Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policejní náčelník Martin Brody před časem zemřel na infarkt vyvolaný jeho celoživotním strachem ze žraloků. Jeho manželka Ellen stále žije v přímořském městečku Amity, stejně jako její syn Sean, který nyní pracuje jako člen policejního sboru. V předvánoční náladě se Brodyovi chystají oslavit Štědrý den, když je Sean neplánovaně odvolán, aby se postaral o porušenou bóji nedaleko přístavu. Když však vypluje na moře, je napaden obrovským žralokem, který ho zabije. Jeho bratr Michael přijede se svou manželkou Carlou a dcerou Theou do Amity a pozvou šokovanou matku, aby strávila Vánoce u nich na Bahamách. Po příletu se Ellen seznámí s Michaelovým přítelem Jakem, se kterým často vyjíždí na moře. Jednoho dne je napadne velký žralok. Michael se domnívá, že je to tentýž, který zabil Seana. Později stejný žralok napadne také člun, na kterém se na moře vydala Thea se svými kamarádkami. Ellen věří, že žralok pronásleduje její rodinu a že při útoku na člun byla jeho cílem Thea. Tajně proto sebere Michaelovu loď a vydá se na moře, aby žraloka našla a zabila ho. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (237)

Bat55 

všechny recenze uživatele

Pomaly najzbytočnejšie pokračovanie. Od dokonalej jednotky, cez slušnú dvojku a otrasnú trojku sme sa dostali ku katastrofickej štvorke. Len vďaka názvu a postavám ide o pokračovanie legendárnych Čelustí, inak tento brak nemá nič spoločné s pôvodným Spielbergovým dielom. A tie scény pridané z jednotky v podobe spomienok, tie ma naštvali. Absolútne premárnená šanca (a to som si myslel, že po trojke už nič horšie nemôže byť). Som toho názoru, že tvorcovia mali zostať len u prvých dvoch častí (ktoré navzájom skvele fungujú). /20%/ ()

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Ne, mistrovský kousek tenhle film určitě není. Ale odmyslím-li si Spielbergovu geniální jedničku, zůstává nám tu docela zábavné béčko, kterému nechybí originální a překvapivé momenty - žralok STOJÍCÍ na vodě a vřeštící jako tygr (a že nekecám!) nebo dvoumotorové éro přistávající na vodě :-) Ne, fakt nemá plováky... Co na tom, že logika kulhá na obě nohy, když je to docela sranda? A navíc, určitě jsem už viděl i horší filmy (Čelisti III v parádním 3D se přímo nabízí...). ()

Reklama

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

To jsem takhle minulou sobotu ve 3 hodiny ráno psal hodnocení na čelisti 3 a nevěřil vlastním očím, co jsem to vlastně viděl. Z čirého milosrdenství, jsem film neodeslal do věčných odpadních stok a rychle na ten hnus zapomněl. No a přišlo dnešní ráno, já si opět dělal to svoje a jen v údivu sledoval, že se na obrazovku hrne 4 pokračování, téhle už celkem trapné žraločí ságy. Co říct? Myslím, že to snad ani nebudu komentovat a neučinkovat tam Michael Caine, tak už tam ta žumpa byla. Tenhle oploutvený červotoč, požírající celé lodě, už totiž nebyl ani děsivý a bohužel ani zábavný! Byla to už prachsprostá trapárna!!! ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Ne, nevydržím to. Co řeknu, to nesplním. V předešlém komentáři jsem naznačoval, že si dám na pár dní pauzu. A já už zase píšu. Po pouhých třech hodinách. Jsem závislý asi na všem:-) Je jasné, že se tento film točit neměl. Tvůrci chtěli neustále ždímat prachy. Na základě dílu prvního. Herci zde nic nepředvádí. Žralok je nudný. O atmosféře nemluvě. Nic zde nepůsobí hororově. Spíše nudně, až komediálně. Odpad nedám, ale více než jednu hvězdu také ne. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Asi stonásobne lepšie jak trojka, ale i tak; hlavná postava je (podľa vlastných slov) otravná babička, Mario van Peebles hrá komického černocha, žralok je statický a pomalý + ten námet, a záver to zráža snaď do céčka. Nudný a hlúpy film, ktorý patrí do nočného tv kina konca 90.tych rokov, tam je jeho miesto. Dve hviezdy tomu samozrejme dať nejdú, ale treba oceniť, že  sa aspoň pokúšali tváriť seriózne. Zvyšok tej jednej hviezdy dávam exteriérom bahamského raja. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (12)

  • Snímek se umístil na 22. místě v žebříčku nejhorších filmů všech dob sestaveném od čtenářů časopisu Empire. (orkadimenza)
  • Mario Van Peebles (Jake) si svou roli napsal sám. (Karlos80)

Reklama

Reklama