Reklama

Reklama

The Stylist

Trailer

Videa (1)

Trailer

Recenze (17)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Režisérka tohle natočila v roce 2016 jako krátkometrážní snímek po 4 letech si vzpomněla , že by z toho mohla udělat celovečerák a takhle to dopadlo. Předně nevím proč se to nejmenuje hairdresser (kadeřnice) než stylist (stylistka) , když je to kadeřnice žádné oblečení zde neřeší a jen stříhá lidi , ale budiž. Ženská stříhá klienty a přitom jich zabíjí nevíme proč to dělá  (jen to, že její matka byla kadeřnice a měla každý den jiné vlasy to, ale není důvod pro vraždění) co z toho má a celkově její psychologický profil se neřeší. Tak, že zabije ženskou (zabíjejí se zde jen ženské) sebere jí vlasy ty si doma vyzkouší a jede se dále mezitím řeší její kamarádka svoji svatbu tak jí dělá vlasy a jde jí na svatbu a to je konec filmu. Jo ještě jsem zapomněl , že si tam udělá dobře s robertkem.  Ten konec nedává ani smysl ona neměl žádný důvod ji zabít navíc sama říkala, že ten chlap se jí nelíbil. 40 procent ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Kadeřnice Claire to nemá jednoduché. Její osobní život je neuspokojivý, plný mučivých vzpomínek na prožitá minulá traumata, a přitom musí v práci denně poslouchat monologické výlevy všelijakých povrchních užvaněných pipin, kterým "dělá hlavy", což jí samozřejmě k náladě nepřidá. Tedy abych to upřesnil, ona Claire popravdě není mentálně úplně v pořádku, spíš bych řekl, že to má v makovici dost rozsračkovaný, neboli rozdaný na betla. No a tak není divu, že jí čas od času hrábne a udělá to, co by na jejím místě udělala každá jiná taková ženská - stáhne nějaký tý pipině z hlavy vlasy i s kůží, vyrobí si z nich paruku, představuje si, že je ta pipina a tím si trochu zklidňuje svou zmučenou psýchu. Aspoň na čas. Mch. jednou z jejích obětí se stane i sama režisérka filmu (85.minuta). Takže tady máme další parádní moderní psychobizár, směle srovnatelný se vzdáleně příbuznými bizáry o narušených ženštinách, natočenými nějakými jinými narušenými ženštinami (jako byly třeba skvělé kousky Raw nebo Rabid, jak mě teď napadá). Přitlačit pí rejžová víc na pilku, dal bych s chutí pět. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Prial by som si, aby som mohol "The Stylist"ako jeden z najlepších filmov roku, no bohužiaľ sa tak nestane. Je to veľké sklamanie? Nie. No myslím si, že keby film mal väčší cit pre detail, trošku viac nám dovolil spoznať našu hlavnú hrdinku Claire a nechodil miestami okolo horúcej kaše, kde som absolútne nevedel prečo sa niektoré udalosti udiali. Najmä smrť jednej postavy očividne Claire aj zasiahne, no vnútorne absolútne nerozumiem prečo potom tú postavu zabila. Prečo chcela jej skalp? Možno je to moc ak chcem trošku logiky do myslenia psychicky narušenej hrdinky, no vnútorne je to pre mňa asi najviac WTF moment filmu. Možno som to mal na základe niečoho pochopiť, no asi mi to fakt uniklo. No film vyzerá vynikajúco, je farebne ohromujúci a Najara Townsend podľa mňa vnútorne skutočne zachytila človeka, ktorý akosi vnútorne chce niekam patriť, no neustále je úplne sama. Scénka na toalete počas párty je v tomto ohľade podľa mňa skvelá. Má to atmosféru a hoci je to viac temná dráma než horor, tak ja mám veľmi rád dobré temné drámy. A preto ma mrzí, že tie detaily tu ostali nejako nedoriešené a koniec by podľa mňa v reále musel pôsobiť úplne inak (pokiaľ chceme ísť s tou variantou, ktorú máme). No rovnako je smutné, že to dokážete predpovedať po celú dobu filmu. Pretože keby sa udeje opačná situácia, bolo by to podľa mňa zaujímavejšie. Nepoviem vám prečo, ale myslím si to. Hodnotenie: B+ ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Kraťas od stejnýho režiséra se stejným názvem The Stylist(2016) jsem viděl před třemi lety. Během 15 minut nabídl jen jednu skalpovací scénu. Co se týče celovečeráku ten sice nabídne nějaký to skalpováníčko navíc ale žádné krvavé podívané se divák nedočká. Tohle je spíš psychologickej než krvavej horor. Vyloženě jsem se u toho sice nenudil ale místy je to hodně utahaný. Film na jedno podívání, víckrát už to vidět nemusím. Lepší 2 hvězdy. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

V Contracted mě Najarra Townsed bavila a vlastně mě nezklamala ani tady. Jen mi to celkově připadalo jako zbytečně natahované nic. Je fakt, že kadeřnice schovávající si skalpy svých klientek, působila celkem neotřele a charakteristika hlavní hrdinky coby vyšinuté zraněné duše mě také celkem sedla. Nicméně rozpracování námětu sklouzlo vlastně k příběhu outsiderky, která si to rozhodne vyřídit s těmi, na které žárlí. To by se sice dalo akceptovat, kdyby film nabídl něco víc, než jen pár skalpovacích řezů. A to se nestalo. Asi to mělo zůstat u kraťasu. 30% ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama