Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jmenuje se Bond. James Bond. A vyráží do své první akce. Tři zabijáci, maskovaní za neškodné slepé žebráky, zavraždí na Jamajce agenta britské tajné služby i jeho sekretářku. Londýnská centrála MI6, vedená odměřeným šéfem M, pošle na Jamajku jednoho z nejlepších agentů s povolením zabíjet – Jamese Bonda. Jde totiž o mnohem víc než o zmizelého spolupracovníka; z oblasti Jamajky podle všeho pochází rádiové rušení, které má za následek vychylování amerických raket z jejich původního kurzu. James Bond neboli agent 007 se hned cestou z letiště musí vypořádat s útočníkem, který se vydává za řidiče z britského konzulátu. Zanedlouho se v centru jeho pozornosti ocitne nenápadný ostrůvek Crab Key, který je ve vlastnictví bohatého čínského podnikatele jménem Dr. No. Ten na Crab Key údajně těží bauxit. Bond však zjistí, že je zde tajná jaderná základna, s jejíž pomocí chce šílený Dr. No ovládnout západní i východní mocnosti... První filmová adaptace literárních předloh Iana Fleminga, natočená s relativně nízkým rozpočtem, odstartovala jednu z komerčně nejúspěšnějších filmových sérii v dějinách kinematografie. Snímek, jemuž za svou hvězdnou kariéru vděčí charismatický představitel Jamese Bonda, skotský herec Sean Connery, vznikl v roce 1962. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (585)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se konečně dostal k této Conneryho klasice. Dlouho jsem starým Bondovkám odolával, ale má to své kouzlo. Dnes už to asi na člověka takový dojem neudělá díky spoustě zažitých klišé. Ani tady nemůžeme čekat nějakou složitou zápletku. Bond je poslán na Jamajku, kde má překazit plány zákeřného Doktora no. Pomáhá mu v tom jeden rybář a úžasná Ursula Andress. Její úvodní scéna na pláži je dnes již kultovní. Nechybí ani klasický bondovský suchý humor. "Jedou na pohřeb." :D ()

sud 

všechny recenze uživatele

První Bondovka a úplně jiná. Bez vynálezů Mr. Q, bez přílišné nadsázky, s absencí bondsongu a důrazem na detektivní zápletku. Bond girl se objeví až po hodině, hlavní záporák ještě déle a stejně nemá mnoho prostoru. Ale co, napínavé a zábavné to je, Ursula Andress je víc než jen koukatelná a Sean Connery je spolu s Danielem Craigem opravdový James Bond! Ostatní jej většinou "jen" dobře hráli, či přetavili do podoby napomádovaného supermana, ale Sean Connery a Daniel Craig jsou jediní, kteří se jimi skutečně stali. 85%. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Dr. No je především vystajlovaná kriminálka, kde jsou všechny typické vychytávky Bonda ještě v pozadí na úkor hutné atmosféry a síly hlavního charakteru. Celý film je v podstatě upnutý jen na něj a vedlejší motivy se moc nemají šanci rozvíjet. Naštěstí je to celkem příjemné upnutí, neboť Sean Connery je velmi charizmatický a nebyl překonán až do Daniela Craiga. A to je pěkných pár let a filmařských stylů. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Bondovská série je prostě vždycky o něco napřed před ostatními. I kdyby to pro tentokrát nebyly nejnovější prototypy technických "hraček" či luxusní sporťák, ale "jenom" ošetřování intimních ženských partií, které o mnoho let předešlo dobu. Ano, ta scéna s dekontaminací. Ursulu Andress si budu ode dneška pamatovat____ Je mi stydno, ale tohle byla má první bondovka v originále. Sean má neuvěřitelný hlas, který prostě nadabovat nelze!____Nechybělo nic, krásná přírodička, dobrá akcička a jak už to tak vždy u nula nula sedmičky bývá, pohledné slečinky. Víc si přát nelze. (jen mě trochu mrzí, že počet hodnocení Dr. No a Casino Ryale = 1910:5292...) ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Ona to zase tak úplně tradiční Bondovka není, struktura ve vyprávění je daná, ale James tu ještě není takový bezstarostný floutek, jen prostě dělá práci po svém. Tradiční špionážní finty, žádné futuristické zbraně, až ve finále Dr. No smilní se sci-fi (kovové pazoury, radiace), ale tak to mám rád. Ursula Andress je doustranou bohyní staré doby, z polonahé divoženky v plavkách se mávnutím kouzelného proutku změní v Barbie a pak zase zpět. Connery je můj nejoblíbenější Bond a roli zabijáckého parchanta si očividně užívá. Nesmrtelná klasika. Nejspíš jeli na pohřeb. ()

Galerie (203)

Zajímavosti (130)

  • Crab Key je i ve skutečnosti bauxitový důl. (stepan_s)
  • Velkým problémem pro natáčecí štáb na Jamajce bylo hrozné vlhko. (džanik)
  • Ve scéně, kde James Bond (Sean Connery) ujíždí v autě Sunbeam Alpine Convertible 5 černému vozidlu, které ho pronásleduje, oběma autům nepochopitelně kvílí pneumatiky, přestože jedou po horské prašné cestě. (Norfice)

Související novinky

Na Amazon dorazí celá bondovská kolekce

Na Amazon dorazí celá bondovská kolekce

08.04.2022

Chtěli jste si někdy dát kompletní bondovskou sérii z pohodlí domova, bez toho, abyste utráceli za blu-ray kolekci, nebo museli sahat po nelegálním stahování? Pak pro vás má streamovací služba Amazon… (více)

Bude studio MGM na prodej?

Bude studio MGM na prodej?

23.12.2020

Zatímco studio MGM zoufale vyhlíží premiéru další bondovky, jeho finanční situace se zdá být den ode dne kritičtější. Nyní jsme se tak dozvěděli, že už se společnost obrátila na několik známých bank,… (více)

Zemřel Sean Connery

Zemřel Sean Connery

31.10.2020

Letošní Halloween se pro filmové fanoušky ponese spíše ve velmi smutném duchu, z Velké Británie totiž dorazila zpráva o úmrtí legendárního skotského herce a prvního představitele agenta 007, Sira… (více)

Jonny Quest jako akční velkofilm?

Jonny Quest jako akční velkofilm?

18.03.2009

První zmínka o plánech na hranou adaptaci kresleného seriálu z dílny Hanna-Barbera Jonny Quest prosákla ze studia Warner Bros. už někdy v létě 2007. Pak se na ní tak trochu zapomnělo. Těžko ale najít… (více)

Reklama

Reklama