Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Michael Brody pracuje na Floridě v zábavním parku Mořský svět, kde se chystá otevřít novou atrakci - systém prosklených tunelů hluboko pod hladinou, kde mohou lidé během procházky sledovat zázraky hlubin. Zaměstnancům parku se podaří odchytit mládě žraloka, které se do parku dostalo poškozenou bránou. Vedoucí parku Calvin Bouchard rozhodne, aby se mládě stalo atrakcí parku, to však o několik dnů později zemře. Michaelova přítelkyně, bioložka Kathrin, hledá příčinu podivného chování delfínů. Nepřímo ji odhalí údržbář, který se po pracovní době potopil ke dnu, aby opravil poškozená vrata. Byl totiž napaden a usmrcen obrovským žralokem. Michael a Kathrin ho jdou hledat. Přestože se je neklidní delfíni pokoušejí zastavit, jejich chování potápěči pochopí až v okamžiku, kdy jsou napadeni velkým žralokem. S pomocí delfínů se jim podaří uniknout. V podmořském tunelu se za sklem objeví mrtvola muže. Přivolaný Michael pozná údržbáře a Kathrin ze stop po kousnutí pochopí, že se stal obětí žraloka, pravděpodobně matky odchyceného mláděte. Marně se snaží varovat Boucharda. Ten nevěří, že by mohlo k něčemu dojít, až do chvíle, kdy se žralok objeví za oknem podmořské restaurace, která je součástí parku. Nebezpečné zvíře, které hledá své mládě, zaútočí proti sklu a podaří se mu vniknout do kontrolní místnosti. Rozpoutá se rozhodující střetnutí mezi zuřící bestií a zoufalými lidmi. (TV Nova)

(více)

Recenze (257)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Já jsem se u trojky docela zasmál. Zábavní park se otvírá, žralok velký jak sviňa se schová do úzké roury a nechá své malé mládě, aby zabíjelo lidi v parku zatím co si dává šlofíka. Umí zařadit i zpátečku a většinou mine svou oběť. Asi byl slepý. Chtěl bych se jen pozastavit u finální scény, kdy vybuchne ten granát. Při jednom záběru se žralok rozsračkuje po půlce laguny a hned v posledním záběru padá ke dnu v celku jen s krví kolem sebe, dokonce má i hlavu, která měla být rozprsklá všude kolem:)))) Asi se uměl upgradeovat, aby mohl řádit i ve čtyřce... Jako komedie mi to přišlo dobré, zábavné...jako horor totální sra... ()

PALINO 

všechny recenze uživatele

Prečo vznikol tento film? Dá sa po tretíkrát ešte natočiť dobrý film o žralokoch, pri ktorom by sme ocenili nové, svieže prvky a ktorý by nás nenudil? Nepravdepodobné, aj keď možné to je, ale to určite nie je prípad tohto filmu. Na Spielbergových Čelustiach som si vždy cenil, že v nás dokázali vyvolať pocit strachu, no ČELUSTE III v nás vyvolávajú iba pocit zbytočnosti. Aspoň že mal film smiešne triky, ináč by zostala zábava na bode mrazu. ()

Reklama

curunir 

všechny recenze uživatele

,,ČO PIJETE?" ,,ŠAMPANSKÉ PRACUJÚCICH." ,,HMMM... PIVO." __ Istým spôsobom nespravodlivo stojí za nízkym hodnotením filmu jeho technické spracovanie. Tvorcovia chceli správne zaujať niečím novým a lákavým a keďže to bol tretí diel tak prišli s 3D. Predovšetkým žralokov záverečný ,,nájazd" na riadiace centrum je už trikovo veľmi úsmevný a často obsadzuje popredné priečky v rebríčku najhorších vizuálnych efektov. Nakrútiť však niečo také dnes, už by nik s niečím takým nemal problém a na daný výtvor by sa hľadalo omnoho benevolentnejšie. Iste, film má svoje technické i obsahové nedostatky (slabé zabezpečenie vodného parku, žralok vpláva tesne pred zatvorením brány...) a zrejme by mohol byť v niektorých momentoch objavnejší, pretože viac menej všetko mohli diváci vidieť už niekde predtým. Vyšší rozpočet však na filme poznať je, príbeh je trocha šablónový, no nenudí a vrcholí v správnych momentoch. Z iného hľadiska by som sa skôr zamýšľal, či nie sú Brodyovci so žralokmi v nejakom zvláštnom spojení (Star Wars = sága Skywalkerovcov, Čeľuste = sága rodu Brodyovcov) a koho to bol nápad, aby Louisa Gosetta Jr. v slovenčine daboval Richard Stanke? (7494. hodnotenie, 214. komentár k filmu) ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Aquapark má atrakci !!! Velkého bílého, kterej má asi metr a hned na svém prvním vystoupení je tak nervózní z davů okolo, že to s ním sekne, překulí se na bříško a hrdinně chcípne. Naštěstí se za něj objeví gumová náhrada velkých rozměrů s pořádným ocasem co má černý vočiska, ostrý zubiska a pořádný ploutviska a bude celej film prudit všechny v aquaparku a i nás diváky. Jenže Dennis Quaid se rozhodne nás všechny zachránit tam, kde se na to Brody vysral a se svým bráškou, který nesnáší vodu, se rozhodne do hodiny a půl Jawsáka sejmout, abychom tu blbost stihli rozdýchat a nezanechala v nás trvalé následky. A uspěje !!! ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Za mě se jedná o skvělý horor, kde do očí bije jen to 3D. To si však doba žádala. Jinak ale opravdu nechápu, proč jsou Čelisti III tak dehonestovány. Obsazení je sympatické, samotný příběh nad míru ucházející a napětí je skvělé. Triky sice nejsou bůhví jak skvělé, ale člověk musí myslet na to, že se jedná o již druhé pokračování hororové série a přístup pak musí být také jiný než k jedničce. Jako béčkový horor mě nezbývá než hodnotit plným počtem. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (6)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 10. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (martin1m2)
  • Film se natáčel v Orlandu na Floridě od 15. června 1982 do 22. ledna 1983. (rafix)
  • Třetí Čelisti byly nominovány hned na osm anticen Zlatá malina. (WolfR)

Reklama

Reklama