Reklama

Reklama

Spider-Man: Bez domova

  • USA Spider-Man: No Way Home (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Vůbec poprvé ve filmové historii je odhalena totožnost Spider-Mana a náš dobrý soused již nedokáže oddělit svou zodpovědnost superhrdiny od běžného života, čímž se jeho nebližší ocitnou ve velkém nebezpečí. Spider-Man požádá Doctora Strange, aby mu pomohl jeho tajemství obnovit. Kouzlo však způsobí v realitě obrovskou trhlinu, jíž do světa proniknou ti nejmocnější zloduši, kteří kdy bojovali se Spider-Manem v paralelním světě. Peter tak musí překonat svou doposud největší výzvu, která navždy změní nejen jeho budoucnost, ale i budoucnost paralelních světů. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 5

Recenze (1 003)

Cival 

všechny recenze uživatele

Skvěle padnoucí završení povedené trilogie. Hollandův Spidey pokračuje tam, kde posledně skončil, jen naplno využívá možností, které se mu otevřely díky multiverzu. A funguje to na výbornou. Šikovný scénář těží z náletu ozkoušených postav tunu atrakcí i nezvykle silných emocionálních dilemat. Hollandův Spidey tu definitivně dospívá a čelí prvním opravdu vážným osudovým výzvám, čímž se zručný režisér znovu proplétá s naprostou suverenitou, byť v easy teenagerském duchu komiksové předlohy. Výsledek je zábavný, dojemný i velkolepý a jako návrat starých známých se trefuje maximálně. V mnoha směrech ultimátní hraný Spider-Man. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Tom Holland v trenkách do třetice ve fan-service jízdě, která střídá scény levnýho prefabrikovanýho výplachu se scénama, za který by jiný tvůrci prodali duši. Dafoe fantastickej, Molina nevyužitej, spider-squad chemie parádní, záporáci trochu plochý, skvělý nostalgický momenty (Molina a Maguire + hudba = slzy) a ve strašně moc scénách naprosto otřesný CGI. Emoční rovina fungovala mnohem líp než jsem čekal, a paradoxně akční a zábavná rovina naopak mnohem míň. Dobrej film, ale mohl bejt lepší. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Najlepší zo všetkých Spider-manov ? Určite. Každý diel s Hollandom mi príde vždy o kúsok lepší a zavŕšenie trilógie, nemohlo byť lepšie. Chvíľku som váhal, či dať s odretými ušami aj tu piatu, ale ktorému Spider-manov dať najvyššie hodnotenie, ak nie tomuto. Trošku je škoda, že nám ukážky prezradili veľa, ale zážitok je to stále ohromný. Odložím chválu bokom a nechám si ju na neskôr. Páčilo, že No Way Home pokračuje presne tam, kde skončila po-titulková scéna s dvojky. Príbeh nebol zlý, ale nestrhol ma a ani nevyrazil dych. A ak si odmyslíte všetky tie známe postavy, je to len priemerná Marvelovka, kde najlepšie časti, sú tie z iných sérii. Tiež mi príde trošku diskutabilne aký bezradný je Doctor Strange. No ak nad tým moc nepremýšľate a necháte sa unášať postavami, ktoré všetci (alebo väčšina) dobre poznáme je to super. Tretí Spider-Man (alebo ôsmy) ponuka neuveriteľne veľké množstvo fan servisu a samozrejme hromadu odkazov na všetky možné filmové, ale aj nefilmové série. Kto nevidel, ďalej len na vlastné riziko, nasledujú spoileri. Zo série Avegers nechýba Wong a Doctor Strange, ktorý tu hra výraznú rolu. S trilógie Spider-Man od Sama Raimiho sa dostaví Green Goblin (Dafoe), Doctor Octopus (Molina), Sandman (Church) a samozrejme aj Spider-Man (Maguire), či novinár J.Johan James (Simmons) ako nám už záver dvojky naznačil. Zo série Amazing Spider-Man sa vracia Electro (Foxxx), Lizard (Ifans) a samozrejme ďalší Spider-Man (Garfield). No as nefilmovej série ako som spomínal vyššie, sa dostaví právnik Matt Murdock alias Daredevila (Cox). Je skutočne obdivuhodne, že sa zišla takáto zostava s pôvodnými hercami a myslím si, že každý plne chápe, prečo niekto pri tom prežíval orgazmus. Mňa osobne to potešilo, na Raimiho Spider-manovi som vyrastal a metal pavučiny po dome a tak návrat starych známych tvári, som veľmi rád privítal. Režisér Jon Watts ponuka svoj štandard, takže vizuálne aj akčne je znova na čo pozerať a taktiež sa je aj na čom zasmiať. Priznám sa, že pre plne hodnotenie som sa nerozhodol na základe comebacku starých známych, ale upútal ma záver filmu, ktorý neskončil tak úplne happy endom. No potešili ma samozrejme aj postavy a Willem Dafoe znova predvádza, že je najlepší Spider-manov záporák. Veľké plus je znova výborná hudba. Michael Giacchino ponuka podobné tony ako v predošlých dieloch, no tu je jeho hudba obohatené o choráli a to dáva scénam trošku bombastickejší rozmer. Zhrnuté a podčiarknuté. Príbehom nie až tak strhujúce, ale návrat starých postav upúta až do konca a nie jedného fanúšika zahrajú pri srdci. P.S.: za titulkami je jedna scéna a jeden trailer (na pokračovanie). Obľúbený soundtrack:  Exit Through the Lobby, Forget Me Knots, Peter Parker Picked a Perilously Precarious Profession, Arachnoverture. 90% - 5* ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Asi uplne nechapu to nadseni z filmu. Jako nostalgicky setkani po letech to funguje vyborne, spousta sympatickejch hercu, spousta dojemnejch scen, skvely fory a clovek se vetsinu stopaze musi pousmivat. Jenze to je tak vsechno, dej to poradne zadnej nema, akce je nezajimava/neoriginalni a jedinej aspon trochu zajimavej souboj je jen diky Strangeovi. K tomu tu mame naprosto prepalenou stopaz, kdy jsem si uz nekdy po hodine zacal rikat, jestli se teda neco zacne konecne dit a dost otresny triky. Sice porad lepsi nez Hollanduv prvni dil, ale jinak zklamani. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Když fandíte filmům dost dlouho, začnou se vám po čase takovým zvláštním způsobem odměňovat. Začnou vám fandit zpátky, ať s nimi vydržíte. Začnete je milovat, a ony začnou zbožňovat vás, jako jejich unikátního diváka. Začnou vám jít na ruku, protože ví, že by bez vás neexistovaly. Udělají z vás nadšence, geeka, fanatika, požírače trailerů a hltače drbů ze světa hereckých celebrit. V tomhle univerzu se filmy a diváci potřebují, a Marvel to ví, a hází po nás jeden fan service za druhým. Díky za to. Díky, pokud jste stejní blázni jako já, protože i vy jste tuhle comicsovou cestu umožnili. Dýchá skrze nás všechny. [CinemaCity Zličín] ()

Galerie (77)

Zajímavosti (159)

  • Ve vitríně plných věcí s Peterem / Spider-Manem (Tom Holland) si můžeme všimnout i několika štítků, na kterých jsou uvedena jména autorů komiksů se Spider-Manem. „Peter Unmasked By J.M. Straczynski“ odkazuje na stejnojmenného autora, který napsal sešit „The Amazing Spider-Man #553 (Civil War: Spider-Man Unmasked)“ z června 2006. „Costume Class Designed by T. DeFalco“ odkazuje na komiks „The Amazing Spider-Man #252“ z ledna 1984 od Toma DeFalca, v němž má Spider-Man na sobě poprvé „černý kostým.“ „Sculpting Class Sculpted By K. Busiek“ vzdává hold Kurtu Busiekovi, jenž napsal například „Untold Tales of Spider-Man“. A „Future Engineers Club P. David“ odkazuje na sérii „Spider-Man 2099“, kterou pomohl Peter David vytvořit. (Kubaaa97)
  • V titulkové části věnované Jacobu Batalonovi (Ned) si lze všimnout kresby tzv. termodynamického čtverce, či též Bornova čtverce dle jeho autora Maxe Borna. Pod tímto mnemotechnickým diagramem se nachází rovnice, která aby byla dle tohoto diagramu a běžně užívaného značení termodynamických veličin správně, a tedy vyjadřovala diferenciál Gibbsovy volné energie (zde netradičně označena písmenem F), musí být opačné znaménko u diferenciálu teploty, tedy správně by byl tvar dF = -SdT + VdP. (Nortizop)
  • Snímek dokázal za čtyři promítací víkendy vydělat celosvětově více než 1,53 miliardy amerických dolarů. Za necelý měsíc tak výší výdělků překonal všechny předchozí sólové filmy z Marvel Cinematic Universe i týmové snímky The Avengers (2012) a Avengers: Age of Ultron (2015), které za celou dobu v kinech utržily 1,51 miliardy, respektive 1,39 miliardy amerických dolarů. Film byl v době promítání také nejvýdělečnějším filmem o Spider-Manovi a zároveň se stal 6. nejvýdělečnějším filmem všech dob. (Tashi)

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

03.03.2024

Před dvěma lety se i měsíce po premiéře kina stále bortila pod nápory nadšených fanoušků, kteří dotlačili tři pavoučí hrdiny k obřím tržbám ve filmu Spider-Man: Bez domova. Právě tento film ukázal,… (více)

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

07.05.2023

Čtvrtá, ani začátek páté fáze marvelovského univerza mírně řečeno nenadchla, od vyvrcholení trilogie Strážců Galaxie, které na plátna dorazilo ve čtvrtek, se nicméně očekávaly velké věci. A film,… (více)

Super Mario zdolal 1 miliardu

Super Mario zdolal 1 miliardu

01.05.2023

Snímek Super Mario Bros. ve filmu od společností Nintendo a Illumination oficiálně po 26 dnech od premiéry překonal hranici 1 miliardy dolarů. Dohromady to je 490 milionů ze Severní Ameriky a 532 ze… (více)

Marvel zpomaluje kadenci obsahu

Marvel zpomaluje kadenci obsahu

16.02.2023

Všude kam se podíváte, najdete momentálně na stranu marvelovek jenom samou kritiku. V tuhle chvíli není pochyb o tom, že slavná komiksová franšíza zažívá krizi způsobenou záplavou nových filmů a… (více)

Reklama

Reklama