Reklama

Reklama

Červená tečka

  • Švédsko Red Dot
všechny plakáty
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Vydali se do hor, aby ve svém manželství opět rozdmýchali vášeň. Místo toho v nemilosrdné divočině prchají před neznámým střelcem, aby si zachránili holý život. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (99)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Průměrný severský survival. Ta část s laserovým zaměřovačem, na kterou lákal trailer a po které se to jmenuje, je až směšně krátká a atmosféricky nevyužitá. Což ostatně platí o celém filmu, kdo se těší na nějaké atmosférické hororové žně, bude velmi zklamán, protože o to tu vůbec nejde. Omšelé rozuzlení tomu taky mnoho nepřidá, tenhle typ zvratů se brutálně nadužívá (zhruba čtrnáct dní zpátky jsem viděl něco obdobného) a překvapivý už vůbec není. Zvlášť když je zrovna v tomto filmu jasné, že něco takového přijde minimálně dvacet minut předtím, než to skutečně přijde. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Jde o smes hororu a thrilleru. Nazev filmu Cervena tecka symbolizuje fobii Svedu z cerveneho zamerovace, kdy pred desetiletimi seriovy vrah z teho pusky zastrelil 11 migrantu.Na Svedskou kinematigrafii se musi pohlizet jako na filmy z byvaleho "vychodniho bloku", protoze v teto zemi je kvuli problemum s pristehivalci a ideologii multikulturalismu (odhlasovali si ho v referendu kvuli sve demograficky vymirajici spolecnosti jako prvni na svete v roce 1974)podobna "svoboda slova" novinaru,vysokoskolskych pedagogu apod., jako byla zde vcetne byvaleho Ceskoslovenska. Film je natocen tak,aby se dobre pridaval na globalnim trhu, ale pysni se svedskymi domacimi specifiky jako pekna priroda,seversky chlad ,tradice detektivky apod.Romanticka komedie by zde selhala, protoze jejim zakladem je uveritelne jiskreni mezi parem.To je zde v mych ocich nulove.Ale zde se jedna o ozvykany subzanr preziti v divocine.Postavy jsou vystaveny neznamemu zlu. Jenze flashbacky prozradi o co jde a napeti klesne na teplotu okolni krajiny. Jedine co je na pribehu neobvykle je vymena genderovych roli.Pristehovalkyne je inteligentnejsi nez partner a studuje medicinu.Je to ona,ktera se zmuze k odporu, zatimco David ma strach. Vzaveru se typ pribehu o pomste zmeni na revenge thriller s umelym socialnim presahem.Me se s hrdiny nepodarilo ztotoznit emocne a predpokladam, ze vetsine divaku. Takze prekvapivy zacer me uspokojil. Nevyuzito zustalo tema rasismu. ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Celý komentář bude obsahovat SPOILERY! Takže... Bože, stačil kousek a jednalo by se snad o komedii, ne? Za prvé - neskutečně otravní a nesympatičtí multi-kulti protagonisté, kterým přejete to nejhorší zhruba od prvních pěti minut. Bačkora chlap, přechytralá ženská. Intro jak z nějakého Amerického zapadákova s dvěma "redneck brothers," kteří jako kdyby vypadli z Amerického masakru motorovou pilou. OVŠEM! Netrvá to dlouho a z "redneck brothers" se stanou de facto hrdinové a oběti filmu v jednom. Takže, naše dvojice naprostých idiotů se chová jako naprostí idioti a cestou jen tak mimochodem prvního redneck brothera, který je přijel zachránit, nejprve upálí světlicí a potom předhodí hladovému medvědovi, druhého prostě jenom bez váhání zabijou kamenem. Bylo mi obou opravdu líto a hned jsem si říkala, o kolik lepší film by to byl z jejich pohledu - dva lehce rasističtí balíci, kteří si jen tak v klidu na venkově vegetují, než přijede dvojice idiotů z města a nemilosrdně je rozpráší. No, a pak tu máme finální ZVRAT, který je známý asi už od půlky každému, kdo alespoň trochu přemýšlí. A ten už tomu vážně nasadí korunu, protože z dvojice idiotů udělá definitivně záporáky, a to se mi na tom filmu líbilo asi úplně nejvíc. Velice doufám, že to od Darborga byl záměr, abychom je nenáviděli a na konci jim přáli smrt (u mě to zabralo) a nikoliv, že jsme s nimi snad měli soucítit, protože pak je to celkem odvážný tah a za to klobouk dolů. Bohužel skutečný pronásledoval - přes jeho oprávněný vztek - žádné sympatie také nevzbuzuje a tak je vám vlastně úplně jedno, kdo nakonec vyhraje. Líto mi bylo pouze obou "redneck brothers," kteří v tom skutečně byli nevinně a jsou tak jediné nevinné oběti v tom masakru. Ale palec nahoru za stopáž, tyhle filmy, které mají pod hodinu a půl, mi vážně velmi chybí. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Jedná se o první švédský originální film na Netflixu a tak, aby si to s liberálním chlebodárcem Švédi hned nerozházeli, hlavní postavy v podobě manželského páru jsou opět rasově smíšení. Porušili však zavedené pravidlo a tak pro změnu je bílý manžel a černá manželka. Dramatický thriller jeví se být zajímavý, ale zas až tak ohromná pecka to není. Dějově jsou manželé prostě na výletě a někdo je začne ohrožovat střelnou zbraní, čímž veškeré etudy plné strachu a beznaděje skončí tak, jak to prostě skončit mělo. Žánrová šablona je zachována, čímž se bude dějový vývoj filmovým fanouškům jevit předvídatelný. A tak vlivem toho jen budou čekat, kdy se stane co. I když co se týče toho dějového vývoje, no, spíše převládá značná monotónnost. Manželé jsou pro někoho neznámého v palebném poli a jen se snaží utéct, což se jim nedaří. Nic víc, nic míň. Skutečně se jedná o poměrně slabý filmový artikl, který je navíc zprasený liberální rasovou politikou, takže nezbývá nic jiného, než se vrátit k osvědčenému snímku od Joela Schumachera 'Telefonní budka' (2002). Ten zatím stále nijak neztrácí na své působnosti. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[75%] Jak už mnozí píší, je to takový švédský survival film na jedno shlédnutí. Tak částečně bych s tím i souhlasil. I když je to takový spíš thriller s rozumným scénářem a dobrou pointou. Pointou, která je trochu předvídatelná, stejně jako tak mnoho scén v tomto filmu, ale to mi nevadilo. Ze začátku jsem si nemohl zvyknout na ústřední hereckou dvojici. Ale jejich chování se ke konci pěkně vysvětlilo. Rozhodně tu asi není nic, co bych neviděl, ale líbilo se mi jak to bylo krásně zpracované, především ta tíživá atmosféra ke konci, smutek, vztek apod. Trochu mi to připomnělo britský film CALIBRE z r. 2018, ale jen okrajově. Bylo to i dost napínavé, takže asi nic, co bych mohl vidět opakovaně, ale jako jednorázovka od netflixu je to víc, než slušné. Takto mají vypadat dnešní nízkorozpočtová béčka. Bohužel, mnohdy se to nepovede, tohle je ten lepší případ. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (2)

  • David mal v skľučovadle vŕtačky založený forstnerov vrták. Z vŕtačky ho nemal ako dostať dole a pri manipulácii ju nebolo vidno. Zároveň tento typ vrtáka nemá ostrie, ktoré by zvládlo prerezať tak silné plastové pustá. (Jumar)
  • Jedná se o první švédský film natočený pro Netflix. (Duoscop)

Reklama

Reklama