Reklama

Reklama

Scott Thomas je dobrý student a hodný kluk, který právě dokončil střední školu a chystá se na medicínu. Jenže jeho přítelkyně mu dá kopačky hned po maturitě, a když se s tím Scott svěří Mikovi, svému „dopisovacímu“ kamarádovi z Německa, k jeho překvapení mu Mike začne dělat návrhy. Scotta to rozčílí a s Mikem přeruší veškerý kontakt. Jenže pak zjistí, že Mike je ve skutečnosti Mieke a pravděpodobně je to dívka jeho snů. S kamarádem Cooperem se proto vydává na bláznivou cestu Evropou za svou pravou láskou. (Viacom)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (855)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Na americkú komédiu určite nadpriemerná záležitosť. Príjemné herecké obsadenie, nevynímajúc sexy Michelle Trachtenberg. Vinnie Jones ako futbalový fanúšik exceluje a prebudil vo mne túžby na opätovné zhliadnutie Hooligans. Malý hitlerko dokázal rozosmiať, strápnenie Slovenska bolo nehorázne dobre vymyslené. Myslím, že režisér chcel poukázať práve na mylné Americké predstavy o krajine za veľkou mlákou. A to sa mu rozhodne vydarilo. Guilty pleasure ako vyšité.) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Rozhodně „neodpadová“ záležitost, jak by se mohlo zprvu zdát. Přesto spíše úsměvná (než-li vtipná) báchorka o tom, kterak jedna záměna jmen může vykřesat jeden šílenej trip po Evropě. Napříč zvyky a tradicemi nás provede kvarteto kamarádů (tři průměrní hošani a rozkošná Michelle Trachtenberg) a dočkáme se i několika překvapení (bordel máma Xena, potetovanej Matt Damon, sociální Východ, malý Hitler, několik českých tváří a slušné množství párů koziček..).. Není to nic takového, jako když se člověk těšil po peripetiích s Jimovým koláčem na druhé Prcičky, ale tvůrci se určitě nemusejí stydět. Hodnocení pomáhá i absence fekálního humoru, nicméně jednou bohatě stačilo!! ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Preboha, Jenny, ale ja predsa nespávam so všetkými ženami, ktoré stretnem! Spávam predsa aj s mužmi.“ Nič som nečakal, dokonca som si k tomu sadal takmer z donútenia. O to bolo príjemnejšie moje prekvapenie z nadupaného deja, ktorý nedisponuje oscarovými hereckými výkonmi, ani scenár á la Memento, ale berie dych strhujúcim tempom. Ak vás prvý vtip neosloví, zbombarduje vás druhý alebo tretí (prinajhoršom desiaty). Vrcholom je geniálny Miroslav Táborský ako zamestnanec bratislavského hotela, ktorý sa po prijatí prepitného (päť centov) otočí k šéfovi, vyfacká ho a ide si kúpiť vlastný (!). Celkovo je bratislavská pasáž excelentná (Hostel handra). Avšak i mimo nej vás čaká hromada vtipov (Hooligan Vinnie Jones, bitka robotov, elegantný Francúz v bielom oblečení, nudapláž, David Hasselhoff, incest, detský Hitler, hašišové koláčiky, najerotickejší salón minimálne v Amsterdame, nemecký šofér so spánkovým deficitom). ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 10/10 Děj 9/10 Hudba 10/10 Efekty 7/10/// +ukázkové obsazení, Miroslav Táborský, Vinnie Jones, Kristin Kreuk, Jessica Bohrs včestně hlavní čtveřice, velmi chytlavá titulní píseň, velká nadsázka, moře vtipů, všechny scénky mají šťávu a jsou sami o sobě zábavné, různorodá prostředí, střih, herecké výkony, zobrazené Slovensko, film se nebojí ukázat detaily :-) -některá hluchá místa, škoda že ten frantík se prokec (ten v Bratislavě), u Holandska jsem se smál nejmíň, jo a koho tam hrál Matt Damon? No a naši bratři možná nepochopili, že se jedná o nadsázku/// Nádherný a zábavný film jako žádný jiný. Když tam byla scénka s Papežem, tak jsem slítnul ze židle a to celkem hustě. Velmi se mi líbili jednotlivé romance mezi postavami, ta mezi sourozenci nemá chybu. Jak to jen říct: Prostě jedna z nejlepších Teen komedií, navíc naším krajům velmi blízká. Dám si to ještě párkrát./// Celkem 91%/// PS: Jsem zvědav na reakce otce, který pochází zo Slovenska !!! ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Komedie o teenagerech snažících se zasunout, pokud možno poprvé a pokud možno do všech děr v okolí naráz, vážně moc nemusím, ale Eurotrip mě smíchy rozbil jako málokterý film. Možná je to tím že o to "poprvé" tu zas tak moc nejde a určitě i tím že tu nejde o retardovanou snahu o vtipnost prostě tím že všude stříkají roztodivné tělní tekutiny. Prostě mě tahle smršť skvělých cameo roliček a pohodový typ humoru hodně sednul... vlastně mi hodně připomínal praštěnost a satyričnost skečů Monty Pythonů. Sice ne v tak extrémně ujetém podání, ale pořád na míle vzdálenému americkému průměru a to i přes fakt že je to vlastně totálně americký film parodující Evropu... navíc, mám dojem že Amerika to tu schytává úplně stejným dílem a k tomu z celého filmu silně čiší dojem závisti a obdivu ke svobodě a nespoutanosti starého kontinentu. Samozřejmě pár gagů už je spíše nudných nebo až skoro trapných, ale ty by se naštěstí daly spočítat na prstech jedné ruky... té slovenské ruky, kterou táhne v tlamě karedý pes. 9/10 ()

