Reklama

Reklama

Bílá královna

(seriál)
  • Velká Británie The White Queen
Trailer 1
Velká Británie, 2013, 9 h 57 min (Minutáž: 58–62 min)

Předloha:

Philippa Gregory (kniha)

Hudba:

John Lunn

Hrají:

Aneurin Barnard, Rebecca Ferguson, Amanda Hale, Oscar Kennedy, Reece Pockney, Juliet Aubrey, James Frain, Max Irons, Janet McTeer, Hugh Mitchell, David Oakes (více)
(další profese)

Epizody(10)

Seriál Bílá královna strhujícím způsobem ztvárňuje jedno z nejdramatičtějších a nejbouřlivějších období v dějinách Anglie. Příběh lásky a chtíče, svádění a podvodů, zrady a vražd je vyprávěn z pohledu tří zcela odlišných, ale stejně neústupných žen – Alžběty Woodvillové, Markéty Beaufortové a Anny Nevillové. Ve svém honu za mocí budou používat intriky, mistrnou manipulaci i ženské půvaby, aby se probojovaly na anglický trůn. Je rok 1464 a Anglie se před příchodem Tudorovců na trůn zmítá uprostřed války o legitimního krále. Je to trpký souboj dvou stran jedné rodiny – rodu Yorků a rodu Lancasterů. A všechny tři ženy zoufale touží získat korunu. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (82)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

historická seriálová druhá liga, která se lehce opírá o skutečnost, ale místo bitev a zajímavé výpravy nabízí primárně zákulisní kejkle, závody o to kdo dřív porodí potomka, ne zrovna zajímavou poloromantiku a jakési pokusy o čarování. Ještě že je tady Rebecca Ferguson. Ta je dobrá úplně všude a i tuhle veskrze průměrnou sérii dělá stravitelnější...50% ()

Elví 

všechny recenze uživatele

Přestože jsem se v druhé polovině série trochu ztrácela v tom, kdo s kým a za kolik, a měla nutkání po 8. díle, kdy naposled vydechne král Edward (Max Irons - čerstvě v mém TOP 10 a momentálně na vrcholu žebříčku mých idolů), to vypnout, vydržela jsem až do konce. Ačkoli bylo jasné už od začátku, jak to dopadne, bylo zajímavé sledovat všechny ty pletichy dokola. Také oceňuji, že jsem byla ušetřena pohledu na useknuté hlavy - opravdu nemusím vidět vše. Škoda, že druhá série nebude :( ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

Dějiny Války růží smrsknuté do deseti dílů, zbavené Shakespeara a sledované očima ženských postav. Poměrně zajímavá a po prvotních rozpacích musím říct, že povedená kombinace. U prvního dílu jsem to z té přehršle romantiky a sexu a absence napětí a děje chtěl skoro vzdát. Naštěstí tento seriál zrál jako víno, ve kterém byla utopena jedna z postav :-) Rozjíždí se tu poměrně solidní intriky a díly baví od začátku do konce. Z toho ten poslední je naprosto strhující. Ocenil bych sympatické herce, hezky zvládnutou výpravu (s vyjímkou prvního dílu, tam vypadalo všechno divně, jak z nějaký pohádky) a taky historickou přesnost, protože až na drobnosti (Buckinghamovo povstání proti Richardovi III. proběhlo v roce 1483 a ne jako v seriálu 1484) všechny události seděly (no a čistý zuby, umytý vlasy a nestárnutí postav zkrátka musíme skousnout). Trochu mě mrzela absence bitev. Až na jednu amatérsky vypadající potyčku někdy v půlce a závěrečnou bitvu u Bosworthu, tady žádné nečekejte. Ale bitva na Bosworthském poli (i když se odehrává v lese) je opravdu hodně působivě natočená, až mi bylo skoro toho RIcharda líto. (Hezký byl odkaz na slavnou repliku z Richarda III. - "Sežeňte královi koně.") No a celkově mě z postav nejvíc bavil asi právě Richard III., který nebyl díky bohu vykreslen jako krvelačné monstrum, ale jako ambiciózní vladař, který se choval tak, jak to bylo v jeho době v politice zcela běžné. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že se seriál Bílá královna věnuje dost dramatickému období v dějinách Anglie, tak je na můj vkus až příliš zromantizovaný. Taky jsem moc nepobírala ty nadpřirozené schopnosti v ženské rodové linii Alžběty Woodvillové. To si mohli tvůrci opravdu odpustit. Nicméně několik dílů bylo natočeno celkem poutavě, tak přimhouřím oko nad tou hromadou zbytečného balastu. (60%) ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Výpravné? Kde? Bitva proběhne tak, že se zpocený Eduard opře o strom. Historické reálie? Všichni v tom 15. století chodí vyfiknuti jak na ples, nikde psi, špína, fekálie. Nádobí naleštěné, okna zasklená tabulkami metr na metr. Romantiky je dost, na mě až příliš. Nesympatický Eduard Oslizlo. Zasloužilo by si to zodpovědně zpracovat, ne jako cajdák pro znuděné dámy. 40% ()

Galerie (285)

Zajímavosti (8)

  • Dalo by sa povedať, že David Oaks je dvojnásobný seriálový brat Maxa Ironsa. Kým v The White Queen stvárnil jeho brata Georga, v Borgiovcoch (2011) naopak vystupoval v úlohe syna Maxovho reálneho otca - Jeremyho Ironsa. (lilina133)
  • Roku 1674 sa počas rekonštrukcie Tower našli dve detské kostry. Dnes sú uložené vo Westminsterskom opátstve, ale stále nie je potvrdené, či patria strateným princom. (HelenaGray)
  • Ben Stephenson, finančný kontrolór a zmocnenec BBC pre drámu, uviedol, že popularita drám odohrávajúcich sa v stredoveku, ako Tudorovci (2007), Piliere Zeme (2010) a Game of Thrones (2011), umožnila jednoduchšie získavanie finančných prostriedkov pre medzinárodnú koprodukciu The White Queen. (01Zuzana10)

Reklama

Reklama