Reklama

Reklama

Žít a nechat zemřít

  • Velká Británie Live and Let Die (více)
Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Na Jamese Bonda je i černá magie krátká. Roger Moore v hlavní roli britského akčního filmu. Krátce za sebou jsou během výkonu služby zabiti tři agenti britské tajné služby: jeden během jednání OSN, další v New Orleansu a poslední na karibském ostrově San Monique. Agent 007 James Bond se proto vydá do New Yorku a spojí se s věrným kolegou ze CIA Felixem Leiterem. Brzy však padne do pasti harlemského drogového mafiána, jenž si říká Mr. Big a jenž má k ruce několik všeho schopných zabijáků. Bondovi se podaří utéct a přes New Orleans vypátrat hlavního podezřelého: tím není nikdo jiný než premiér republiky San Monique Kananga. On a Mr. Big jsou ve skutečnosti jedna a tatáž osoba, která má velmi odvážný zločinný plán: na ostrově řídí velkovýrobu heroinu, kterým hodlá zaplavit světový drogový trh. Proti Jamesi Bondovi má soukromou armádu, temná kouzla vúdú a krásnou pannu Solitaire s věšteckými schopnostmi... Film Žít a zemřít znamenal začátek bondovské kariéry pro třetího představitele agenta 007 Rogera Moorea, který se v postavě Jamese Bonda objevil celkem sedmkrát. „Výbušná" titulní píseň Paula a Lindy McCartneyových byla nominována na Oscara. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (414)

Lima 

všechny recenze uživatele

007__č.8__Film sice obsahuje pár vychytaných scén (krokodýli, honička ve člunech), ale ty nejsou do příběhu zakomponovány tak, aby vytvořili kompaktní podívanou, která nebude nudit a celek nebude působit tak zmateně. Osobně považuju Hamiltona za jednoho z nejslabších bondovských režisérů (vyjma jeho Goldfingera). Ale s uspokojením lze říci, že postava agenta 007 získala po Connerym důstojného následovníka. A buranský seržant Pepper mně se svým přehráváním neskutečně iritoval. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejslabších bondovek. Vážně netuším, co si o tom mám myslet. Berou to vážně nebo je to jen nadsázka? Tahle věta my celou dobu vrtala hlavou, jelikož některé momenty vyloženě hrají na temnější strunu, jako tomu bylo u některých filmů s Connerym. Ale některé části už jsou ovlivněny nasazením nového agenta, Moorea. Na tom je znát, že si zatím hledá svojí pozici v bondovském světě a tak trochu neví, jestli by radší vtipkoval nebo hrál vážnou hru. Osobně mu tvrdou polohu nevěřím ani za mák, zato v komické nadsázkové roli mu oblek skutečně sedí. Dalším zklamáním je neschopnost režiséra Hamiltona vytvořit jakés takés napětí. Scéna s krokodýli je jediná, která stojí za zmínku. Taková honička na člunech je i přes svoji délku velmi nevýrazná a stejně jako většina snímku dost nudná. Od režiséra Goldfingera tedy velké zklamání. ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

007-8 James Bond dostál změny v podobě charismatického Rogera Moora, který je pro tuto legendární postavu více než důstojnou náhradou. Co se příběhu týče, opět zde dostaneme kvalitní špionážní podívanou, která je tentokráte okořeněna o skvělého antagonistu a jeho motivace. A na samotný závěr zde musím zmínit nádherné vozidlo 1973 Chevrolet Corvette 'Corvorado' Superfly Custom Dunham Coach a samozřejmě i výtečně nasnímanou lodní sekvenci, která je díky jistému šerifovi i neočekávaně vtipná. (HBO GO) „He always did have an inflated opinion of himself.“ ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Když Roger Moore vtrhnul do Harlemu, vypadal jako pan Tau na pionýrském táboře a měl jsem chuť to zabalit. Ale dobře jsem udělal, že jsem chvíli počkal. Dočkal jsem se skvělého a právem kultovního bijáku plného roztomilého oldskůlu, černochů, woodoo a anglického stoicismu. Roger "Ken" Moore v prvním ztvárnění Bonda byl vynikající a zhostil se nelehkého úkolu na jedničku. Film má dobré tempo, které graduje honičkou ve člunech na řece plné krokodýlů. Ač je film silně tendenční, z dnešního hlediska je spíše kouzelný právě tím přehnaným tzv. černošstvím. Ať už komikou (woodoo pseudokult, pohřební pochod, Šepták, Kananga a Tee Hee) nebo problematikou (opiová pole, newyorkské gangy a politika). Jednoznačně vynikající bondovka, která stojí za doporučení. Navíc s vynikající hudbou a předvším úvodní znělkou. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Na plac nastoupil nový Bond... James Bond v podání Moorea.....Rogera Moorea a nástup je to vskutku famozní. Klukovského rošťáka s anglickým humorem vystřídal klidas s cynickými hláškami. Svou misi pradoxně začíná tam kde i Sean Connery tedy na Jamajce, bohužel už nám tam neleze z moře krásná Ursula Andress, zato nám tam nalezlo spoustu vyznavačů kultu Voodoo a je třeba aby to 007 vyřešil a mohli se tam vrátit krásný holky v bikinách a ne aby tam oxidovali sráči s hadama,kartama, hrobama , podřízeljma slepicema a bůh ví čím ještě. A Akce může začít a byla dobrá, moc dobrá, zaporák byl taky zdatnej soupeř z řad černošské populace a Bond girl ?? Tu jsem měl tehdenci chránit i z mé postele,aby mohla žít , byla by škoda nechat tuhle bondovku zemřít. ()

Galerie (148)

Zajímavosti (35)

  • Tvůrci se obávali, aby nebyl Roger Moore fanoušky přijat jen jako napodobitel Seana Conneryho (což se stalo u George Lazenbyho), proto se z něj snažili udělat trochu jiného Bonda. Mooreův Bond například nepije martini s vodkou, ale whisky, nenosí klobouk a místo cigaret kouří doutníky. Poté, co se Moore v roli Bonda v následujících filmech zabydlel, některé staré Conneryho atributy se zase vrátily. (Colonist)
  • Ve filmu nikdy nezazní skutečné jméno Solitaire (Jane Seymour). V knize je prozrazeno, že se jedná o Simone Latrelle. (Žralok)

Související novinky

Zemřel herec Yaphet Kotto

Zemřel herec Yaphet Kotto

16.03.2021

Ve věku 81 let zemřel na Filipínách americký herec Yaphet Kotto. Informaci prostřednictvím sociálních médií zveřejnila jeho žena Tessie Sinahon a později ji potvrdil i hercův agent Ryan Goldhar.… (více)

Reklama

Reklama