Galerie (24)

Zajímavosti (32)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 25 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Natáčelo se především v České republice. Většina míst a měst, která hrdinové navštíví (Londýn, Paříž, Amsterdam, Bratislava, Berlín, Řím), jsou Praha a okolí. Některá konkrétní místa:
    - Úvodní scéna z oslavy ukončení střední školy se natáčela v prostorách International School of Prague v Nebušicích. Díky typicky americké vizuální stránce školy ani nedalo tvůrcům příliš práce předstírat, že se nachází ve Spojených státech.
    - Když protagonisté stojí u Temže a vidí před sebou Britský parlament, jsou ve skutečnosti u zábradlí před Vltavou a výhled jim obstarává trik. K setkání s manchesterskými fotbalovými hooligans pak dojde na nedalekém Josefově.
    - Pasáž, v níž se Scott (Scott Mechlowicz) s Cooperem (Jacob Pitts) vynoří z pařížského metra a postávají ve frontě před Louvrem, vznikla na náměstí Jana Palacha u Rudolfina. V pozadí je vidět budova Úřadu vlády ČR a šikovně za stromem je maskovaný Pražský hrad.
    - V záběru s Eiffelovou věží lze napravo vidět vchod do pražského hotelu... Paříž.
    - Nástupiště pařížského nádraží je ve skutečnosti Hlavní nádraží. Nepřehlédnutelný je nápis ČD na typicky českých vagónech.
    - Scéna, kdy jede skupina vlakem z Paříže do Amsterdamu, se natačela na okruhu v Cerhenicích (okres Kolín). Souprava je tvořena českými vozy, které táhne lokomotiva 749 180-6.
    - Amsterdamská scéna, kde stojí všichni čtyři hlavní aktéři na mostě, se natáčela přímo pod Karlovým mostem, v ulici Na Kampě.
    - Scéna z Bratislavy byla nafilmována na vojenském letišti v Milovicích.
    - Berlínská bytovka, ve které má bydlet Scottova vyvolená, je ve skutečnosti prostranství poblíž pražské stanice Anděl.
    - Interiér vatikánské baziliky byl natáčen v Národním muzeu.
    - Závěr filmu z odbavovací haly letiště v Římě pochází letiště ruzyňského. (Fubong)
  • Kapela, která hraje písničku "Scotty Doesn´t Know", ji také sama napsala a nazpívala pro soundtrack. (HappySmile)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno