Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzácná starožitnost, která patřila carskému rodu Romanovců zmizí z Moskvy. Agent Secret Service ji získá, ale pronásledovatelé ho smrtelně poraní. James Bond (Roger Moore) díky dražbě okamžitě poznává, kdo ji chce za každou cenu dostat zpět. Dostává se tak do hry kde jde kromě diamantů i o mnohem nebezpečnější věc. Vstupuje do ní totiž šílený generál Orlov (Steven Berkoff). Chce útočit na Německo, ale jeho nadřízení jsou proti. To však neznamená, že by se Orlov vzdal. Bond by mohl získat potřebné informace v nepřístupném sídle ženy s tetováním chobotničky (Maud Adams). Tato žena je ale stejně krásná, jako nebezpečná. (PB Publishing)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (340)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dalsia akcna jazda v rezii akcneho diabla Johna Glena. Hlavne vdaka skvelym akcnym scenam stoji tato Bondovka za pozretie. Zapletka je dost zmätena a prilis som nepochopil preco sa dali dokopy priekupnici diamantov z Indie a fanaticky general, ktory chcel odpalit atomovku. Asi nebola tema priekupnikov dostatocne zaujimava, tak tam prihodili fanatickych rusov. Ti vzdy zaberu na divaka. Kludne sa cely film mohol odohravat v exotickej Indii. Len skoda, ze herecke obsadenie je nejake druhotriedne alebo za zenitom. Bond, Moneypenny, M a Q uz pôsobia ako banda dôchodcov. Chudakovi Q sa uz triasli ruky, ked predvadzal novy gadget. Moore je uz fakt dost stary a Connery ho v konkurencnej Bondovke z rovnakeho roku po kazdej stranke strcil do vrecka. No a Moneypenny dostala pre istotu mladsiu asistentku. Bondgirls tentoraz pôsobia ako druhotriedny material, ktory sa zvysil z predchadzajucich Bondoviek (titulna a tuctova Maud Adams) a nic lepsie producenti nezohnali. Tak to dopada, ked poriadna zenska Barbara Carrera radsej prebehla ku konkurencii kvôli Connerymu. Zaporakov je tentoraz viacero a vdaka tomu ziadny z nich poriadne nezaziari. Prekvapivo slaby je aj inokedy diabolsky Steven Berkoff. Kabir Bedi cely cas len tupo pozera. Takze najviac zaujmu zabijacke dvojcata s nozikmi. Takze zapletka je slaba, ale film zachranuju akcne sceny. Nadchne uz skvely uvod na Kube v ktorom si Bond zalieta v mini lietadle, dalej velmi zabavna nahanacka s tuk tukmi v Indii a predcasne finale vo vlaku. Potom este nasleduje definitivne finale v Indii a blbnutie na lietadle, ktore mi uz pripadali zbytocne. Skoda len castych zaberov na Mooreho xicht pri ktorych sa pouziva zadna projekcia. Radsej mohli nechat iba zabery s kaskaderom, ktory predvadza skvele kusky. Na tak chabu zapletku je film strasne dlhy a keby sa skratil o polhodinu vratane niektorych akcnych scen, tak by som to videl aj na 4*, ale v tomto miestami nudnom prevedeni tomu dam len slusne 3*. 6/10. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Indický Bond absolútne splnil moje očakávanie - exotická india, krásne dievčatá sporo odeté, klobásový nemci - fantastické akčné scény - na danú dobu a hlave Q sa zapája do akcie viac ako obvykle. Osobne veľmi spokojný, napriek faktu, že Moorea za akčného hrdinu po tejto Bondovke rozhodne nie som schopný akceptovať. Už pri For Your eyes only bol starý, ale tu je to na ňom doslova vidieť. Beží s posledných síl, hlavne vlaková scéna a nemôžem si pomôcť chýba mu mladický elán takého Conneryho. Ale aj napriek tomu Glen výnimočne zvládol réžiu a prekonal sám seba a o to ide nie? o prekonávanie starých praktík a pozeranie sa na nesmrteľného Bonda. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

[80%] CHOBOTNIČKA, coby šestá a předposlední Bondovka s Rogerem Moorem. Oproti předchozí a slabší části Jen pro tvé oči je toto opět skok dopředu. Na starosti to má zas režisér John Glen, který mě v předchozím počinu moc nepřesvědčil. Zde se mu to povedlo snad ve všech ohledech. Samozřejmě, nejedná se o úplnou pecku, ale moc kritiky bych zde nepřipisoval. Hlavně tohle je moje třetí viděná část o Jamese Bondovi a první s Moorem. Takže nějaká nostalgie či vzpomínka z dětství zde zafunguje. Dějově je to lepší než předchozí díl. Sice nic světoborného, ale funguje to. Nemá to ani moc hluchých míst. Sem tam je nějaká sekvence trochu delší, ale to mi moc nevadilo. Moore je zde v první cca půlce opět skvělý jako vždy. Má už nějaký věk (zde 55 let), hláškuje, to své charisma stále má. V druhé půli filmu je už Moore vážnější, ale s ohledem na postupující napínavost a vážnost mise to chápu. Hlavní bondgirl zvaná Chobotnička mi moc nesedla. Taková moc odtažitá, chladná, nevím, ale co už. Co se týče akce, musím ještě kladně zmínit úvod, který nebyl nijak dlouhý, ale nadchl mě. Průlet hangárem s letounem byl prostě top! Záporáci byli vcelku v pohodě, nic extra teda, ale lepší než v jiných částech o Bondovi. Hudba od Barryho opět vydařená – tam není o čem. Robert Brown zde v roli M nahradil zesnulého Bernarda Lee.  Lee mi přišel o chlup lepší, ale ani tento nebyl hrozný (v dalších dílech vyniknul o něco více). Potěší i tradiční Q, který si ve finále zalétá s balonem. Co k tomu ještě více dodat? Akce je tu dost, odsýpá, je různorodá, ve vlaku možná zdlouhavější, ale tak jako tak je Chobotnička ukázková Bondovka na kterou nedám dopustit. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že mé hodnocení starých bondovek je spojeno s dětstvím, nostalgií a tak, tudíž je mírně neobjektivní. Moor není Connery, ale pobavit umí. Skvělá hudba, anglický suchý humor, který často pěkně zčerná, krásné ženy a ty exteriéry! Ach jo, alespoň jednou si zaplavat v Indii v bazénku mezi palmami, květinami, a tak...Jen nesmíte tyhle bondovky brát vážně - jsou to parodie! Stále si říkám, proč ze současného Bonda udělali Američani chladnou mlátičku bez vtipu a šarmu. Prostě řemeslně dokonalá, avšak nepřekvapivě akční béčka. Jo, nezávislost na Británii se i po letech dá vyjádřit různě... ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Pokračujeme s "Octopussy", ktorý je tak úplne iným filmom, než naposledy bol For Your Eyes Only, že to začína byť opäť celkom osviežujúce. Pre mňa je to asi jedna z najbizarnejších Bondoviek, ktoré som mal možnosť vidieť, nakoľko tu máme hneď úvodnú vraždu klauna a dokonca sa tu aj samotný James na moment stane klaunom. Plus neustále mám pocit, že v tomto filme sa neustále niečo dostane do cesty a je potreba veci riešiť okamžite, no Jamesovi neustále niečo stojí v ceste. Ako žena v telefónnej búdke, alebo policajti, ktorí ho nechcú pustiť k bombe, ktorú chce zneškodniť. Má to potom aj úplne iný tón a film je o niečo zábavnejší. Plus aj celý príbeh pašovania šperkov je super. Jediné čo by som asi vytkol je fakt, že ak niektoré filmy naznačili studenú vojnu so Sovietským Zväzom, tak tento sa do nej absolútne obul a urobil z Rusov ľudí, ktorí chceli v 80-tych rokoch nechať vybuchnúť jadrovú bombu na americkom území, aby sa demilitarizovala Európa a mohli ju pokojne obsadiť. Alebo to chcel minimálne generál Orlov. Zloduchovia v tomto filme sú okey, ale mám pocit, že už sme mali lepších. No najlepšou postavou je tu pre mňa samotná Octopussy, ktorá je veľmi sympatická dáma. Film má dokonca aj chobotnicový moment, ktorý neviem či tvorcovia okopírovali z filmu Alien. Rozhodne to na mňa tak pôsobilo. Čo sa týka ostatného, tak má to fajn akciu, pekné šperky a dobrú hru kociek a relatívne okey zloducha. Celkovo to beriem ako jednu z lepších Mooroviek a nebránil by som sa film pozrieť znovu. A teraz už len uvidíme aký bude mať comeback Sean Connery v Never Say Never Again. Hodnotenie: B+ ()

Galerie (141)

Zajímavosti (40)

  • Bond používá hodinky značky SEIKO, konkrétně typ DXA001, který dokázal přenášet obraz. V době vzniku filmu se jednalo o nejmenší televizi na světě a naprostý hodinářský unikát. (Redix)
  • Film nás na začátku zavede na aukci, kde se draží vejce Fabergé, které původně patřilo ruské carské rodině Romanovců. Agent 007 (Roger Moore) má na koupi limit 250-300 tisíc liber, ale přihazováním riskem vyšroubuje cenu až na 500 tisíc liber. Šperkařské výrobky Fabergé do té doby nebyly tak známé a řada z nich se považovala za ztracené. Díky tomuto filmu se následně v 80. letech rozpoutala mánie po vejcích a dalších špercích a výrobcích z dílny Fabergé a výrobky této značky rázem získaly punc nejluxusnějšího zboží. Půl tuctu vajec nashromáždil Steve Forbes (vydavatel magazínu Forbes), jehož sbírka už je dnes v rukou nejmenovaného ruského oligarchy. (subic)

Související novinky

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

18.12.2020

Ve věku 75 let zemřel herec Jeremy Bulloch, původní představitel námezdního lovce Boba Fetta z Impérium vrací úder a Návrat Jediho. Stalo se tak jen týden poté, co zemřel jiný herec ze Impéria, David… (více)

Reklama

Reklama