Reklama

Reklama

Na ostří nože

Trailer

Obsahy(1)

Havárie letadla v mrazivé divočině Aljašky postaví proti sobě intelektuála a miliardář Charlese Morse a sebevědomého módního fotografa Roberta Creena v brutálním boji o přežití. Každý z nich brzy zjistí, že největší nebezpečí se neskrývá v přírodě, ale v lidském strachu, proradnosti a schopnosti vraždit. (Bontonfilm)

Videa (1)

Trailer

Recenze (467)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Lee Tamahori je zvláštní úkaz, na svědomí má jedny z hodně špatných filmů, ale taky několik zajímavých. Proč tomu tak je? Netuším.... V roce 1997 jej osud ovšem zavál na dalekou a pustou Aljašku a na cestu mu přibalil Tonyho, Aleka a jednoho hodně sympatického Medvídka. Ani mě často nenapadlo zda vůbec držet hrdinům palce, spíše jsem koukal na krásnou přírodu a málem nedýchal u napínavých scén. 70% ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Moje srdcovka s megacharismatickým Toníkem, uvěřitelným nádechem psychologie v krizové situaci, kde lidství splývá se zvířecími pudy, krásnou a nezkrotnou přírodou a jedním z nejlepších fyzických soubojů člověka s divokým zvířetem, jaký byl kdy ve filmu k vidění. Chtělo by to zkrátit a přesvědčivěji propojit různé vyprávěcí postupy, ale to nic nemění na tom, že na The Edge se vždy podívám rád znovu a budu ho znovu stejně intenzivně prožívat. 85% ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film jsem si užíval a byl plně spokojen s tím co jsem obdržel. Pohledy na Aljašku jsou jedním slovem úchvatné. Tady bych chtěl jednou bydlet :) Ale co na mne zapůsobilo nejvíce, bylo jejich velmi věrohodné přežití. Hopkinsova postava zná mnoho praktik přežití a dal tomuto filmu jiskru. Sám vlastním několik knižních publikací "Jak přežít" a postava Anthonyho Hopkinse věděl dokonce, jak se správně zachovat v neznámém prostředí, jak nezpanikařit... Báječný příběh o přežití v divočině. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Poctive natocenej dobrodruznej film, kde nejsou zadny moderni vychytavky a podobny kokotiny, ktery by tady rusily. Jedinej problem je, ze vrchol filmu, souboj s medvedem, pride uz nekdy pul hodky pred koncem. Nicmene ten medved je fakt perfektni, nechapu, jak to zvladli natocit. Jinak herci jsou slusny, hlavne samozrejme Hopkins, i kdyz misty precejen to co dokaze uz je prehnany. Navic se to vse odehrava v moc peknym prostredi, takze celkove napinava a zabavna dobrodruzna podivana. ()

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Medvěd sežral černocha, oni slupli medvěda...Takže vlastně pojedli i černocha. Hopkins, medvěd a příroda to zachraňují, jinak by to byla bída. Od spousty nelogičností ( 1.pořád mráz, studená voda a nedostanou ani rýmu 2. teoretický expert na přežití a snaží se chytit rybu na ,,udici,, místo aby zahradil říčku...3. na říčku narazili už první den, místo toho jdou podle ,,kompasu,, 4. vrtulník přivolává vlhkým jehličím, což je sice v pořádku, ale potřebuje to chvíli času-lepší bylo po něm vystřelit z pušky, 5.takhle se přes kmen neleze...). Hezky se to radí že. :-)). To já jen proto, že tam byl ,,expert,, na přežití, byť teoretik. Hloupý patos na závěr, ( proč mu neběžela naproti, ale čekala jak královna na vyslance ) zachraňovalo až předání hodinek. 50% ()

Galerie (51)

Zajímavosti (17)

  • Pri love rýb na improvizovaný háčik je Charles Morse (Anthony Hopkins) oholený, no v momente, keď nahodí, už má fúzy. (ČSFD)
  • Zbraň, kterou najdou v domě je Winchester Model 1886 45-70. (HellFire)

Související novinky

Pacino, Mortensen a Travolta v jednom filmu

Pacino, Mortensen a Travolta v jednom filmu

16.05.2023

Oznamování velkých projektů těsně před začátkem festivalu v Cannes pokračuje a po novince Rona Howarda tak dostáváme zprávy také o chystaném a poměrně unikátním filmu amerického režiséra a dramatika… (více)

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

23.01.2012

Souboj civilizovaného člověka s divokou přírodou je vděčný námět. Je fajn, když se občas přehází pořadí v potravním řetězci. Byli jsme toho svědky v dnes už klasickém dobrodružství Na ostří nože, se… (více)

Bradley Cooper je k sežrání

Bradley Cooper je k sežrání

15.02.2010

Každý druhý producent v Hollywoodu chce do svého filmu Sama Worthingtona... a ti ostatní chtějí Bradleyho Coopera. Po tomhle víkendu, kdy Na sv. Valentýna utržilo 52 milionů dolarů a připsalo si tak… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno