Reklama

Reklama

Království

(seriál)
Trailer 1
USA, (2013–2017), 57 h 12 min (Minutáž: 44 min)

Hudba:

Trevor Morris

Hrají:

Adelaide Kane, Megan Follows, Torrance Coombs, Toby Regbo, Celina Sinden, Caitlin Stasey, Anna Popplewell, Alan Van Sprang, Rossif Sutherland, Jenessa Grant (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(78)

V učebnicích dějepisu je mezi řádky skryt pravdivý příběh Marie Stuartovny. Svět ji poznal jako skotskou královnu Marii. V Království sledujeme osud dospívající Marie, mladé ale už tvrdohlavé budoucí královny, ale také krásné a vášnivé dívky, která se ocitá na samém počátku svého bouřlivého vzestupu k moci. (AXN)

Videa (136)

Trailer 1

Recenze (74)

Fancipal 

všechny recenze uživatele

Pokud jste alergičtí na znásilňování historie, tak můžete přeskočit o seriál dál. Tvůrcům jsou historické milníky i postavy vcelku ukradené, ale to nutně neznamená, že se jedná o špatný seriál, i když uznávám, že toto je jeden z těch kousků, o kterém se před přáteli nezmiňuji, a není to asi nic, co bych doporučil dále …. Zkrátka jeden z těch, o kterých se nemluví, ale o nichž se ví, že je všichni sledujeme … Guily Pleasure … 1. Série: 80%, 2. Série: 85%. Oblíbené postavy: Mary Queen of Scotland, Francis a Catherina Medici. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Při slovech „Skotsko“, „král“ a „vzpoura“ jsem zbystřila, očekávat však výpravné historické drama, které by vysílala každý všední den v podvečer Nova Cinema, to jsem asi musela mít hodně slabou chvilku.;-) „Reign“ je typická (vyzobaná) teenagerovská soap opera, kde jsou všichni namydlení, „krásní“ a „sexy“. A to chování jako na newyorské střední... Neverrrmorrre. ()

Reklama

FaithZombie 

všechny recenze uživatele

Pokud úplně zapomenete že by mělo jít o historický seriál a jste ochotni tolerovat pár naprostých blbostí (bubáci, vize budoucnosti...) pak se na to dá poměrně s klidem koukat. Podle mě něco pro fanoušky módy protože kostýmy (ač jsou z historického hlediska totální blbost) jsou určitě nádherné. O hudbě a některých "hercích", jistě vybraných pouze na základě vnějšího vzhledu, se potom raději vyjadřovat nebudu. /// V polovině druhé řadu zvyšuji hodnocení ze dvou na tři hvězdy. Přijde mi že s druhou řadou seriál tak nějak potemněl a to mu rozhodně neškodí. A navíc zmizí postava Nostradama která mě vytáčela už od začátku takže určitě změna k lepšímu :-) ()

Ferinka 

všechny recenze uživatele

Jůů, CW mi vrací GG, akorát v jiném století!!! :)) Moje historické já občas popláče, ale co, lepší aby mládež měla Marii Stuartovnu za černovlasou kočku, než za paní x z učebnice dějepisu. Občas jsou dialogy úsměvné (konkuruje jim i "Ach Žofréé"), ale děj je i přesto napínavý a přitažlivý. Koho baví intriky, pletichy a politika, ted se vyžije. Uvidíme, jak dopadne první série, po 7. dílu zatím 3*. ()

Ratemus odpad!

všechny recenze uživatele

Je opravdu neuvěřitelné, co CW je schopná pustit do éteru za srágory, už jsem od nich viděl hodně kravin ale tohle bych zařadil na vrchol. Herci vybraní z úplného dna, dialogy na úrovni venezuelských telenovel, do toho moderní hudba, postavy se chovají jako malomocný idioti. Pro CW je vlastně úplně jedno, do kterého prostředí ty svoje vztahy použijí, prostě od čehokoliv od nich, můžeme čekat to samé, postavy opět jako z časopisu a hlavně řešení vztahů na prvním místě, prostě to, co od CW čekáte. CW przní historii jak se jen dá, i ta poslední čistička hoven na hradu je oblečená v luxusních šatech a je krásně namalovaná i kdyby měla dělat dvanáctky v kamenolomu. Opravdu pokud chcete intriky a propletený děj, pusťte si něco jiného, toto nudí, a nasere vás to, že jste zbytečně ztratili hodinu života. ()

Galerie (661)

Zajímavosti (38)

  • Oproti skutočnému životu sa najviac osud zmenil Claude z Valois (Rose Williams). V realite sa vydala ako 11-ročná, mala 9 detí, zomrela pri pôrode vo veku 27 rokov a nebola známa intenzívnym romantickým životom. (Arsenal83)
  • Michel de Nostredame, nazývaný Nostradamus, prišiel na francúzsky dvor až po smrti Henricha II. v roku 1559, kedy sa stáva radcom Kataríny Medicejskej, ale seriál sa odohráva v roku 1557. (vavrinec)
  • Vek hercov a postáv mnohokrát nekorešponduje s realitou. Adelaide Kane mala 22 rokov, keď začala hrať 15-ročnú škótsku kráľovnú Mary. Toby Regbo začal hrať ako 24-ročný Františka, ktorý sa dožil 16 rokov a bol v čase zobrazovaných udalostí v puberte. Rose Williams mala na začiatku natáčania 19 rokov, ale princezná Claude mala len 11. (Arsenal83)

Reklama

Reklama