Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1912. Mladá dívka se probouzí z děsivé noční můry, která ji v poslední době pravidelně pronásleduje. Následujícího rána se jde představit jako nová chůva do rodiny Allisonových k jejich dvěma dětem dívence Lorraine a nemluvněti Trevorovi. Všichni společně se mají hned nazítří nalodit na Titanic, který má podniknout slavnou plavbu ze Southamptonu do New Yorku. Největší a nejluxusnější loď všech dob, podle všeobecného mínění nepotopitelnou, navštěvují novináři a starý kapitán Smith, jehož čeká poslední plavba před penzí, je chtě nechtě musí doprovázet. Další den loď opouští přístav a vyplouvá vstříc svému osudu (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (8)

  • Snímek vyhrál cenu Emmy v kategorii mix zvuku a rovněž obdržel i nominaci za nejlepší kostýmy. (fiLLthe3DD)
  • Odborníci na Titanic snímku vytýkají jeho historickou nepřesnost – původně se tvůrci sice chtěli držet historických reálií, avšak producenti požadovali, aby byl větší důraz kladen spíše na romantickou dějovou linii, a tak najali nového scenáristu, aby vytvořil zcela nové fiktivní zápletky a postavy. (fiLLthe3DD)
  • Herci Tim Curry (Simon Doonan) a Sonsee Neu (Aase Ludvigsen) prý později litovali natočení scény, v niž je Aase znásilněna Simonem ve sprše. Dle jejich vyjádření především proto, že scéna nikterak nepřispěla k ději a měla pouze za cíl diváky šokovat. (fiLLthe3DD)
  • Natáčení započalo 8. července 1996, skončilo 3. září téhož roku a probíhalo v kanadském Vancouveru. (fiLLthe3DD)
  • Prvý film o Titanicu, ktorý ukazuje ako sa loď rozdelila na dve časti. (Zaara)
  • V dobe, keď mieril do kín Cameronov Titanic (1997) odvysielala TV Nova tento film a pri upútavke použila slávnu pesničku od Celine Dion. Mnoho ľudí si vtedy myslelo, že v TV pôjde práve Cameronová verzia. (Jello Biafra)

Reklama

Reklama