Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou napínavého příběhu je milionář Tom Mullen, majitel jedné z nejúspěšnějších soukromých leteckých společností. V obchodě sice dokáže hrát tvrdě, ale v soukromí je to obětavý manžel a milující otec malého Seana. Jeho syn je jednoho dne unesen. Pokud Tom do osmačtyřiceti hodin nezaplatí dva miliony výkupného, zemře. Zoufalí rodiče se okamžitě spojí s FBI. Tom zpočátku agentům důvěřuje, když předání peněz jejich vinou skončí krachem, rozhodne se jednat na vlastní pěst. Zejména když si uvědomí, že únosci vůbec nemají v úmyslu chlapce propustit. K překvapení FBI i své ženy se Tom rozjede s penězi do nejbližší televizní stanice a tam před celým národem prohlásí, že je únoscům nedá, ale nabídne je jako odměnu tomu, kdo pomůže únosce dopadnout. Riskantní hra se Tomovi nakonec vyplatí, protože se mu podařilo obrátit únosce proti sobě. Závěrečný střet je soubojem nervů mezi Tomem a rafinovaným, vysoce inteligentním šéfem bandy. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Nejsem manželský poradce !! Mám zachránit chlapce.." ;) Typický Ron Howard, který sice zvládá i s pomocí jako vždy famózního Jamese Hornera, jehož o pár filmů později nahradil další mistr oboru Hans Zimmer, napínat divákovy nervy jako starý kšandy jako dnes již málokdo, ovšem rozehrává velkou spoustu potenciálně zajímavých motivů, které však nechává nevyužitými, když podobně nezřídka nakládá i s postavami.. Jeho biják s opravdu velmi dobrým twistem - Tady vedle hned několika dalších..;) - který si vypůjčil coby stejnojmenný remake od Glenna Forda, stojícím na předpokladu, že Melu Gibsonovi, který si s gustem zahrál trpícího muže, který potřebuje mít vše pod kontrolou, že únosci syna tak jako tak nevrátí.. Zoufalí lidé zkrátka dělají zoufalé věci.. A právě tradičně skvostný Gibson oscilující mezi dvěma hereckými polohami - Znovu tak trochu dojde na Šíleného Maxe.. - Výkupné činí tak dobrou žánrovkou, která je však v důsledku mnohem chytřejší a šikovněji napsaná, zvlášť když musí brzy ukázat zločince, aby mohl rozehrát hru na kočku a myš, než se může zdát a než nastolený subžánr běžně nabízí.. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pomerne vydarený akčný thriller na tému únos a vyjednávanie o výkupnom. Začiatok filmu prináša tradičnú zápletku a priebeh. Veľmi ma zaujal netradičný zvrat v druhej polovici filmu, kedy otec uneseného chlapca mení pravidlá hry, čo rozpútava príliv akcie a napätia, Film je natočený veľmi zručne a núti s rodičmi prežívať každú minútu hrôzy, bezmocnosti a utrpenia. Príbeh sa vyvaroval hluchých miest a solídne si drží tempo až do svojho dramatického finále. A že finále je naozaj vydarené a veľmi napínavé. Toto sa tvorcom naozaj podarilo. Navyše sa mi páči opäť spoločný film po Smrtonosnej zbrani s Melom Gibsonom a Rene Russo. Najväčšia hviezda filmu je však skvelý Gary Sinise. ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Změna pravidel hry vždycky zabere. A je to nejspíš důvod, proč nehodnotím o něco lépe (a s přivřeným okem) - je to drsné, je to fér ale originální? Bohužel ne. Přesto, velmi chytrý a napínavý film, rušivým elementem tu byla prakticky pouze hloupá FBI a snad až příliš autistický herecký projev malého chlapce... nechci se posmívat, ale to mu jako vážně nešlo dát aspoň jednu scénu, ve které by se choval jako normální teenager, který je někde proti své vůli? Okay :( na konci to zase jednou zachraňoval Mel, slizký záporák a dotáhnutý konec (tak to má Ondra rád, áno) - silnější 3* a další shlédnutí nepravděpodobné. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Já nevim na co si tady všichni stěžujete, podle mě to je skvělej thriller s výborným Melem Gibsonem a Gerym Sinisem, jejich výkon pro mě rozhodně neni zklamáním, spíš naopak a některý scény opravdu soijí za to. Děj je rozhodně originální a je i dost napínavej, takže vůbec nenudí a díky Gibsonovi dokáže i slušně pobavit. Ron Howard se za to vůbec stydět nemusí ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Poprvé mě Výkupné docela zklamalo. Mel v té době pravidelně vyprazdňoval zásobníky, já totiž tehdy objevil Smrtonosnou zbraň a najednou nový Gibson, zvláštní. Unesli mu kluka, hodně psychologie, vyjednávání. Snažit se soupeřit na dálku přes telefon... Samozřejmě i já jsem dospěl. Z dnešního pohledu lehce nadprůměrný thriller. Ron Howard natočil určitě lepší filmy a Gibson vlastně taky. 70% ()

Galerie (42)

Zajímavosti (27)

  • Film bol 5. najlepšie zarábajúcim filmom roku 1996 v Spojených štátoch. (Arsenal83)

Související novinky

Hardy, Oldman a vraždění na sovětský způsob

Hardy, Oldman a vraždění na sovětský způsob

23.03.2013

Je libo dobovou kriminálku s prvky konspiračního polit-thrilleru? Se špičkovým obsazením? Odehrávající se v Sovětském svazu ještě za Stalina? Zdá se, že Ve stínu dostane z Hollywoodu tučnou… (více)

Reklama

Reklama