Reklama

Reklama

Obsahy(1)

KGB má nový ďábelský plán: Série atentátů se podle něj stává osudnou pro agenty nepřátelských tajných služeb. Jméno Jamese Bonda v tomto seznamu smrti nechybí. Agent 007 však zařídí v Bratislavě útěk generála KGB Koskova, který ve skutečnosti pracuje pro britskou tajnou službu. Koskov obviní z úkladů svého protivníka Puškina, ale vzápětí je unesen sovětskými agenty. Bond se nyní musí Puškina zbavit a Koskova zachránit. Timothy Dalton je James Bond osmdesátých let. Nové příběhy Agenta 007 díky němu získaly tempo akčních filmů. Bratislavu musel za totality natočit John Glen především ve Vídni. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (423)

berg.12 

všechny recenze uživatele

Konečně! Bond v totalitním Československu! A to rozhodně déle než jen na skok. Slovenštiny si zde opravdu užijete a slovenská štátna bezpečnosť se taky docela snaží. Navíc, Bond-Girl jako muzikantka, co víc si přát? Bohužel to je asi jediné, čím je pro mě tenhle Bond zajímavý, i když celkově znamená výrazný posun v celé sérii. Dalton mi jako Bond vůbec nesedne a celkově film působí všednějším (někdy až nechtěně směšným) dojmem a postrádá onu Bondovskou atmosféru. Ale to vlastně obě Daltonovky. První Bond, který se u nás objevil v kinech. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Tahle bondovka rozhodně patří k těm lepším a to přestože k Timothy Daltonovi role zrovna dvakrát nesedne. Film má vše, co si divák představí, že by měla bondovka mít. Cestování, akci i humor. K tomu, aby mohla patřit mezi ty nejlepší ji chybí silnější obsazení. Mám tím na mysli záporáky, ti jsou zde opravdu nevýrázní a pro nedostatek charisma budou zapomenuti. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Ale hej, Dalton dal tomu nový dych a pôsobí rovnako sviežo ako neskôr Brosnan v Zlatom oku, ale... nudil som sa. Nepomohla ani Bratislava, ani slovenské hlášky, ani obsadenie, dokonca ani (vzhľadom na dnešnú situáciu USA) celkom humorný konflikt v Afganistane... Skrátka chýbalal mi tu atmosféra, dobrodružnosť, ani ten humor nebol až taký trefný... Akcie slabé - ale to sú takmer vo všetkých starých bondovkách (ale v tých Moorových to bolo aspoň srandovne zlé). Skrátka bola to veľká šanca, ale mne to prišlo akési nedotiahnuté... Zrejme však ide o konflikt mojej predstavy Bonda (jednoznačne elegantné brosnanovky, potom vtipné moorovky) a chladne profesionálneho Bonda, akého sa pokúsili stvoriť tu... ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[100%] DECH ŽIVOTA je pro mě velkou srdcovkou už od dětství! Takže i po letech jsem na ní nezměnil názor. Má to obrovský spád už od úvodu. Akce střídá akci a to samé mohu říci i o lokacích. Prostředí ve Slovensku je super, vidět tramvaje apod. Nebo pronásledování starými policejními vozy ve sněhu; k tomu Bondovo klasicky upravené auto s raketomety a jinými vymoženostmi. TIMOTHY DALTON mi v mých dětských letech trochu připomínal vzhledově Brosnana, kterého jsem měl samozřejmě nejradši – a to jsem ještě tuto Bondovku viděl s dabingem od Beneše, který rovněž daboval Brosnana. Samozřejmě, tento Bond v podání Daltona je jiný. Někdo říká v současné době, že svým chladnějším či drsnějším postojem připomíná Craiga. Ale já bych ho moc nesrovnával. Prostě každý představitel 007 má něco do sebe. Dalton zde utlumil klasické bondovské hlášky, ale charisma určitě měl. I umírnil vášnivé sklony k ženám. No prostě není co řešit, měl svůj styl, soustředil se na mise, byl nekompromisní a mě je líto, že natočil jen 2 části téhle ságy, ale co už … Úvod filmu je krátký, ale docela akční, hned před úvodem tu máme klasický Gun Barrel, který tak zbožňuji. Úvodní song je super, bavil mě. Nebudu se zde vypisovat o akčních scénách. Je jich zde požehnaně. Herecké obsazení je na tom výborně. Krom Daltona mě bavil snad každý. I nová představitelka Moneypenny nebo záporáci. Hlavní bondgirl byla taková naivní plachá, ale roztomilá. Dějově to bylo klasické klišé, ale vše dávalo smysl včetně zvratu jednoho záporáka. A filmová hudba? John Barry zde složil poslední OST téhle série a musím říci, že se rozloučil s Bondem excelentně. Barryho poslouchám i samostatně, takže asi tak. No, víc k tomu asi konkrétně psát nebudu. Tohle je má srdcovka, celkově hodnotím Bondovky výborně a tahle patří mezi mé TOP 6, kterým jsem udělil 100%! ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Living Daylights" je podľa mňa schopnou Bondovkou. NIe je super, ale rozhodne má dostatok pozitívnych momentiek, ktoré stoja za spomenutie. V prvom rade Timothy Dalton. Ako James Bond je podľa mňa veľmi dobrý a veľmi dobre ho v tejto role beriem. Maryam d´Abo je tiež skvelá. Sympatická Bond-Girl a v role, kde ju človek dokáže dobre pochopiť. Zloduch tohto filmu je dosť dobrý. A dokonca je tu aj pár dobrých twistov. Vo filme sú rozhodne aj komické momentky ako napríklad prechod cez slovensko-rakúsku hranicu a podobne, no ja som si to celkom užíval. Dokonca musím povedať, že sa mi aj páčilo, že sa film odohrával aj v komunistickom Československu. Funguje to. Plus sa v tomto filme aj dosť nacestujeme a prechodíme rôzne krajiny. Možno to nie je najsilnejším filmom, lebo je pravda, že miestami je skutočne cítiť jeho stupiditu, no ja som si ho užil. Vizuálne je dobrý, má pár vtipných momentov, pár prekvapivých momentov, nového dobrého Jamesa Bonda a ja osobne ho odporúčam vidieť. Podľa mňa jeden z lepších. Hodnotenie: B ()

Galerie (185)

Zajímavosti (49)

  • Kdyz Bond (Timothy Dalton) odváží Kostkova (Jeroen Krabbé) po zmařeném atentátu k plynovodu, zabočuje doleva do ulice, označené modrou dopravní značkou „Einbahn“, tedy jednosměrka. Ale takové značky v Bratislavě nenajdeme, jsou vidět ve Vídni. (pjotri)
  • Bond (Timothy Dalton) sedí v hledišti „Ľudového konzervatória“ a pozoruje Karu při hraní. Nato Kara (Maryam d'Abo) odchází z budovy a na prosklených dveřích můžeme číst „jeviště“. Pokud se děj odehrává v Bratislavě, mělo by na dveřích být napsáno „javisko“. (pjotri)
  • Policisté hlídající horský tunel byli vyzbrojeni samopaly HK MP5, které tehdy ve výzbroji VB nebyly. Stejně tak nebyl ve výzbroji armády kulomet MG 42, který byl používán na pásovém vozidle. (JohnSmith)

Reklama

Reklama