Reklama

Reklama

Nikdy neříkej nikdy

  • Velká Británie Never Say Never Again (více)
TV spot

Obsahy(1)

Světové zásoby ropy v rukou šíleného zločince... další úkol pro Jamese Bonda. Zločinní agenti pod velením mezinárodního teroristy Ernsta Blofelda proniknou do nejvyššího velení americké armády a zmocní se dvou termonukleárních raket. Blofeld totiž naplánoval novou zkázonosnou akci, nazvanou Slzy Alláhovy. Na pomoc při pátrání je povolán britský agent 007 James Bond. Musí nalézt ukradené jaderné hlavice dříve, než teroristé obrátí jejich ničivou sílu proti světu. Stopa vede k charismatickému zločinci Largovi, jenž osobně řídí Blofeldovu akci. Pomáhá mu krásná vražedkyně Fatima. Bond ovšem objeví nečekaného spojence v Largově okouzlující milence Domino. Jedna z ukradených jaderných zbraní však už čeká na odpálení ve Washingtonu. Druhou chce Largo použít ke zničení světových zásob ropy... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (297)

bloom 

všechny recenze uživatele

Jediné, co mi na pirátské bondovce vadí, je že Q nehraje Desmond Llewelyn, jinak si myslím, že se jedná o velmi sebeironický film s Rowanem Atkinsonem ve velmi půvabné roličce ("Pane Bonde, nešel byste se potápět?"). Edward Fox (nebudu se tajit, že je můj oblíbenec) vlastně zapdá i do oficiálních bondovek, protože v té době ještě nenastoupil nový M. Kevin McClory chtěl ten příběh natočit ještě jednou a to v době před Casinem Royale s Bondem v podání Pierce Brosnana. Bohužel na to zemřel moc brzy... ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Občas něco málo příjemně překvapí (žralok, bitka v sanatoriu, honička motorky a auta, hra o dominantnost nad světem), Connery je pořád dobrý, vidět Rowana Atkinsona ve filmu o Jamesu Bondovi je milé a záporačka Fatima je pěkně nechutná vražedkyně, která si myslí, že je nejlepší na světě. Ale jinak by tohle (doufám) nikdy nemohla být oficiální Bondovka. Je to natočené jak na bramboru. Všechna prostředí jsou hnusná a divná (ani exotika vůbec nefunguje.) No a představitelé M, Q a Many Peny jsou strašní, kdepak takové ksichty vyhrabali? AKTUALIZACE 2022: Ne, tohle fakt ne. Zase jsem viděl kousek, ale tohle nejde. Fatima a Hra o dominaci nad světem jsou asi tak jedinnné dobré  věci, které si tahle doslova a do písmene rádoby  Bondovka (bohužel hodně nevhodně v televizi uváděna mezi těmi oficiálními) působicí místy dojmem home videa  nezasloužila a Connery mě při svém comebacku vůbec neoslovil. Kdyby to upadlo v zapomnění, bylo by to možná lepší. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Plusy: Sean Connery, Kim Basinger, Maria Brandauer, Rowan Atkinson. Zápory: Max von Sydow a všetko ostatné! Jasné, nemali práva na hudbu z Jamesa Bonda, ale to predsa neznamená, že vo filme nebude skoro vôbec hudba? A čo je najhoršie - NUDAAA! Môže si ktokoľvek hovoriť, že nuda nie je argument, ale pre mňa je viac než jasný argument. Tento film je tak k smrti nudný, že som mal problémy to dopozerať. Žiadna akcia, slabé hlášky, čajový dej - dokonca aj Bond sa viditeľne nudí. Sean Connery mal skončiť pri You Live Only Twice, jeho obidve návraty vôbec nevyšli. Nakoniec jediný klad filmu vyzerá byť to, že jasne ukázal tvorcom "official" série, že Sean Connery vo svojom veku čoby Bond vo výslužbe vôbec nevyzerá horšie ako Roger Moore vo svojom veku ako činný Bond. ()

