Reklama

Reklama

Na ostří nože

Trailer

Obsahy(1)

Havárie letadla v mrazivé divočině Aljašky postaví proti sobě intelektuála a miliardář Charlese Morse a sebevědomého módního fotografa Roberta Creena v brutálním boji o přežití. Každý z nich brzy zjistí, že největší nebezpečí se neskrývá v přírodě, ale v lidském strachu, proradnosti a schopnosti vraždit. (Bontonfilm)

Videa (1)

Trailer

Recenze (467)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Další film s mojí nejoblíbenější herečkou - Přírodou. Bohužel, spousta režisérů si ještě pořád vztah s ní představuje jako Hurvínek válku, takže člověk musí krom záplavy neobyčejné krásy skousnout i náruč pořádných hovadin a nesmyslů. Ani MacGyver s Chuckem by nezvládli to, co tu občas předváděla Dvojka A+A. Všemu navzdory je ale biják Na ostří nože dalším případem, kdy láska k přírodě předčila tu k filmu, takže ve finále jsem se bavil dobře. Jakpak se asi mezitím měla Ellenka? ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Jeden z mojich najobľúbenejších dobrodružákov vôbec. Rýchle tempo od začiatku do konca, napätie, výborní herci (toto je asi jediný film, v ktorom znesiem nejakého Baldwina), skvelá Goldsmithova hudba, panoramatická McAlpinova kamera - jednoducho prvotriedny žánrový kúsok. Samozrejme najväčšou atrakciou filmu je maco Bart, ktorý tu podáva ďalší zo svojich fascinujúcich výkonov ;-) ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Príbeh o boji s prírodou a boji zo zlom v mysli svojho priateľa. Celý dej je dosť uveriteľný, aj keď postrehol som tam, že napríklad, keď postava, ktorú hraje Anthony Hopkins po jednom páde do vody, bola zrazu po prestrihu suchá. Takisto ma udivilo, že tvorcovia to dohnali až do takého konca, lebo normálny človek by po tom, čo spravil také ohavnosti svojmu záchrancovi, skôr bozkával topánky, ospravedlňoval sa a chcel to odčiniť a nie ešte ho zabiť, ale beriem aj túto verziu, lebo ľudská zlosť a hlúposť nepozná hraníc. Tento film vo vás prebudí pudy a to, čo vo vás zostalo po vašich dávnych predkoch, stanete sa lovcom, lebo pri hladnom a rozzúrenom medveďovi je to často ži alebo zomri. Vo filme sa dozviete zopár vecí ako si poradiť v divočine, ktoré vám sprostredkuje najmä postava Anthonyho Hopkinsa, ktorý hraje úlohu veľmi dobre teoreticky znalého boháča, ktorý časom v prírode pochopí, že skutočné šťastie nachádza v niečom inom a niekde inde. Do toho všetkého tá príroda, aj keď som si spomenul, že v tom filme havarujú s lietadlom, keď do nich narazí kŕdeľ vtákov a pritom boli vo vysokej výške v priezračnom počasí a ten kŕdeľ nezbadali, tak tomu toto trocha uberá na dôveryhodnosti. Inak myslím, že tomu nie je veľa, čo vyčítať, skôr sa zabavíte, užijete si príjemný dobrodružný film z drsnej prírody a so skvelým obsadením. Už len kvôli tomu medveďovi na tento film tak skoro nezabudnem. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

The Edge je dnes již legendární survival. Hopkins sem nebývale sedne, Baldwin ve svých nejlepších letech a Elle Macpherson sice jen na chvilku, přesto její jemnost a ženská krása skvěle koresponduje s divočinou tamější fauny a flory a úvodní klid před bouří diváka slušně navnadí. Scény s grizzly strhující, stejně jako promakaná psychologie a chování postav. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Naozaj veľmi kvalitnú prácu sa podarilo odviesť všetkým, ktorí sa na filme podieľali. Tamahori to ukormidloval do cieľa na prvom mieste, ale méďa Bart je tu pre mňa hlavnou hviezdou (i keď svoju najvýkonnejšiu rolu si odbil v 'The Bear'). Tomu sekundujú typicky dobrý Hopkins a prekvapivo vymakaný Baldwin. Ich postavy boli tak skvostne napísané, že sa naozaj klaniam tomu čo predviedli v podobne nemilosrdnom prostredí, akým počas nakrúcania kráľovná prírody Aljaška určite bola. Už len tak ukrojiť z tých zbytočne predlžovacích rečí a niektorých jemne nelogických miestečiek. 85%. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (17)

  • Filmovanie prebiehalo v mesiacoch august až november roku 1996 na viacerých miestach v Kanade. (Laslo)
  • Anthony Hopkins se během natáčení potýkal s vyhřeznutou plotýnkou a využil toho, aby svou bolest promítl do hereckého výkonu. (HellFire)
  • Keď vo filme vravia o medveďoch Kodiak, Styles (L.Q. Jones) hovorí, že sú veľmi agresívne, rýchlo napádajú a zabíjajú ľudí bez provokácie. V skutočnosti sú tieto medvede veľmi plaché a keď stretnú človeka, typicky odstúpia. Útoky sa vyskytujú, ale sú dosť vzácne a takmer nikdy fatálne. (Lulu13)

Související novinky

Pacino, Mortensen a Travolta v jednom filmu

Pacino, Mortensen a Travolta v jednom filmu

16.05.2023

Oznamování velkých projektů těsně před začátkem festivalu v Cannes pokračuje a po novince Rona Howarda tak dostáváme zprávy také o chystaném a poměrně unikátním filmu amerického režiséra a dramatika… (více)

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

23.01.2012

Souboj civilizovaného člověka s divokou přírodou je vděčný námět. Je fajn, když se občas přehází pořadí v potravním řetězci. Byli jsme toho svědky v dnes už klasickém dobrodružství Na ostří nože, se… (více)

Bradley Cooper je k sežrání

Bradley Cooper je k sežrání

15.02.2010

Každý druhý producent v Hollywoodu chce do svého filmu Sama Worthingtona... a ti ostatní chtějí Bradleyho Coopera. Po tomhle víkendu, kdy Na sv. Valentýna utržilo 52 milionů dolarů a připsalo si tak… (více)

Reklama

Reklama