Reklama

Reklama

Indiana Jones a nástroj osudu

  • USA Indiana Jones and the Dial of Destiny (více)
Trailer 7

Na Oscara nominovaný Harrison Ford se ve snímku Indiana Jones a nástroj osudu naposledy vrací ve své ikonické roli pohotového a rafinovaného archeologa, aby prožil své poslední napínavé dobrodružství, které ho jako tradičně zavede do nejrůznějších koutů světa. (Falcon)

Videa (12)

Trailer 7

Recenze (889)

Botič 

všechny recenze uživatele

Poslední dobrodružství Indiana Jonese má momenty vzbuzující nadšení, ale zároveň i chvíle hlubokého zklamání. V dnešní době určitě nadprůměrný dobrodružný film, ale jako závěr zavedené značky to nestačí. Nemůžu setřást pocit, že Spielberg by z tohohle příběhu udělal úvodní desetiminutovku a pak by se věnoval úplně jiné honbě za úplně jinými artefakty. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Nástroj osudu je labutí písní, která musela vzniknout, aby legendární archeolog mohl konečně odejít na věčný odpočinek. Mangold rozjede festival CGI brykulí, a aby toho nebylo málo, tak možná přijde i Archimedes. Hitler totiž nemohl. Už minule byli ufoni k smíchu, ale stroj času není o mnoho lepší. Finále je celkem emotivní, ale celé to zase zachrání Williams, jehož geniální motiv posunuje zážitek z každého dílu série na úplně jinou úroveň. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

No furt je to ten starej dobrej Indy, Mangold ma nakoukano, takze sem cpe presne to, co maj fanousci radi a co od Indiana Jonese ocekavaj, ale uz to tak nejak nema to svoje kouzlo.  Akce je fajn, ale nic, co by clovek nevidel v ostatnich dilech, triky az na par drobnosti bez problemu, pribehove taky vicemene navrat ke korenum, i kdyz vic samotnyho hledani "pokladu" by neuskodilo. Ford na to ve svym veku porad ma, i kdyz unava na nem krapet videt je. Problem je, ze by k sobe potreboval nekoho lepsiho nez Bridge, ta je totiz fakt na pest a celou dobu me silne srala, jak samotna herecka, tak jeji postava. Prekvapive i Mikkelsen je naprosto o nicem, naprosto nezajimava postava a fakt hodne slabej zaporak. Tentokrat je i krapet slabsi hudba, krome ty jedny ilonicky skladby tady vlastne nic moc zajimavyho nezazni. Urcite se nejedna o zadnou tragedii, furt je to fajn dobrodruznej film, kterejch se dneska uz moc netoci, ale zaroven se jedna o nejslabsi dil, kterej jako rozlucka s postavou moc nefunguje a zaver je vylozene debilni. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Sice chovám k Harrisonu Fordovi ohromný respekt, ale nepřijde mi úplně vhodné, aby nyní jako osmdesátník předváděl stejné kousky, ve kterých poskakuje po městě a rve se s každým jako zamlada. Další věc, jenž mne celkem iritovala, byla celá první polovina filmu, v níž je nám naservírováno zhruba 90 minut čisté akce bez jakékoli hutnější příběhové omáčky. Všechny ty bitky a automobilové honičky mne tak nechaly zcela chladným a do díla jsem se jen horko těžko dostával. Mohu tak pochválit pouze záporné postavy, ti byli v čele s Mikkelsenem parádně zvolená parta nácků. Na druhou stranu bohužel kladní hrdinové dosti nezajímaví, staří a nebo otravní. V závěru sice uznávám, že finálních 20 minut, byť plno nejrůznější filmových chyb a šíleností, vylepšilo mé do teď velmi pochmurné celkové dojmy z filmu, ale ani tak to na víc než 3 hvězdy ani zdaleka nemá. 50% Vůbec se mi proto nelíbí, co se z Indiana Jonese za ty poslední roky stalo. Dříve tam také byly akční parádičky a nadpřirozené prvky, ale v té době alespoň tvůrci stáli pevně nohama na zemi. Teď je z toho ovšem velká akční fantasmagorie skoro jako nějaké Rychle a Zběsile. Samozřejmě k tomu navíc nesmí chybět mimozemšťani, cestování časem a nevysvětlitelné a ve filmu nevysvětlené zázraky. PS: Indy má zřejmě v zadku jakýsi Nazi vysílač. Ať se totiž po světě  ve filmu hne kamkoliv, oni jsou mu pokaždé ihned v patách a dorazí na místo zhruba 5 minut po něm, což je další filmová záhada.... ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Poslední dílek skládačky nedal vydechnout. Řetězec akcí, brilantních nápadů a velké srdce na stříbrném podnose s tou nejupřímnější snahou diváka potěšit. A já jsem potěšená byla. Indy je legenda. Ikona. Láme mi srdce, že už je konec. Výtky vezdejší jsou v tomto případě na vodě, je to kult a Mangold dostál důstojnému rozloučení. Je borec, o Fordovi nemluvě. Špičkový biják a kdo to nepochopil, nezaslouží si ho. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (47)

  • Děj filmu se odehrává v roce 1969, ale Hauke (Olivier Richters) používá samopal MAC 10, který se vyráběl až od roku 1970. (JohnSmith)
  • Postava Voller, ktorého hrá Mads Mikkelsen, čiastočne vychádza z bývalého nacistického vedca Wernhera Von Brauna, ktorý pre nacistov skonštruoval prvé balistické rakety v dejinách (V2), aby po vojne s celým svojim tímom odišiel do USA a pracoval na kozmickom programe. (Arsenal83)
  • Existovaly zvěsti, že by hlavní roli mohl hrát Bradley Cooper. Ty byly velmi rychle pohřbeny poté, co Harrison Ford potvrdil svou účast. (ČSFD)

Související novinky

Ani Furiosa nezabrala, lidé do kin nechodí

Ani Furiosa nezabrala, lidé do kin nechodí

29.05.2024

Pohled na celosvětové tržby kinařů je tento rok týden od týdne smutnější. O potenciální blížící se krizi kin i velkých filmových studií se mluví už poměrně dlouho a důvody jsou nasnadě. Vzestup… (více)

Guillermo Del Toro málem natočil Star Wars

Guillermo Del Toro málem natočil Star Wars

23.09.2023

Scenárista David S. Goyer (Muž z oceli, Terminátor: Temný osud) čerstvě dělal rozhovor v podcastu Happy Sad Confused a kromě jiného taky potvrdil jednu dlouholetou Star Wars spekulaci. Totiž že v… (více)

Další Star Wars seriál má obří cenovku

Další Star Wars seriál má obří cenovku

26.07.2023

Podle nové zprávy serveru Forbes společnost Disney zase utrácela ve velkém. Jenom pro kontext, zde je několik posledních velkých útrat studia. Tajná invaze – nový seriál ze světa MCU, údajně vyšel na… (více)

Reklama

Reklama