Reklama

Reklama

Na ostří nože

Trailer

Obsahy(1)

Havárie letadla v mrazivé divočině Aljašky postaví proti sobě intelektuála a miliardář Charlese Morse a sebevědomého módního fotografa Roberta Creena v brutálním boji o přežití. Každý z nich brzy zjistí, že největší nebezpečí se neskrývá v přírodě, ale v lidském strachu, proradnosti a schopnosti vraždit. (Bontonfilm)

Videa (1)

Trailer

Recenze (467)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Co se stane, když se uprostřed lesa objeví Robinson Crusoe, Ted Bundy a nějaký černoch? Černocha obětujete medvědovi, protože do všeho fuckuje (ten černoch pochopitelně). Pak je potřeba ukázat, jak by dopadl souboj mezi výše zmíněnými panáčky. Nechci spoilovat, ale dostanete čistokrevný dobrodružný film z prostředí divoké přírody. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nadprůměrná záležitost. Z toho medvěda šel fakt stach. Hopkins zkrátka může hrát cokoliv a bude to výborné. Baldwina můžu jen okrajově, ale tady se fakt snažil. K tomu čarokrásná aljašská divočina a nádherný soundtrack. Skvělí herci, napětí, dobrodružství, akce.... U mne je to za 4 medvědí tlapy. * * * * ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Lee Tamahori je zvláštní úkaz, na svědomí má jedny z hodně špatných filmů, ale taky několik zajímavých. Proč tomu tak je? Netuším.... V roce 1997 jej osud ovšem zavál na dalekou a pustou Aljašku a na cestu mu přibalil Tonyho, Aleka a jednoho hodně sympatického Medvídka. Ani mě často nenapadlo zda vůbec držet hrdinům palce, spíše jsem koukal na krásnou přírodu a málem nedýchal u napínavých scén. 70% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci dobrodružný film s luxusným hereckým obsadením. Tvorcom sa podarilo perfektne vystihnúť mrazivú atmosféru Aljašky a rozohrávajú súboj dvoch mužov nielen proti divokej a neľútostnej prírode, ale aj proti nim samým. Charaktery sú starostlivo napísané a dokážu zaujať (nie je divu, keď scenár nepísal nikto iný ako sám David Mamet). Prekrásna hudba Jerryho Goldsmitha a podmanivá obrazová zložka robí z filmu nezabudnuteľný zážitok pre všetkých fanúšikov survivalových filmov okorenených ekohororom. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Poctive natocenej dobrodruznej film, kde nejsou zadny moderni vychytavky a podobny kokotiny, ktery by tady rusily. Jedinej problem je, ze vrchol filmu, souboj s medvedem, pride uz nekdy pul hodky pred koncem. Nicmene ten medved je fakt perfektni, nechapu, jak to zvladli natocit. Jinak herci jsou slusny, hlavne samozrejme Hopkins, i kdyz misty precejen to co dokaze uz je prehnany. Navic se to vse odehrava v moc peknym prostredi, takze celkove napinava a zabavna dobrodruzna podivana. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (17)

  • Anthony Hopkins se během natáčení potýkal s vyhřeznutou plotýnkou a využil toho, aby svou bolest promítl do hereckého výkonu. (HellFire)
  • Film je inspirován televizní reality show z Brazílie, kdy byli lidé ponecháni v divočině Brazílie a museli přežít, používajíc při tom technik, které ve filmu zmiňuje postava Antonyho Hopkinse. (HellFire)
  • Letadlo, se kterým Anthony Hopkins a Alec Baldwin havarují je DHC-2 Beaver. (HellFire)

Související novinky

Pacino, Mortensen a Travolta v jednom filmu

Pacino, Mortensen a Travolta v jednom filmu

16.05.2023

Oznamování velkých projektů těsně před začátkem festivalu v Cannes pokračuje a po novince Rona Howarda tak dostáváme zprávy také o chystaném a poměrně unikátním filmu amerického režiséra a dramatika… (více)

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

23.01.2012

Souboj civilizovaného člověka s divokou přírodou je vděčný námět. Je fajn, když se občas přehází pořadí v potravním řetězci. Byli jsme toho svědky v dnes už klasickém dobrodružství Na ostří nože, se… (více)

Bradley Cooper je k sežrání

Bradley Cooper je k sežrání

15.02.2010

Každý druhý producent v Hollywoodu chce do svého filmu Sama Worthingtona... a ti ostatní chtějí Bradleyho Coopera. Po tomhle víkendu, kdy Na sv. Valentýna utržilo 52 milionů dolarů a připsalo si tak… (více)

Reklama

Reklama