Reklama

Reklama

Nikdy neříkej nikdy

  • Velká Británie Never Say Never Again (více)
TV spot

Obsahy(1)

Světové zásoby ropy v rukou šíleného zločince... další úkol pro Jamese Bonda. Zločinní agenti pod velením mezinárodního teroristy Ernsta Blofelda proniknou do nejvyššího velení americké armády a zmocní se dvou termonukleárních raket. Blofeld totiž naplánoval novou zkázonosnou akci, nazvanou Slzy Alláhovy. Na pomoc při pátrání je povolán britský agent 007 James Bond. Musí nalézt ukradené jaderné hlavice dříve, než teroristé obrátí jejich ničivou sílu proti světu. Stopa vede k charismatickému zločinci Largovi, jenž osobně řídí Blofeldovu akci. Pomáhá mu krásná vražedkyně Fatima. Bond ovšem objeví nečekaného spojence v Largově okouzlující milence Domino. Jedna z ukradených jaderných zbraní však už čeká na odpálení ve Washingtonu. Druhou chce Largo použít ke zničení světových zásob ropy... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (296)

higuain 

všechny recenze uživatele

Režisér nejlepší epizody Hvězdných válek a nejlepší představitel Jamese Bonda. Dva trumfy této nebondovky, které ovšem nefungují, jak by asi bylo záhodno. Connery je sice fajn, ale ani on v tomhle věku nepříliš poutavě natočenou Bondovku sám neutáhne. Oproti Thunderballu je to samozřejmě jednoznačně horší. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Tohle je na delší dobu asi moje poslední bondovka... Viděla jsem už skoro všechny a vůbec z nich nejsem nadšená. Tenhle film mě v malém potěšil v tom, že se opět vrátil charizmatický Sean Connery. Žen tu bylo hned několik a ušly všechny i Bondgirl. Dokonce jsem se dvakrát uchechtla, takže i se vtipem šel film nahoru. Akční scény se nemůžou rovnat s novými filmy, ale tvůrci se bezesporu snaží a na tu dobu... Je to na jedno brdo, je to přitažené za vlasy, každý film bych ještě prostříhala, ale za Seana má tohle plus. ()

Reklama

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Ale jo, i jako neoficiální bondovka to ujde. Connery se vrací do své životní role, coby agent 007, který je poslán do sanatoria, aby zjistili, jestli má ještě na to být agentem. Zde se vše zkomplikuje a 007 vyráží vstříc svým dobrodružstvím. Akce tu není kdoví jak zběsilá, ale příběh je celkem fajn. Za mě 68% :) ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Proč, když už měl někdo chuť fušovat do bondovského řemesla a točit neoficiální bondovku po svém, si k tomu vybral druhou nejslabší bondovku Thunderball? Nikdy neříkej nikdy postrádá ten klasický bondovský vzhled, chuť, příchuť a drive, což by ale na druhou stranu nemuselo být vůbec na škodu. Jenže celé mi to přišlo jaksi nedomyšlené a nedodělané, veškerý dobrý nápad, který se ve filmu objevil jaksi vyprchal do ztracena a nebyl náležitě využit. Ale zkratkovitě: 1) Ač již poměrně stár, je zde Connery v mnohem lepší formě než v poslední oficiální bondovce. 2) Ač v neoficiální bondovce, Barbara Carrera je tou nejlepší bondovskou záporačkou (nijak by mě nepřekvapilo, kdyby se právě jí inspirovala Famke Jansen ve Zlatém oku) a jednou z nejlepších bondgirl vůbec (v mém soukromém žebříčku třeti). 3) Klaus Maria Brandauer je mnohem lepším Largem než jeho oficiálně bondovský kolega 4) Max von Sydow je nejhorší, nejtragičtější a nejzkarikovanější Blofeld, jakého můžete vidět, nevěděl jsem, jestli se mám smát nebo si prohnat hlavou kulku. 4) Rowana Atkinsona by za jeho roli měli postavit ke zdi. 5) Kim Basinger je bez debat, jen škoda, že ji neangažovali do nějaké oficiální bondovky. 6) Opravdu nechápu, jaký smysl mělo tento film natočit. 7) Měl-li bych pokračovat ve srovnávání s Thunderballem, bylo by to asi nerozhodně, v něčem je to lepší, v něčem horší, v celkovém měřítku je to čistý průměr 2,5* ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Předem upozornuji ostatní, kteří to nevědí, že toto není oficiální bondovka. Je to neoficiální bondovku a remakem bondovky thunderball. A musím bohužel říci, že se to nepovedlo. Otřesná hudba, nulový příběh. Něco se ve filmu najde slušného, ale moc toho není. Nechci dát odpad, ale jen jednu hvězdu s odř.ušima jen tak z nostalgie. 20% = * ()

Galerie (135)

Zajímavosti (34)

  • Jedná se o tzv. neoficiální bondovku, protože je natočena pod záštitou studia Warner Bros., kdežto ostatní bondovky jsou "pokladem" studia MGM. (DominikV)
  • Natáčelo se od 27. září 1982 do začátku roku 1983 v Monaku, na Bahamách, ve Francii (v Nice), v Anglii, ve Španělsku, na Floridě, na Maltě a na severu Afriky. (Varan)

Související novinky

Na Amazon dorazí celá bondovská kolekce

Na Amazon dorazí celá bondovská kolekce

08.04.2022

Chtěli jste si někdy dát kompletní bondovskou sérii z pohodlí domova, bez toho, abyste utráceli za blu-ray kolekci, nebo museli sahat po nelegálním stahování? Pak pro vás má streamovací služba Amazon… (více)

Reklama

Reklama