Reklama

Reklama

Červená tečka

  • Švédsko Red Dot
všechny plakáty
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Vydali se do hor, aby ve svém manželství opět rozdmýchali vášeň. Místo toho v nemilosrdné divočině prchají před neznámým střelcem, aby si zachránili holý život. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (99)

POMO 

všechny recenze uživatele

Známý námět turistů, lovených v divočině jako divá zvěř, zpestřený ale i novými zvraty. Neokoukané švédské lokace a vyvrcholení filmu podstatně vylepší jinak naprosto standardní zážitek s minimálně jedním logickým nesmyslem. Režie postačující, psychologicky to do sebe zapadne, ale ve zkušenějších rukou to teprve mohla být skutečná pecka. Jako třeba britský Calibre. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Uvěřitelní herci v neuvěřitelném příběhu, který mi (nepříjemně realistickým terorizováním měšťáckého páru podlými vidláky) dlouho připomínal slavný Eden Lake. Ovšem v závěru přijde dost nečekaný zvrat a všechno je rázem jinak. Narovinu onen zvrat je ale tak trochu rána pod pás, protože divák s nelibostí zjistí, že mu rejža od začátku leccos schválně zamlčoval. Ale to je fuk, má to grády, má to evropskou atmošku a hollywoodský šmrnc a drajv, má to unhappy end, Nanna Blondell je zajímavá kočka a celkově mi to sedlo tak perfektně, že výjimečně odpustím místy dost rozskákanou ruční kameru i ono obvyklé a provařené "nelogické chování postav". ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Mám rád dobrodružný film, tento je navyše mixnutý thrillerom, drámou i soft hororom. Keďže to robili Švédi, utešoval som sa, že to bude dobré, ale výsledok nebol o nič lepší než to, čo vo veľkom chrlí USA alebo Kanada. Motivácia "hlavného záporáka" je jasná a nespochybniteľná, ale s tým susedstvom to už bolo trochu moc. Ani hlavná dvojica mi nijako zvlášť nesedela. Navyše tá červená bodka... Prečo vlastne strieľal, keď neskôr dáva jasne najavo, že chce aby trpel?? Keby niekoho trafil, nebolo by čo pozerať...ok. Nič originálne, nič čo by sme už nevideli inde, navyše ako celok iba v priemernej, ale stále pozerateľnej kvalite. Dve hviezdy by asi boli prísne, takže slabé tri. 50%. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus poměrně drsný thriller, jehož největším lákadlem je hezká severská příroda, sympatické herecké obsazení, patřičná dávka napětí a také zcela nekompromisní závěr. Potěšilo mě i docela logické chování postav a nejeden překvapivý zvrat. Pořád se však jedná o dobře natočený průměrný thriller se zcela tuctovým námětem, který jako taková jednohubka nikoho neurazí, ale asi ani moc nenadchne. 5/10. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Jde o smes hororu a thrilleru. Nazev filmu Cervena tecka symbolizuje fobii Svedu z cerveneho zamerovace, kdy pred desetiletimi seriovy vrah z teho pusky zastrelil 11 migrantu.Na Svedskou kinematigrafii se musi pohlizet jako na filmy z byvaleho "vychodniho bloku", protoze v teto zemi je kvuli problemum s pristehivalci a ideologii multikulturalismu (odhlasovali si ho v referendu kvuli sve demograficky vymirajici spolecnosti jako prvni na svete v roce 1974)podobna "svoboda slova" novinaru,vysokoskolskych pedagogu apod., jako byla zde vcetne byvaleho Ceskoslovenska. Film je natocen tak,aby se dobre pridaval na globalnim trhu, ale pysni se svedskymi domacimi specifiky jako pekna priroda,seversky chlad ,tradice detektivky apod.Romanticka komedie by zde selhala, protoze jejim zakladem je uveritelne jiskreni mezi parem.To je zde v mych ocich nulove.Ale zde se jedna o ozvykany subzanr preziti v divocine.Postavy jsou vystaveny neznamemu zlu. Jenze flashbacky prozradi o co jde a napeti klesne na teplotu okolni krajiny. Jedine co je na pribehu neobvykle je vymena genderovych roli.Pristehovalkyne je inteligentnejsi nez partner a studuje medicinu.Je to ona,ktera se zmuze k odporu, zatimco David ma strach. Vzaveru se typ pribehu o pomste zmeni na revenge thriller s umelym socialnim presahem.Me se s hrdiny nepodarilo ztotoznit emocne a predpokladam, ze vetsine divaku. Takze prekvapivy zacer me uspokojil. Nevyuzito zustalo tema rasismu. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (2)

  • David mal v skľučovadle vŕtačky založený forstnerov vrták. Z vŕtačky ho nemal ako dostať dole a pri manipulácii ju nebolo vidno. Zároveň tento typ vrtáka nemá ostrie, ktoré by zvládlo prerezať tak silné plastové pustá. (Jumar)
  • Jedná se o první švédský film natočený pro Netflix. (Duoscop)

Reklama

Reklama