Reklama

Reklama

Když se Eleanor, Theo a Luke rozhodnou, že se zúčastní výzkumu spánku v ohromném zámku, užijí si víc, než by si přáli. Dr. Marrow jim totiž povypráví o strašidelné minulosti toho to sídla. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (282)

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Už to není jako kdysi, když jsem byl malý soplák a tento film mě vyděsil natolik, že mě málem trefilo. Bohužel, jak stárneme a dostáváme rozum, některé pocity jako strach u hororů se pozvolna vytrácejí, je to škoda. Viděno mýma dnešníma očima, je to jen velice zle udělaný strašidelný dům, plný fajn efektů, ale jako celek naprosto zchátralý a nefunkční. Navíc, hlavní hrdinka nebyla vůbec fajn a hudba Goldsmitha tradičně mdlá a k ničemu. Zásadně jsem změnil pohled na tento film, je to brak. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Včera zvečera mor a cholera, totiž včera zvečera jsem viděla Zámek hrůzy. Nemůžu si pomoct, ale zdaleka nejlepším hercem jsem shledala onen skromný domek samotný, který je tak neuvěřitelně nevkusný, až je skvostný, a každému s gramem rozumu a hrstkou pudu sebezáchovy musí být na první pohled jasné, že tady bude strašit stejně jistě jako v Grónsku mrznout. Scénář a zápletka jsou rovněž děsivé, ovšem v poněkud jiném slova smyslu, a postavám jsem ani na vteřinu nevěřila, že mají problémy se spaním, protože herecké výkony jejich představitelů dělaly dojem, že sebou švihnou a usnou každou chvíli. Vzhledem ke zvučným jménům, která Zámek zdobí, mi to přijde jako zdaleka nejstrašidelnější věc na tomto filmu. ()

Reklama

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

1000. hodnocený film: Film byl v mém hledáčku již hodně dlouhou dobu, až se mi jej nakonec podařilo i shlédnout. Skvělé herecké obsazení věstilo mnoho a já se tak těšil, až jsem to s tou dobrou náladou přepískl. Owen Wilson, Liam Neeson a Catherine Zeta-Jones tomuto filmu dali snad vše ze svého hereckého umu, ale stejně to bylo asi málo. Film má dobrou, ba co víc, skvělou zápletku, kdy se skupinka lidí vydá na osamělé panství, které je opředeno spoustou záhad, aby se zde podrobili zkoušce strachu, kdy bude na nich a jejich myslích prováděn experiment. Celá expozice a prostory filmu vypadají nádherně a jen těžko bych hledal srovnání s něčím podobným. Film se pak i dobře rozjel a já měl skutečně husí kůži po těle, ale závěrečná fáze a silueta ducha v prostěradle myšlenku dokonale zabily a já zase klesl v křesle jako malé kotě ke své kojící mámě. Pro mě to tedy bylo dost velké zklamání, ale i tak dávám 3*, protože zhruba první hodinu jsem se skutenčně moc dobře bavil. 3* ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Dějově jednoduchý až blboučký horůrek pro náctileté publikum, ale nemůžu si pomoct - napoprvé se mi to líbilo a určitá slabost pro tento film mi zůstala i s odstupem let. Jakkoliv chápu námitky a smích všech zúčastněných, viděla jsem prostě spoustu podstatně debilnějších filmů (zvláště pak hororů). Nicméně za horor/thriller/mysteriózní by se ještě patřilo zařadit "komedie". 51% ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Tak ve srovnání s originálem z roku 1963 prohrává tento paskvil na celé čáře. Zatímco v The Haunting je atmosféra postavena na zvucích apelujících na lidskou představivost, tady je všechno servírováno narovinu. Jenomže to "všechno" je tak nějak úplně k ničemu, protože to postrádá konkrétnější smysl. Nejstrašidelnější je Zámek hrůzy na začátku, kde se teprve seznamujeme s prostory opravdu nádherného domu. Dál už jenom častěji a častěji cukají koutky v letmých až výrazných pousmáních. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (13)

  • Extretiéry byly stejně jako některé záběry interiérů pořízeny v Hill House v anglickém Harlaxton Manor. (Tereza666)
  • Rozpočet filmu činil 80 milionů dolarů, celosvětově pak vydělal 177,3 milionů dolarů. (Chatterer)
  • Zámek, na kterém se tento film natáčel, se nachází v Granthamu v Anglii a je majetkem Evansvillské univerzity. (Tereza666)

Reklama

Reklama