Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Přání smrti II se opět setkáváme s Charlesem Bronsonem. Hraje zde Paula Kerseye, dobrovolného bojovníka se zlem, který sám ze sebe udělá terč útoku. a násilníky a hrdlořezy, kteří tak otravují současnou společnost nemilosrdně likviduje. Tentokrát ale musí spravedlnost ustoupit touze po pomstě, když ho pohání brutální ponížení a vražda jeho dcery. Bronsonův herecký výkon v tomto dramatickém a šokujícím filmu je ještě více vzrušující než kdy jindy. (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Podobně jako u prvního dílu se mi asi nejvíc líbil samotný začátek. Ona banda násilníků neměla chybu, opět nechyběla jistá dávka drsnosti a mrazivosti, takže i po atmosférické stránce šlapalo všechno jako na drátkách. Jenže potom přišla na řadu béčková nelogičnost a já se místy začal trochu nudit. To co ještě alespoň částečně fungovalo v jedničce, tak tady už moc ne. Sledovat architekta kterak si v pohodě chodí uličkami LA a noc co noc sejme jednoho z násilníků (kteří si ho nevšimnou ani když je asi půlhodiny opravdu nenápadně sleduje) mi přišlo už poněkud k smíchu (ostatně stejně jako policejní akce ke konci filmu). ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Asi by som tu bol za blázna, keby som tomuto snímku dal iné hodnotenie ako tomu predošlému. Death Wish 2 je totiž pokračovaním, ktoré je navlas rovnaké jedničke a v podstate ju v mnohých veciach kopíruje. Keď odmyslím otrasný hudobný podmaz, tak atmosfericky a dejovo je to čistá jednička s prakticky nulovým upgradom príbehu. 60 % ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Je škoda, že je tu návaznost na konec prvního filmu celkem slabá, navíc se s postavami zachází trochu nešetrně, ale musím uznat, že Charles Bronson se mi tentokrát jako mstitel líbil o něco více než v prvním filmu. Také je fajn, že si to zachovalo svou explicitnost, i když se jede v podstatě jen podle jedné šablony. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„You believe in Jesus? Well, you´re gonna meet him.“ Člověk by řekl, že jim to teplé kalifornské podnebí prospěje. Že detektiva Ochou vyléčí z chronických respiračních problémů a pana architekta z vigilantních sklonů, ale chyba lávky. Prvního zbaví astmatu nadobro a ten druhý posílá za Ježíšem víc lidí, než španělská chřipka! Kromě toho, že parkuje na místech určených hasičům, či invalidům, pase tentokrát po skupině podivných harlekýnů, co se vydávají za pouliční gang. Jim ale evidentně nepatří kulky z Beretty, nýbrž svěrací kazajka a tlumící medikace! Akorát je smutné, že když to poslední z nich pochopí, stejně si pro něj ta Nemesis, co se nezklidní ani štípáním dříví, přijde.. Ačkoliv lidumila paaschu nechalo snít o rozkoších myslivosti, mně přišlo druhé Paulovo přání neskutečně tupé, Winnerem ledabyle zrežírované a navíc začínám mít pocit, že si nepříliš truchlící Kersey ty násilníky dopředu platí, aby pak na nich mohl ukájet své střelecké choutky.. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování zajímavého snímku, který ve své době vzbudil pozornost až na politické úrovni, se veze zcela na stejné koleji jako ten předchozí. Změnilo se jen místo. Architekt Paul Karsey tentokrát žije v Los Angeles a plně se věnuje své práci. Příběh však věrně kopíruje předchozí šablonu. Opět banda divokých výrostků vtrhne do Karseyho domu, kde znásilní a zabijí nejdříve hospodyni a posléze i jeho dceru, která se ještě nezbavila traumatu z předchozího zážitku. A tak se Karsey opět vydá na cestu pomsty, na které smete i jiné zločince, když je svědkem jejich ohavných činů. Do děje se vrací i detektiv Frank Ochoa, který v něm má pochopení, zákon nezákon. Představitelé zločinců opět přehrávají, i když ne tolik, jako ty posledně. I tak se jedná o vadu na kráse na celém snímku, který je tentokrát krapet akčnější a méně zaměřený na charakter onoho architekta. Tvůrci si zřejmě řekli, že je už u diváků známý dost. Také scéna znásilnění opět vyznívá hodně brutálně, čímž z toho vyvěrá plné pochopení Kerseyho rozhodnutí k činu. Snímek tedy nic nového, zásadního a překvapivého nepřináší. Jak už bylo zmíněno, snímek je krapet akčnější a naopak se ubralo na dramatičnosti myšlenkových pochodů hlavní postavy. Film se tedy zdá být zcela zbytečný, ale dejme tomu. Natočen je dobře a tentokrát s volnější atmosférou. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (16)

  • Natáčanie prebiehalo v Los Angeles a trvalo 44 dní. (m.a.t.o.)
  • Cannon Films údajne kúpil práva na sériu "Prianie smrti" od Dina De Laurentiis za 200 tisíc dolárov. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama