Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nebojí se mezinárodních zločinců, rafinovaných žen, ani vodních sportů. James Bond ve velkém stylu. Když James Bond (Sean Connery) ve Francii zlikviduje zrádného vojenského plukovníka, musí se ze svých zranění léčit v tamním sanatoriu. Jeho očím neunikne záhadné dění kolem armádního pilota, majora Dervala. Místo něj totiž vystupuje jeho dvojník. Skutečného Dervala zabili členové mezinárodní zločinecké organizace Přízrak, vedené geniálním padouchem Blofeldem. Falešný Derval během cvičení NATO unese pro Přízrak francouzský bombardovací letoun, vyzbrojený dvěma atomovými bombami. Celou akci tentokrát pro Blofelda řídí milionář Emilio Largo (Adolfo Celi). Jakmile má Largo bomby v rukou, může Blofeld vydírat britskou vládu s výhrůžkami, že smete z povrchu zemského některé z velkých měst v Británii nebo Americe. Jamese Bonda tak čeká další mise, ve které – kromě několika krásných žen – dojde i na podmořská plavidla, harpuny a žraloky... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (418)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Může si u vás odpočinout? Je docela mrtvá." Neohrožený Bond, krásné ženy, nekompromisní padouch Largo (skvělý A. Celi) a moře. Tedy hlavně podmořské záběry jsou úžasné a bitvu potápěčů si vždy užiji naplno. Kamera jen tak mimochodem švenkne tu na langustu, tam na murénu či jehlici rohozobou, nebo rovnou na žraloka. Pro mne jedna z nejlepších bondovek, viděna cca 10x. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Thunderball dokonale využil možnosti novej techniky- vodnej kamery, ktorá z veľkej časti supluje dialógy a množstvo akcie sa odohráva práve pod vodnou hladinou...To samozrejme nie je na škodu veci a keď sa k tomu pridá charizmatický Connery, sympatická bond girl a dobrá zápletka, ide o ďalšiu viac než pohodovú a kvalitnú "007" zábavku:) ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Podle mne jednoznačně doposud nejslabší bondovka. Nudná, bez akce, roztahaná na ty dvě hodiny a něco jen násilím, navíc Bond je tady jen stafáž - kdyby tam byl třeba Q, vyšlo by to nastejno. Navíc od začátku bez logiky děje - člen Spectre předstírá svou smrt a jde na pohřeb převlečený za vdovu? Wtf? Když chci ukrást letadlo s bombami, musím na to několik let trénovat dvojníka pilota? To by bylo jednodušší a rychlejší udělat přepad na zemi na základně. A když mám letadlo, přistanu s ním v moři?! A nezapomněli na konci vyzvednout taky toho vědce? Těžké zklamání. Jo, je mi jasné, potřebovali se pochlubit svou podmořskou technikou, a tak se většina věcí točí pod hladinou, ale jako sorry, tam moc děje, a překvapivě ani vtipných dialogů moc nenaženete. Z hlediska bondologie je film zajímavý jen v tom, že Bond přijde o klobouk. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pre túto bondovku sú charakteristické hlavne tie podmorské pasáže, výsledok vtedy ultramoderných filmárskych technológií. A ony skutočne aj dnes pôsobia veľmi efektne. Len sa mi zdá, že sa tvorcovia nechali tými novými možnosťami trochu uniesť a atraktívne harpúnové potýčky natiahli viac než si zaslúžili. Ale budiš, horšie je to s finálnou rádoby zbesilou jazdou v člne s nezmyselne zrýchlenými zábermi mora a útesov. To už naozaj vadí. Inak ale stále vysoký Conneryovský štandard, bondovka, ktorá má šmrnc. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Čtvrtá bondovka je v mnoha ohledech dost suchá, nezáživná a skoro až nudná. Bond samotný je ze všech čtyř dosavadních příběhů nejsušší, nejméně humorný a akční, jen jeho pověstné charisma, pokládající ženy na jedno mrknutí okem na záda je zde nechutně přebujelé, suchý je i hlavní záporák Largo, na něj by stačil i český obecní polda z Horní dolní, suchý je i příběh, který je podán dost nezáživně, suchá je i kladná bondgirl, v černobílých plavečkách jí to sice sekne (ale i přesto, tohle je někdejší Miss Francie?, ono tedy o miss nemám všeobecně valné mínění, ale to tam opravdu neměli na výběr něco lepšího?), ale jinak je to ještě větší pipinka (a pouhá okrasa, nic jiného) než Ursula Andress (ta alespoň trošku něco zahrála) z Dr. No, ještě, že záporná bondgirl má jiskru (to ty zrzavé vlasy) a je konečně záporačkou, na kterou je Bondovo kladně nakažlivé sperma zcela imunní. Paradoxně Thunderball obsahuje spoustu věcí a scén, které následující bondovky dost často vykrádají, jenže je vykrádají tak nějak zajímavě a jsou mnohem lépe podané, než tady. Nevím, jestli si teď dokážu vybavit všechny ostatní bondovky, ale myslím, že do doby, než byla natočena bondovka Quantum of Solace, byl Thunderball zřejmě nejhorší a nejslabší bondovkou. Pozitivem je pak jen poměrně hodně podmořských záběrů, ty mě baví vždycky. Nic z toho, co jsem napsal se však netýká závěrečné podmořské přestřelky. Zřejmě nejdelší podmořská bitva, která byla do té doby natočena. Výborný nápad, parádní zpracování, překvapivě dlouhá doba, která jí je věnována (asi to sežralo hodně peněz, času a úsilí, ale přineslo to ovoce). Jen a jen díky ní dávám třetí hvězdičku, protože jen díky ní Thunderball (pokud vůbec) utkví v paměti. Jen kdyby to vzápětí doslova neposraly až hlasitý smích vyvolávající zrychlené záběry z lodi. To je fakt k popukání. ()

Galerie (240)

Zajímavosti (100)

  • Jedná sa o prvý film v sérii, ktorý bol natáčaný na širokouhlú kameru. (classic)
  • Let s jet-packem trvá 21 vteřin, přístroj vyvíjí brzdící sílu tisíc koní. (džanik)

Reklama

Reklama