Reklama

Reklama

Temný příliv

Trailer

Kate je bioložka, která svůj život zasvětila zkoumání a pozorování žraloků. Neohroženě s nimi tráví čas pod mořskou hladinou a o její bezpečí se stará manžel Jeff, který je podmořským kameramanem. Jednou se ale vše vymkne kontrole a žralok zabije jednoho z členů týmu. Po této tragické události Kate s potápěním končí, a dokonce opustí svého muže a stahuje se do ústraní. Po čase uspořádá s ženou zemřelého kolegy výletní plavby pro turisty. Moc dobře se jim ale nedaří, většina turistů se touží potápět se žraloky. O výpravy za velrybami, tučňáky a lachtany moc lidé nestojí. Kate je na tom mizerně, stále se nepřestala vinit z kolegovy smrti a sotva zvládá splácet loď, do které zatéká. Její přátelé se ji snaží přesvědčit, aby dala Jeffovi druhou šanci a urovnala si svůj život. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

I na televizní inscenaci jde o neuvěřitelně předvídatelný film bez alespoň špetky náznaku, že by to neměla být taková nuda, jaká to ve skutečnosti je. Halle na Direct-To-DVD nedává tedy vůbec žádnou předzvěst obnovy kariéry. Film jem viděl, aniž bych o něm něco předtím věděl, takže standardní klišoidní zápletka typu "Mají co chtěli, tak o čem to je" je jasná od tak páté minuty filmu. ~ Hodnocení filmu: Zbytečný film. ()

tron 

všechny recenze uživatele

2,5*. Nie je to céčko, "len" strašná, neskutočná nuda. Temnému prílivu treba priznať pár bodov k dobru minimálne za snahu o budovanie atmosféry (pohľady na pochmúrne, až podozrivo tiché more, nad ktorým nízko visia mračná, z ktorých sa onedlho rozpúta pekelná búrka, azda by to s prižmúrenými oboma očami mohlo dakomu pripomenúť skvelé Otvorené more). Nejedná sa o klasický žraločí krvák. Žralok sa objaví v úvode, žralok sa objaví v závere a žralok sa mihne v strede. V každej z týchto scén zabije minimálne jedného človeka, ale tieto scény sa odohrávajú v noci/v noci pod vodou, pričom nad hladinou prší alebo je rovno búrka prevracajúca lode. Vzhľadom na to som žraloka skoro vôbec nevidel (!) a ak predsa, jednalo sa len o nudné zábery na „obyčajného“, pomerne malým dojmom pôsobiaceho tvora. Nebyť jeho dvoch pôsobivých vyhodení sa nad hladinu, ani poriadne neviem, že tam je. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Polodokumentární snímek sází na báječné podmořské záběry s nádhernými žraloky, a tak milovníkům přírodovědných snímků nevadí, že plnohodnotný příběh jaksi chybí. Úchvatné scenérie s pralesem chaluh, mezi nimiž se prohánějí tuleni, pableskující paprsky jak ohnivé šípy protínají tmavnoucí hlubiny a hejno delfínů dovádí těsně pod hladinou. Scény se žraloky jsou naprosto úchvatné. A samozřejmě dojde i na krvavé útoky! Místy zbytečně upindané, závěr má ale atmosféru i patřičné napětí. Krom čistě žraločích filmů jsem si vybavil Otevřené moře. Hvězdy tak dostávají příroda, kamera, hudba a žraloci. ()

pend 

všechny recenze uživatele

Žraločí filmy mám hodně rád. Tenhle mě docela dostal, i když ne každému bude vyhovovat rádoby pseudodokumentární ráz.. Příběh je samozřejmě prostinký, gore minimum, ale na Halle Berry se dobře kouká a podvodní záběry jsou úžasné. Žraločí útoky jsou udělány velice realisticky, žádná velká příprava, prostě zaútočí a vše se odehraje ve zlomku sekundy. A závěr filmu je hodně napínavý. P.S. Podruhé už bych ubral na hodnocení a noční scéna se sběrači je tam pouze pro zvýšení bodycountu. ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Hrá tu Halle Berry.....velice prekvapivé. Film o žralokoch s ktorými sa hlavná hrdinka chce hrať ako s delfínmi....pardón...chce ich spoznať a porozumieť im. V niektorých momentoch mi hlavom preblesla myšlienka, že som si mohol radšej pozrieť dokument o žralokoch a bolo by to napínavejšie ako Temný príliv. Našťastie aspoň záver priniesol aké také ( ikeď pomerne jalové) napätie. Ale krájať sa nedalo...:O)) ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama