Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1912. Mladá dívka se probouzí z děsivé noční můry, která ji v poslední době pravidelně pronásleduje. Následujícího rána se jde představit jako nová chůva do rodiny Allisonových k jejich dvěma dětem dívence Lorraine a nemluvněti Trevorovi. Všichni společně se mají hned nazítří nalodit na Titanic, který má podniknout slavnou plavbu ze Southamptonu do New Yorku. Největší a nejluxusnější loď všech dob, podle všeobecného mínění nepotopitelnou, navštěvují novináři a starý kapitán Smith, jehož čeká poslední plavba před penzí, je chtě nechtě musí doprovázet. Další den loď opouští přístav a vyplouvá vstříc svému osudu (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (46)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Kdyby se vzalo něco z Cameronova Titanicu a něco by se vzalo tady, dal by se z toho uplácat docela slušnej film. Tady se příběh jakoby drobí mezi větší množství postav, takže část před katastrofou neni takovej romantickej kýč jako v Cameronově verzi. Navíc Catherine Zeta-Jones aspoň neni taková strašná afektovaná kráva jako Kate Winslet. Katastrofická část je ovšem laciná, až z toho bolej oči. Oba filmy hodnotim stejně. ()

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

Pro tento televizní snímek mám vcelku slabost - byť (logicky) ani zdaleka nedosahuje velkoleposti Titanicu od Camerona (oproti Oscarovémo trháku za 200 mega měl tento film rozpočet jen 13 miliónů USD). Milostná zápletka mezi Isabellou a Wynnem sice něměla takovou chemii, jako mezi sebou měli Jack a Rose, překosnout se ale dala a potěšilo i obsazení tehdy mladé Catherine Zeta-Jones (ta mimochodem získala roli Eleny ve snímku Zorro: Tajemná tvář poté, co jí producent Spielberg uviděl v tomto tv filmu). Mnohem víc mně zaujala zápletka s „vražedkyní" Alice Cleaver, která tomuto počinu jen dodávala na ponurosti a znepokojivé atmosféře, která k tématu tragického ztroskotání Titanicu perfektně sedla. Výpravou ani efekty film vyloženě neoslní, ale ani extra neurazí -  na lacinou televizní produkci to vypadá docela dobře, a takové kostýmy a kulisy též nebyly z nejhorších. Naprosto vynikajicí je ovšem opening theme a hudba celkově - opět to skvěle podtrhuje onen depresivní tón a onu beznaděj, kterou si prošli pasažeři nechvalně proslulého „nepotopitelného" parníku... 65% ()

Reklama

VerenaLord 

všechny recenze uživatele

Nevýrazný snímek, hereký výkon hlavních hrdinů nestojí za řeč. Celkový námět o vidění mladé chůvy, lásce zloděje a zbožné dívky, který se kvůli ní chce stát lepším člověkem a v neposlední řadě o dávné lásce vdané Catherin Zeta-Jonesové, která kvůli milenci chce opustit dceru i manžela, ač nakonec kvůli smrti jejího milence se s úsměvem vrátí k manželovi bez známky bolesti z prožité ztráty. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se docela povedlo. Podle hodnocení jsem od této verze námořní katastrofy moc nečekal, ale byl jsem opravdu příjemně překvapen. Dalo se na to opravdu docela dobře dívat, příběhové prvky byly zajímavé a herci výborní, hlavně Tim Curry a Zetka. I katastrofa byla dobře natočena, jen finálové potopení mohlo být lepší. A poslední půlhodina z Carpathie byla vcelku zbytečná, ale jinak mohu doporučit. 85%. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Ross LaManna, Joyce Eliason | Hudba: Lennie Niehaus | Produkcia: Harold Lee Tichenor, Rocky Lang | Distribúcia: RHI Entertainment | Rozpočet: 13 miliónov $ || Vskutku celkom šikovný pokus o vzkriesenie pamiatky Titanicu. Žial ale za hrstku penazí nikto nevyčarí katasrtofický film na tri hodiny s gradáciou, obrazovou kvalitou a dobrou hudbou. O hercoch ani nehovoriac. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (8)

  • V dobe, keď mieril do kín Cameronov Titanic (1997) odvysielala TV Nova tento film a pri upútavke použila slávnu pesničku od Celine Dion. Mnoho ľudí si vtedy myslelo, že v TV pôjde práve Cameronová verzia. (Jello Biafra)
  • Herci Tim Curry (Simon Doonan) a Sonsee Neu (Aase Ludvigsen) prý později litovali natočení scény, v niž je Aase znásilněna Simonem ve sprše. Dle jejich vyjádření především proto, že scéna nikterak nepřispěla k ději a měla pouze za cíl diváky šokovat. (fiLLthe3DD)
  • Odborníci na Titanic snímku vytýkají jeho historickou nepřesnost – původně se tvůrci sice chtěli držet historických reálií, avšak producenti požadovali, aby byl větší důraz kladen spíše na romantickou dějovou linii, a tak najali nového scenáristu, aby vytvořil zcela nové fiktivní zápletky a postavy. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama