Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou napínavého příběhu je milionář Tom Mullen, majitel jedné z nejúspěšnějších soukromých leteckých společností. V obchodě sice dokáže hrát tvrdě, ale v soukromí je to obětavý manžel a milující otec malého Seana. Jeho syn je jednoho dne unesen. Pokud Tom do osmačtyřiceti hodin nezaplatí dva miliony výkupného, zemře. Zoufalí rodiče se okamžitě spojí s FBI. Tom zpočátku agentům důvěřuje, když předání peněz jejich vinou skončí krachem, rozhodne se jednat na vlastní pěst. Zejména když si uvědomí, že únosci vůbec nemají v úmyslu chlapce propustit. K překvapení FBI i své ženy se Tom rozjede s penězi do nejbližší televizní stanice a tam před celým národem prohlásí, že je únoscům nedá, ale nabídne je jako odměnu tomu, kdo pomůže únosce dopadnout. Riskantní hra se Tomovi nakonec vyplatí, protože se mu podařilo obrátit únosce proti sobě. Závěrečný střet je soubojem nervů mezi Tomem a rafinovaným, vysoce inteligentním šéfem bandy. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Skvěle obsazený thriller se silným a překvapivým příběhem. Mel Gibson je v roli sklíčeného otce výborný stejně jako Gary Sinise v kůži nebezpečně chytrého únosce. Bohužel se mi zdálo, že Ron Howard nějak nezvládl kočírovat děj. Místy jakoby celek nedržel pohromadě. Asi už jsem moc náročný a i tak je to více než dobrá podívaná. ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

I přes (silnou) počáteční nezajímavost a tuctovost mě Výkupné nakonec dokázalo celkem strhnout, a to především díky výborně šlapající druhé polovině - až podezřele odlišné od zbytku filmu - a hercům, kteří se v ní konečně probrali a začali pořádně hrát (poklona Gibsonovi a Sinisemu). Ne, že bych se vyžívala v násilí (to vůbec ne), ale příjemně překvapilo, že na konci nešetřili krví, aspoň to vypadalo reálněji a vůbec to působilo lépe. Celkově fajn thriller, vzpomněla jsem si při něm na Arlington Road s Jeffem Bridgesem. 7/10 ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Dobre sa pozri. Tieto peniaze vidíš prvý a posledný raz." Divákom sa Výkupné páčilo, takže nečudo, že pri štedrom (na komorný triler) rozpočte 80 miliónov na celom svete zarobilo fajnových 309. Čo je čudné, lebo je to fakt temný, mrazivý, pochmúrny triler s atmosférou, za ktorú by sa nemuselo hanbiť pomaly ani Mlčanie jahniat. Čo bol ostatne tiež komerčný trhák; diváci v danom desaťročí proste nemali strach a húfne chodili do kina aj na psychicky vyčerpávajúce trilery. Gibson bol vtedy na vrchole síl, takže si z ôsmych desiatok miliónov odkrojil šťavnatých 20. Dobro vo Výkupnom dostáva zabrať, ale v podaní cynického, beštiálne chladnokrvného obchodníka Gibsona to zároveň dáva zlu (zaujímavý Gary Sinise a jeho banda béčkarských a pravdupovediac veľmi amatérskych poskokov, čo je ale na druhej strane realistické) riadne vyžrať. Je pôsobivejšie, keď sú strany vyrovnané. Zápas je férovejší, napínavejší, zostane dlhšie v pamäti. Dokonca bývalá modelka Rene Russo (ktorá sa s Gibsonom samozrejme stretla už v Smrtonosnej zbrani 3) sa v niekoľkých scénach vzchopí k niečomu, čo pripomína herecký výkon. Výborný psychologický triler s diabolsky sústredeným Gibsonom. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dlhé roky to bol jeden z mojich najobľúbenejších filmov a názor nemením ani po desaťročiach. Napriek tomu, že od začiatku sú karty jasne rozdané a je známe, kto je únosca, aké sú jeho pohnútky aj kontakty, všetko sa vyvinie vo výborný thriller, presne taký aký si želáte vidieť. S dávkou napätia, akcie, ale hlavne šachovú či až pokrovú partiu medzi otcom uneseného a únoscom. A až dramatické finále rozuzlilo, kto mal v rukách royal flush. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Když myš začne mňoukat, sklapne i nad kočkou občas pastička.. Eloi Gibson, Morlock Sinise a Howardův dobře namazaný stroj když ne času, tak poctivě budovaného napětí, kterému možná odpustíte i ty polámané zoubky v kolečku ryze hollywoodského konce. Není se co divit, že po těch rolích špinavých poldů si musel G.Sinise „vylepšit profil“ Kriminálkou New York.. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (27)

  • Gary Sinise (Jimmy Shaker) má pri sebe 2 a 3 ručné zbrane. Toto je bežná prax pre NYPD, pretože v prvých dňoch mali zakázané používať rýchlonabíjačku pre svoje revolvery, takže okrem primárnej zbrane nosili aj svoje záložné zbrane a zbrane mimo službu. (Arsenal83)
  • Po tom, čo Kate (R. Russo) dostane odkaz od Shakera (G. Sinise), že sa má do kostola dostaviť sama o druhej po polnoci, je možné vidieť, že cez okná v kostole preniká svetlo vychádzajúceho slnka. (MikaelSVK)

Související novinky

Hardy, Oldman a vraždění na sovětský způsob

Hardy, Oldman a vraždění na sovětský způsob

23.03.2013

Je libo dobovou kriminálku s prvky konspiračního polit-thrilleru? Se špičkovým obsazením? Odehrávající se v Sovětském svazu ještě za Stalina? Zdá se, že Ve stínu dostane z Hollywoodu tučnou… (více)

Reklama

Reklama