Reklama

Reklama

Poté, co Adonis Creed (Michael B. Jordan) ovládl svět boxu, se mu daří jak v kariéře, tak v rodinném životě. Když se po dlouhém trestu ve vězení znovu objeví jeho přítel z dětství a bývalý boxerský zázrak Damian (Jonathan Majors), touží dokázat, že si zaslouží svou šanci v ringu. Konfrontace mezi bývalými přáteli je víc než pouhý zápas. Aby Adonis vyrovnal skóre, musí dát v sázku svou budoucnost a utkat se s Damianem - bojovníkem, který nemá co ztratit. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (12)

Trailer 8

Recenze (208)

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Poprvé bez Rockyho/Stalloneho a jde to znát. Jasně je vidět, že i bez Rockyho se to dá, ale přiznejme si, Rocky je srdcem této série a on v tomhle filmu přeci jen chybí. Chybí tady jeho motivační věty. Každopádně i bez něho to přeci jen funguje. Jedinou výtku vidím v tom, že neuměli odůvodnit proč tam není. Michael B. Jordan odvedl na pozici režiséra dobrou práci velmi dobrou. Po technické stránce pěkně nápaditý snímek, kde několik kamerových záběrů potěší. Slow motiony byli za mě efektivní a například když ve finále dojde na fight při kterém zmizí diváci a sledujeme pouze Adonise a Damiena, tak je to opravdu dobrý. Creed III nevybočuje z klasického standardu této série a přináší nadprůměrnou podívanou u které se neubráním pocitu, že se z filmu dalo vytěžit víc a že další díly prostě nemůžou nabídnout nic nového. Ale když něco funguje a ještě k tomu se jedná o filmy zaměřené na box, tak asi nějakou originalitu chtít nemůžu. Jonathan Majors super. Jsem s tím spoko.  Z celé trilogie je to pro mě rozhodně nejslabší díl. A možná za to může neúčast Rockyho :-D. Pořád se ale jedná o dobrý film. 7/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Dost mě štve jak tvůrci zametli s postavou Rockyho, nejen že se zde ani jednou neobjeví, ale ani se o ní nemluví, prostě jakoby neexistovala. Jinak se jedná o překvapivě povedený kousek. Minutáž šla trošku dolů a celý příběh je dosti osobní. Vytahují se tady dávné události a ty je potřeba nějakým způsobem uzavřít. Jako v každém filmu i tady bezezbytku platí pravidlo, že jak kvalitní je záporák, tak kvalitní je výsledek. Tady je záporák přímo luxusní. Jednoznačně nejlepší z trojdílné série. Jonathan Majors, ať už je v soukromí jaký chce, může být pro Hollywood obřím přínosem. Charisma z něj totiž je tryská. Označil bych jej za takovou černošskou verzi Toma Hardyho. Pokud bych něco kritizoval, tak asi fakt, že jsou ve finále vlastně všichni hrozní přátelé. I mladý Drago zde už vystupuje v kladné úloze. 70% ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„MÁM TO POD KONTROLOU“ … „NEMÁŠ, PŘITÁHLS SEM CHLAPA S MINDRÁKEM“…  Uff. Já vám měl strach, aby to zase nebyla víc vykecávačka, než frajerskej film. Zbytečně! Je tady to nejlepší z Rockyho – příběh o outsiderovi, kterej se utrhne ze řetězu, návrat starýho a polámanýho boxera do ringu, vyrovnání s minulostí… a „padouch“ dokáže svým chováním vybudit ty pravý boxerský emoce. Samozřejmě i dostatečná dávka sportovního zážitku. Fakt Jordanův dobrej rodinnej boxerskej film.  ///   -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Jde o devátý film tzv. „Rocky“ série. Určitě se nejedná o film poslední. Dokonce se uvažuje o „spin-offech“. 2.) Ve filmu se (poprvé) neobjeví Sylvester Stallone. Jde o jeho spor s producentem Irwinem Winklerem, který vlastní práva na postavu Rockyho. 3.) Thx za titule „Petr Putna“.  ///                         PŘÍBĚH  *****  HUMOR  ne  AKCE  **  NAPĚTÍ  ** ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Od třetího pokračování spin-offu Rockyho, jehož první dva díly byly pecky a profesionální řemeslo a jen tak mimochodem vybudovaly fungující globální značku CREED, jsem čekal mnohem míň, a jsem jen příjemně překvapený. Dostal jsem opět stylový motivační nářez s parádním soundtrackem. Prázdný stadion super nápad, zápletka pěkná pohádka, režie prvotřídní. Takhle spolehlivě v Hollywoodu už točí málokdo. Vůbec mi nebude vadit repríza. ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Až do premiéry neplánovaná návštěva biografu a snímek, kterej mne bez Rockyho a Stalloneho jakožto tvůrce v podstatě ani moc nezajímal (jedničku doma a dvojku v kině jsem si užil, původní Rockyho sérii samozřejmě miluju). Ale díky nečekaně dobrým recenzím i pozitivním prvním ohlasům od diváků jsem tomu šanci dal a byl jsem příjemně překvapen, že jsem ve svých predikcích třetímu Creedovi křivdil, když jsem čekal přinejlepším snímek na úrovni pro mě nezáživnýho Bojovníka od Fuquy. Creed III je víc než dobrým završením série a rozhodně se nejedná o pouhou nastavovanou kaši. Nejvíc chvály se snáší na perfektně natočené souboje, technická stránka, zvuk, to vše je skvělý, fyzický a brutálně nabitý testosteronem. Majors je skvělej, souboj s Chavezem byl tak nepříjemnej, až se mi zpotily ruce. Ale hlavně to celé celkem dobře funguje i mimo boxerský ring, i když by se nějaký mouchy v logice ubírání se příběhu našly. Každopádně Apollo by mohl být hrdý, ale bez Stalloneho a s tím spojeným duchem Rockyho série bych to už podruhé raději nepokoušel. Na slabé 4* a nějakých 7 - 7.5/10 to však v pohodě a zaslouženě má. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (12)

  • Ludwig Göransson, ktorý skomponoval hudbu k prvým dvom filmom Creed, sa už ku komponovaniu nevrátil kvôli časovému konfliktu. Namiesto neho sa o hudbu k filmu postaral Joseph Shirle. (MikaelSVK)

Související novinky

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

18.12.2023

Marvelu se vrší jeden problém za druhým. Poté, co Marvels skončili fiaskem, se stále trošku doufalo v to, že nejúspěšnější sága v historii bude nakopnuta nejen Fantastickou čtyřkou s lákavým… (více)

Creed se dočká čtvrtého dílu

Creed se dočká čtvrtého dílu

19.11.2023

Jak to tak vypadá, Adonis Creed své boxerské rukavice jen tak nesundá. Oscarový producent Irwin Winkler (série Rocky) během jednoho ze svých nedávných rozhovorů totiž prozradil, že po komerčním… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno