Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uplynulo skoro deset let od doby, kdy dobrodruh Rick O'Connell a nebojácná egyptoložka Evelyn bojovali o své životy s 3000 let starou mumií. Vzali se, usadili se v Londýně a mají osmiletého syna Alexe, který je kombinací vlastností svých rodičů, chytrý a zvídavý po mamince, silný a odvážný po tatínkovi. Prapodivný Evelynin sen přivede celou rodinu zpátky do Egypta, kde objeví vzácný zlatý náramek boha Anúbida. Svůj vzácný nález dopraví do svého domu v Londýně, ale záhy jsou přepadeni nevítanými hosty, kteří znají jeho zázračnou moc. V první chvíli náramek zachrání malý Alex, který si ho nasadí na ruku. Protože nejde sundat, stane se rukojmím těch, co neváhají znovu oživit mumii egyptského velekněze Imhotepa a riskovat zánik celé civilizace. Rick, Evelyn i její potrhlý bratr Jonathan se neprodleně vydávají na cestu za záchranou Alexe. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (565)

Radyo 

všechny recenze uživatele

S prvním dílem se tenhle nemůže měřit ani omylem. Bohužel, tvůrci zřejmě veškeré opravdu kvalitní nápady nacpali do jedničky, no a tím pádem jim pro dvojku zbyl jen odpad. I když i ten je stále ještě celkem dobře koukatelný. Obě hlavní herečky, Weiszová i Velasquezová, na tom ovšem mají takřka zásadní podíl. Btw. Já mít doma takové dítě, jako mají Fraser a Weiszová v tomhle filmu, tak si buď hodím laso, nebo to děcko nějak zprovodím ze světa. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Jak typické pokračování - výprava je barevnější a lokace různorodější, děj svižnější a bláznivější, Brendan Fraser namakanější, John Hannah ukecanější a Rachel Weisz krásnější než v prvním dílu, ale co je důležitější, film svým odlišným pojetím stále zvládá obecenstvo ukrutně bavit a Stephen Sommers je zatím naposledy ve své kariéře natolik vizuálně nápaditý a hlavně vtipný, že by jeho režie tentokrát utáhla i mnohem, mnohem horší film. Roztomilý hollywoodský blockbuster, s menšími ambicemi rozhodně lepší a zábavnější než třeba třetí Piráti z Karibiku nebo Sommersův novější Van Helsing... 75% ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Král Scorpion zaprodal svoji duši bohu Anubiovy a ten jej postavil do čela armády, která smetla vše, co jí stálo v cestě. Poté se změnila v písek a tiše vyčkává až příjde čas.... Anubiusův náramek, kniha života, kniha smrti, mumie, pygmejové, velký brouci, Imphotep si je jistej, že mu hubu nikdo nerozbije a hrdinové zachovávají ledový klid v každé situaci. Archeologický film, jaké mám rád, spousta nadsázky a digitální orgie, které jsou schopny kolikrát držet krok i s LOTR. A synek Alex, který vnáší svěží vánek. Jo, jo, být tátou je hrozná dřina. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Slabší než první díl, ale pořád je to akční a zábavné. Více romantických sekvencí, méně zábavy. O krapánek horší ale pořád BOŽÍ jízda. Sommers na co sáhne, to přetaví na výbornou adrenalinovou jízdu (jěště, že si dokázal udržet hlavní dvojici Fraser-Weiz, bez nich by to nebylo ono!). " I Hate Mummies" xD ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tohle už tak dobře nefunguje. Přesně v duchu všech pokračování se to snaží nabídnout víc akce, víc vtipů a vůbec tak nějak víc všeho. Navíc podle některých prvků se zdá, že zde už tvůrci přešli od dobrodružného žánru do žánru fantasy, ale už to holt tak dobře nešlape a člověk se neubrání dojmu, že se dívá na recyklovanou jedničku, akorát o něco víc přehnanou. Ale ok abych jenom nepíčoval, tak před sesunem Stephena Sommerse do totálních bažin je to ještě slušný počin. Hudební doprovod působí na jedničku a tak se dá snad i odpustit, že to jinak není nic jiného než pokus prostě vydojit z toho nápadu další prachy po úspěchu prvního dílu.55% ()

Galerie (131)

Zajímavosti (56)

  • Když Alex (Freddie Boath) zastaví vlak a pokusí se utéct, Imhotep (Arnold Vosloo) spokojeně vystoupí, ukáže na starověký chrám a nazve ho "Karnak". To je ale moderní jméno komplexu, pochází z arabštiny a znamená "pevnost". Starověké jméno, které by tři tisíce let stará postava měla používat, by bylo "Per-Amun", což znamená "Dům Amunův". (Morien)
  • V úvodní bitvě, ve které se objevuje král Škorpión (Dwayne Johnson), ztvárnila bojovníky marocká armáda. (LEGACY)
  • Celosvětová premiéra proběhla 29. dubna 2001 v Los Angeles. (Varan)

Související novinky

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

09.04.2012

Ačkoli závěr Hrobu Dračího císaře hláškou o jistém nálezu v Peru naznačoval pokračování, už se ho nikdy nedočkáme. Studio Universal se rozhodlo, že je načase s touto sérií skončit... a začít znovu od… (více)

Reklama

Reklama