Reklama

Reklama

Rakeťák

Trailer 4

Zkušený člen Vesmírného ochranného sboru Buzz Rakeťák, jeho velitelka Alisha Hlohová a posádka více než tisíce vědců a techniků se vracejí domů ze své aktuální mise. Přibližně 4,2 milionu světelných let od Země je senzor upozorní na přítomnost blízké nezmapované, ale na zdroje potenciálně bohaté planety. Buzz rozhodne, že si jejich průzkumná loď udělá menší okliku a neznámou planetu T’Kani Prime – bažinatou planetu s agresivními liánami a obřími brouky – se vydá prozkoumat. Snaha o rychlý odlet se však zvrtne a vyvrcholí havárií, při níž exploduje palivový článek a Buzz s Alishou a zbytkem posádky na nepříliš přívětivé planetě uvíznou. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (270)

silentname 

všechny recenze uživatele

Ako je možné, že "Lightyear" sa nestáva tým filmom, čo som si myslel, že bude? Aké ťažké je to priniesť film vesmírneho policajta Buzza Lightyeara a o tom ako sa stal hrdinom? No očividne, to tvorcom nejako úplne nešlo. Poviem to takto. Animácie od Pixaru sú tradične vynikajúce. Chris Evans ako Buzz podľa mňa celkom dobre funguje. Dokonca mu dodáva aj ten Allenovský akcent. Nemal som problém mu neuveriť, že tomu dáva všetko. Mám rád niektoré postavy a v úvode som si hovoril, že toto bude excelentný film. Keď sme sa ocitli na nepriateľskej planéte, boli sme nútení bojovať a snaha zachrániť všetkých a potom odlet... všetky tieto časti ma bavili. No potom to začne trošku kolabovať samé do seba, keď to tvorcovia podľa mňa moc prekomplikujú. Chápem, že prekonaním hyperrýchlosti sa Buzzove 4 minúty vo vesmíre pre planétu môžu stať 4 roky. A dokonca by som aj chápal, že považuje za svoje poslanie urobiť všetko preto, aby svojich ľudí dostal opäť domov. Ale ... potom prichádzajú komplikované scénky, kde sa nám predstaví Zurg a jeho plány a jeho dôvody a film začne byť skutočne nad moje chápanie. Rozumiem o čo tvorcom išlo, ale ku koncu niektoré akčné časti pôsobia skutočne vystrihnuté ako z nejakej uletenej fantasy. Na jednu stranu je super, že som chcel vidieť ako to naši hrdinovia dokážu, no vo výsledku nemôžem zakryť sklamanie. Tento film mal byť silný. Nápaditý a vizuálne strhujúci. A akosi nemá príbeh, ktorý by to dokázal potiahnuť do nekonečna a ešte ďalej. A úprimne neviem, či by ešte mali tvorcovia druhú šancu. Nechám sa prekvapiť. Hodnotenie: B ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $200miliónov║ Tržby USA $118,307,188║ Tržby Celosvetovo $226,425,420▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,921,400║ Tržby za predaj DVD v USA $1,405,667║ Tak skoro niekoľko desaťročí dokonalý Pixar to pre tento krát u ich legendárneho kultu zo ságy Toy Story nezvládol. Táto nešťastná odnoš nevyšla. Priam až odpudila. Sklamanie. Ulietaný príbeh a potom  veľké rozuzlenie proste nemá tú správnu šťavu, grády, či aj nejakú tu účelovú zábavnosť. /60%/ ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu je strašně super, že se Pixar pustil do poměrně vážně pojatého sci-fi dobrodružství. Vypadá to skvěle, zní to skvělé a odkazuje to sem tam i na klasiky žánru. Slabinou ale je, jako snad u všech pixarovek poslední doby, samotný příběh. První polovina, kde se děcka nenásilnou formou učí o tom, že čas je relativní, je super. Pak to ale úplně ztratí dech, zápletka zahodí veškeré ambice a vyšumí do ztracena, což je strašná škoda. ()

Steven47 

všechny recenze uživatele

Pixar se rozhodl experimentovat a nadělil nám snímek, který se v mnoha ohledech vymyká zažité šabloně a stylu. Trailery mě hodně zaujaly, na film jsem se extrémně těšil, a nakonec ve mně převládají dost smíšené pocity. Rakeťák je rozmáchlá sci-fi jízda plná akce, u které si však podle mě tvůrci ukousli příliš velké sousto. Ačkoliv snímek nenudí, tak druhá půlka je výrazně méně zajímavá než ta první a místy se dost táhne a působí jednotvárně. Příběh je v jádru jednoduchý, ačkoliv se snaží vypadat složitěji. Na konci přijde zajímavý zvrat, který však pro mě překvapivě během chvilky vyšumí do prázdna. Co mě však mrzelo nejvíc, byla absence tradičního přesahu, a především chybějící známé Pixarovské srdíčko, díky kterému mě každý film dokáže dojmout. Na konci se dá mluvit o jedné scéně, kdy hrdina asi na minutu nakousne určité dilema, ale to je z nadstavby vše. Emoce taky moc nefungují i kvůli absenci nějakých zajímavějších a prokreslenějších postav – po Buzzovi je nejlepší robokočka, přeberte si to, jak chcete. Kocour Sox je nicméně neskutečně zábavný a při každé jeho interakci jsem se upřímně zasmál. Ve druhé polovině se však přidá pár vedlejších postav a nejednou mi přišlo, že humoru je až moc. Animace, jak už bývá zvykem, je skvělá. Líbilo se mi, že snímek působí nostalgicky, ale zároveň to divákovi necpe na každém rohu pod nos. Dovedu si představit, jak na tohle kouká v roce 1995 Andy z Příběhu hraček a po zhlédnutí chce ihned akční figurku. Nicméně jsem čekal víc. Pixar ve snaze vytvořit velkolepou vesmírnou podívanou pozapomněl na to, co je mu nejvíce vlastní, a i proto Rakeťák často ani nepůsobí jako projekt studia s lampičkou v logu. 6/10 ()

Jango_Fett 

všechny recenze uživatele

V roce 1995 získal chlapec Andy hračku ze svého oblíbeného filmu.... tohle ale není ten film. Opravdu v té době něco tak hlubokomyslného natočeno být nemohlo. Původní příběh Buzze o kterém mluví v několika dílech Toy Story, dokonce i hrají pc hru z toho světa - vypráví souboj nebojácného Rakeťaka s Císařem Zorgem, který se ve velkém twistu odhalí že je jeho otcem... Pixar si prostě nemohl pomoci a musel nám opět naservírovat svojí klasickou již výše zmiňovanou hlubokomyslnou podívanou, namísto 80tkoveho Star Warsovéhoj jednoduchého příběhu. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (10)

  • Jedná se teprve o první spin-off studia Pixar. (PaTeXx)
  • Film obsahuje 3 potitulkové scény. (orionn12)
  • Při uvedení filmu v kině IMAX se Rakeťák stal prvním animovaným filmem v historii, kterému byl upraven poměr stran z 2,39:1 na 1,43:1 ve vybraných sekvencích filmu. (LUKICKK)

Související novinky

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

10.10.2022

Scenárista a režisér Andrew Stanton (Hledá se Nemo, WALL-E) se po letech pauzy chystá vrátit za kameru svého nového celovečeráku. Stanton naposledy natočil animák Hledá se Dory pro Pixar, předtím měl… (více)

Nová pixarovka vyhořela

Nová pixarovka vyhořela

20.06.2022

Studio Disney má na kontě po delší době mírné zaváhání. Nová pixarovka Rakeťák s cenovkou 200 milionů dolarů totiž sice sbírá pozitivní ohlasy kritiků i diváků, do kin se ale tentokrát rodiny s dětmi… (více)

Hvězdy Marvelu v nové sci-fi

Hvězdy Marvelu v nové sci-fi

02.04.2022

Jen co streamovací služba Apple TV+ získala Oscara za své univerzálně chválené drama V rytmu srdce, uvolnila společnost dalších 100 milionů dolarů za novou sci-fi Project Artemis s hvězdami Avengers… (více)

Reklama

Reklama