Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Král, jenž byl šestkrát ženatý a dvě ze svých manželek nechal popravit. Během své vlády upevnil moc rodu Tudorovců, jeho život však provázely i četné skandály. Mocný vládce, pozorný milenec i bezohledný manžel - tím vším byl Jindřich VIII. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (73)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Další atraktivní pohled na život Jindřicha VIII., přičemž se jedná o více než tříhodinový sestřih Tudorovců (samozřejmě to tak není, ale úplně klidně se to tak dá brát) a asi nepřekvapí, když řeknu, že stopáž ani v nejmenším nenudí. Jednak je to dáno samotnou historickou látkou, jednak vynikajícím scénářem tvůrce Koruny Petera Morgana a jednak fenomenálním hereckým koncertem všech zúčastněných - mohou mít jen naprosto mrňavou roli, přesto zanechají dojem - taky aby ne, jsou tu David Suchet, Charles Dance, Derek Jacobi, Sean Bean nebo Emily Blunt a samozřejmě taky úžasná HBC a naprosto typově přesný Ray Winstone jako Jindřich VIII. Parádní historická záležitost, která se neplácá jen ve strhujících dialozích - občas tady teče i krev. Výsledek je opravdu skvělý a do těch tří hodin se vešlo skutečně opravdu vše podstatné, není si tedy nač stěžovat. 80 %. ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Asi jsem se v poslední době zamilovala do historických fresek, zvláště těch televizních (hollywoodské "trháky" viz Trója, nebo Alexander Veliký mě spíše odrazují) a konečně vím, kdo že to byl ten JIndřich VIII. a jak je to s těmi manželkami. Největší pozornosti se dostávalo jeho druhému manželsvtí a docela mě mrazí, když pozoruji, jak se bezmezná láska přehoupla k nechutné nenávisti a následné popravě. Místy tyran, místy laskavý manžel...hlavně ať je syn... ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT : Ten, kdož spatří ženu svého bratra nahou, bude sám bezdětný. Druhá část filmu je akčnější a rychlejší. Osud Jindřicha VIII byl v rukách režiséra Pete Travise. Povedený casting a pěkná hudba dodá věrohodnosti tohoto snímku. A malá poznámka : Někdy mi připadalo, že Helena Bonhan Carter ( Anne Boleyn ), už v té době byla namaskovaná pro film Sweeney Todd. Ve filmu si zahrál i Sean Bean a to postavu Roberta Askeho. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Je to taková beťárovina, Britové natočili samozřejmě spoustu lepších historických filmů, ale na TV kousek proč ne (byť je sranda, když tam pochoduje celých deset vojáků a zní to, jako kdyby jich tam mašírovalo deset tisíc, o kvalitě CGI (Vatikán, např.) ani nemluvě, ale who cares). Plusem je samozřejmě obsazení, přestože se Ray Winstone většinu filmu tváří, jako kdyby k snídani snědl něco fakt hnusnýho, a Helenka, ač se jí jisté půvaby upřít nedají, kráse Anny Boleynové, jakožto jedné z nejkrásnějších dam té doby, takňák nedosahuje, ale ano- who fuckin' cares, ještě tu máme Marka Stronga a Davida "Hercule Poirot/Gríma Červivec" Sucheta. A moc se mi líbí Henryho kalhoty, asi si takový koupím B-) ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Přestože nesnáším český dabing a řadím se k jeho zarytým odpůrcům nedalo mi to a podívala jsem se na tento 2dílný film o Jindrovi VIII.v češtině. Ukázka jak i přes velmi cholerickou povahu krále a jeho excesy, které málem stálo Velkou Británii "hlavu" se podařilo dochovat to kouzlo této nádherné země plné ještě mnoha tajemství. Někdy mi pár scén přišlo skoro jako z pohádky např.scéna jak se koupe Anna Boleynová s nahým Jindrou :-D. Ale pak přišly scény velmi dramatické a i srdcervoucí. Veliký kontrast mezi zhýralou povahou posledního korunovaného muže v rodu Tudorovců a krásné závěrečné shrnutí dalších historických faktů. Shledávám tento film velice poutavým a skvěle natočeným ač mi ale oponuje jakási spousta podivných neherců tak bych chtěla za výkon poděkovat hercům:Ray Winstone, Helena Bonham Carter, Emilia Fox a Joseph Morgan. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (2)

  • Lee Sheward soutěžil o britskou cenu RTS Television v kategorii nejlepší vizuální efekty. (Terva)
  • Snímek vyhrál cenu Emmy v kategorii nejlepší TV film/minisérie. (Terva)

Reklama

Reklama