Adman 

všechny recenze uživatele

Na stará kolena bylo i Seanovi Connerymu ve filmu zařezeném do neveliké kategorie "neoficiální bondovka", dopřána opravdu nadmíra krásných a svůdných žen. Koukám, že i plakát mluví za vše. Přestřelky, honičky v autech a bitky slušným krokem couvají před šarmem a hádherou jemného pohlaví se kterým Irvin Kerschner opravdu nešetří. Na své si tedy přijde asi spíš mužská část publika. Zlepšováky, vychytávky a vtipy ovšem k "Jamesu Bondovi" (ikdyž v uvozovkách) také neodmyslitelně patří, nejinak je tomu zde. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Jak produkční tým Eonu, tak McClory (majitel práv na určité elementy Bondova univerza, z jichž vznikl tento trucpodnik) se ve svých bondech snažili vrátit zápletky více na zem v reakci na ztřeštěnost nedávných Moorovek (The Spy Who Loved Me a Moonraker) plných vesmírných bitev, polykačů ponorek, laserů a obrů s ocelovým chrupem. Nicméně jak je příhodné pro staré slizké chlapy v obleku, jimiž filmoví producenti jsou, nedošlo nikomu, že nejnepatřičnějším elementem byly vždycky hlavně situace, kdy se vrásčitej starej dědek sápe na sotva dvacetiletou krasavici a ta z toho protejká skrz postel, protože nic lepšího se jí v jejím milostném životě patrně ještě nepřihodilo. Dvaapadesátiletý Connery, kterého byste nechali pustit sednout v tramvaji, se svým šišláním a přehazovačkou opravdu spíš upomíná perverzního strýčka, nicméně do not mu tu trochu hraje nevkusný osmdesátkový étos, ve kterém se tento neoficiální díl vlastně stal aktuálnějším než souběžně vyšlá pravá bondovka Octopussy. Krom vysokých límců se zde dočkáme i videoherních soubojů, aerobiku, hromady trvalých, vysokých dámských plavek či šílených něco jako feministek. V kombinaci se zasazením do tropických či subtropických oblastí, které raší na čele všech zúčastněných neustálé kroupy potu, působí celé osazenstvo, krom vynikajícího padoucha, přešlým, dýchavičným a vyčerpaným dojmem. Přesto (stejně jako Octopussy s dědkem Moorem) si stále zachovávají tyto bondovky hromady nápadů do akčních scén, které i přesto, že za nimi stojí kaskadéři, působí pořád daleko lépe a napínavěji než když v současné době koukáme sice na tváře skutečných herců, ale naroubované na digitální těla, které mohou dělat kdovíjaká alotria, ale my víme, že jediný, kdo se v tom případě nadře, jsou grafické karty. ()

Galerie (135)

Zajímavosti (34)

  • Poslední film, ve kterém Sean Connery ztvárnil Jamese Bonda. Honorář pro něj obnášel již pět milionů dolarů plus procenta z tržeb. Když hrál Connery Bonda poprvé, tak za svou premiéru dostal pouze sto tisíc dolarů. (zdeny99)
  • Sean Connery kdysi řekl, že nikdy nebude hrát Bonda. Jeho druhá žena Micheline Roquebrune na to prohlásila: "Nikdy neříkej nikdy". V závěrčných titulcích jí je věnováno poděkování za inspiraci k názvu filmu. (Terva)

Související novinky

Na Amazon dorazí celá bondovská kolekce

Na Amazon dorazí celá bondovská kolekce

08.04.2022

Chtěli jste si někdy dát kompletní bondovskou sérii z pohodlí domova, bez toho, abyste utráceli za blu-ray kolekci, nebo museli sahat po nelegálním stahování? Pak pro vás má streamovací služba Amazon… (více)

Reklama

Reklama