skepticizmus bokom. Dávam 5/5*. Nič mi v tejto snímke nechýbalo. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(102/2022) / Chcel som si nechať tento filmík trochu dozrieť na hodnotenie, ale nič zásadné sa v mojom pocite z neho nezmenilo. Téma je rozhodne silná, ale už veľa krát videná. Justin tiež nesklamal a jeho trochu navonok emočne prázdny drsňák bol presne to čo film potreboval. Ono silné scény tam sú, ale naozaj fungujú len v tom momente a nejaký dlhší presah vo mne nevzbudili. Musím ale aj tak podotknúť jednu vec, mne sa páči na aké filmy vsadil atv+. Nie vždy to funguje, ale je vidieť snaha priniesť nejakú kvalitu a hlavne sa trochu odlíšiť od Netflixu, HBO a Amazonu. Celkom im fandím. (6/10) ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Dospívání po redneckovsku. Sice bez DiCapria, za to s fantasticky hrajícím Timberlakem, u kterého platí "the older the better", podobně jako u některých jeho herecky slavnějších kolegů. Je to místy trochu nasládlejší a není to prověřený starší ročník, ale díky bohu za každý takovýhle film, pojednávající o složitostech běžného života běžných lidí z venkova. Stále dostatečně syrový a zatraceně soustředěný aby uspokojil i středně náročného diváka, který má něco nakoukáno. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Druhý film (za sebou, po Honu nan pačlověky), který se zabývá vztahem muže a dítěte (bez příbuzenského vztahu). I tyto filmy lze zařadit do velkého současného diskurzu týkajícího se šikany, ale mají svou vlastní specifiku. Nedělám to rád, ale protože jsem oba filmy viděl bezprostředně po sobě, neubráním se několika srovnání. Abych to nenatahoval uvedu jen juxtapozičně: městská krajina - divočina, mladý muž - téměř stařec, civilizační vztahová zkaženost - řád přírody, skrytá moc úřadů - odhalené pronásledování. Přestože oba filmy leží na opačné straně hranice (všeho), jsou si velice podobné co do nastolení problému i jeho řešení - možná i proto, že oba muži byli kriminálníci. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Pustil jsem si to jednoho krásného pátečního odpoledne a musím uznat, že to nebylo špatné rozhodnutí. Jasně, takových civilních dramat se už natočil mnoho, ale Palmer patří skutečně mezi ty lepší. Justin Timberlake by se měl ucházet o tyto typy rolí, v emočně vypjatých scénách jsem mu uvěřil každé jeho rozhořčení, každé naštvání, každou radost, každou slzu (neskutečně mu tento filmový žánr sedne). Připočtěte k tomu nadání toho malého kluka a z hlediska herectví si nemáte nač stěžovat. Zahřálo u srdíčka, jak si tito dva zmiňovaní vytvořili mezi sebou velmi pevné pouto, takové filmy ze života je důležité si někdy pustit. Chápu, že příběh nepřichází s ničím novým, revolučním, inovativním, sází na jistotu, což ho možná obere o tu eventualitu patřit k nejužší špičce, ale plně chápu jejich krok vsadit na lineární příběhovou linku, kde se nemůže nic významného zkazit. Optimistický závěr potěšil, těžko říct, zda by to takto dopadlo i v reálu, ale zvolit konec s pesimistickým nádechem by bylo jako dostat ránu do citlivých míst. Nehodilo se to sem. Za mě silné tři hvězdy. 7/10 ()

Galerie (3)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení snímku probíhalo od 9. listopadu do 13. prosince roku 2019 v americkém státě Louisiana. (Kuzmik)
  • Zatiaľ čo Sam (Ryder Allen), Palmer (Justín Timberlake) a pani Vivian (June Squibb) jedli svoju večeru s mäsovými guľkami a hovorili o výdavku v obchode, na začiatku scény mal Sam na tanieri jednu mäsovú guľku a malinký kúsok cestovín, potom keď pani Vivian povie Samovi, aby "zjedol svoju večeru", na jeho tanieri sa zázrakom objaví viac jedla. (Pat.Ko)
  • Zatiaľ čo Palmer (Justin Timberlake) sedí a pozerá si starý fotoalbum po smrti pani Vivian (June Squibb), môžete vidieť hnedý obrys jeho falošného tetovania na jeho hornom ramene. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama