Reklama

Reklama

Epizody(4)

Obsahy(1)

Freddie (Tom Hardy) je zrovna propuštěn z vězení, kde udržoval vztah se svým mafiánským šéfem Ozzym (Brian Cox). Před věznicí ho čeká jeho nejlepší kamarád z dětství Jimmy (Shaun Evans) a společně se vydávají do spárů londýnského podsvětí, které ovládá mafie, drogy a zbraně. (Cliff Booth)

Recenze (190)

KoRniky 

všechny recenze uživatele

Moc povedený seriál z drogového podsvětí, zachycující příběh jedné anglické rodiny mezi lety 1984-1994. Je to drsné i vtipné, 4 díly, žádná natahovačka. Všichni jsou věčně ožralí nebo sjetí a svoje problémy řeší hodně rázně. Hardymu role magora Freddieho vážně sedí. "You bloody animal!" - "Yeah well he always wanted to be on TV." ()

PROROK14 

všechny recenze uživatele

Po tomto sa mi do pamäti určite vryje Tom Hardy a ten psychopat, ktorého hraje. Také hovädo, to snáď ani nemôže existovať. Ostatní herci boli tiež dobrí, obzvlášť by som spomenul psychopatovu ženu. Ináč samotné mafiánske prostredie toho až tak veľa ukázať nestihlo. Niečo sa tam črtalo, nejaký obchod, menšie vybavovanie účtov a nakoniec síce malá, ale celkom dobrá zápletka. Na druhej strane boli však dobré vykreslené rodinné vzťahy. Takže celkom spokojnosť. 7/10 ()

Reklama

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Tom Hardy. Křiklavé osmdesátky. Sychravý Londýn. Pouliční nasranost. Nezkrotný chtíč. Tom Hardy. Kožené devadesátky. Síla drog. Špína podsvětí. Nespoutané násilí. Tom Hardy. Tenkrát v Americe je nesmrtelná klasika. "Tenkrát v Anglii" má slušné předpoklady se jí stát také. A sežeňte si kompletní, téměř tříhodinovou filmovou verzi. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

No tak takového magora, kterého tady skvěle ztvárňuje Tom Hardy moc v jiných filméch nebo seriálech nenajdete. Možná tak ještě Bronson, kde...oh, wait..toho taky hraje Hardy :-D, kde vlastně zúročuje svoji spratkovskou minulost. Sice mne v prvních dvou dílech dost zaskočily ty velké časové skoky v letech, ale naštěstí poslední dva díly ze čtyř se už ustálí a dostaneme jednu velkou rodinnou tragédii takové trochu "fucked up family", kdy je překvapivé, že děj je vlastně spíše sledován z pozice manželek hlavních hrdinů. 8/10 ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Hardy si týmto seriálom mohol uhnať rovno rakovinu pľúc. Ani si nepamätám, že by som niekedy videl postavu, ktorá by permanentne fajčila ako tu. Hrá dobre, ale je to evidentne jeho už klasická poloha, ktorá začína byť opozeraná - psychicky nevyrovnaný, komplikovaný nervák/čudák. Celá story má rozmer pomaly antickej tragédie, ale v druhej polovici už ma tie vykonštruované vzťahy prestávali zaujímať. Škoda aj, že neboli prachy na lepší make-up/masky a na lepší vizuál, lebo na to, že pokryjeme 10 rokov sa opticky skoro nič nemení (vrátane postáv). ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Hlavné natáčanie seriálu sa konalo v Dubline. (Arsenal83)
  • Úloha Freddieho Jacksona (Tom Hardy) bola pôvodne ponúknutá Dannymu Dyerovi, ktorý ju odmietol. V roku 2022 uviedol, že toto rozhodnutie ľutuje. (Arsenal83)
  • Seriál je natočen na motivy literární předlohy „The Take“ od britské detektivní spisovatelky Martiny Cole. (Cliff Booth)

Reklama

Reklama