Reklama

Reklama

Království

(seriál)
Trailer 2
USA, (2013–2017), 57 h 12 min (Minutáž: 44 min)

Hudba:

Trevor Morris

Hrají:

Adelaide Kane, Megan Follows, Torrance Coombs, Toby Regbo, Celina Sinden, Caitlin Stasey, Anna Popplewell, Alan Van Sprang, Rossif Sutherland, Jenessa Grant (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(78)

V učebnicích dějepisu je mezi řádky skryt pravdivý příběh Marie Stuartovny. Svět ji poznal jako skotskou královnu Marii. V Království sledujeme osud dospívající Marie, mladé ale už tvrdohlavé budoucí královny, ale také krásné a vášnivé dívky, která se ocitá na samém počátku svého bouřlivého vzestupu k moci. (AXN)

Videa (136)

Trailer 2

Recenze (74)

Raketka29 

všechny recenze uživatele

Historie upravena po vzoru komerce. A víte co, vůbec mi to nevadí. Chcete realitu, pusťte si Tudorovce, chcete krev, prosím, Hra o trůny ... chcete si odpočinout u Mladí a neklidní za dob Stuartovců? Here we go. Popravdě nehistoričnost kostýmů mi vůbec nevadí (až na bílé svatební šaty), ale opravdu mě udivuje rozdíl v českém a americkém hodnocení. CSFD 62% IMDB 7,7/10 ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 4/10 Hudba 1/10 Výprava 8/10/// PLUS: krásné "historické" prostředí a kulisy, mladí a krásní herci, opět jiný pohled na historii MÍNUS: od drobností jako že služebné a dámy královny Marie nosí až přehnaně "bohaté" oděvy a chovají se jako puberťačky na maškarním (slušně řečeno), přes celkové vyznění celého "moderního zpracování" jako moderní mluva, netypické chování a vystupování postav až po rušivý element z řádu nejhoršího a tím je moderní hudba, například u úvodních titulků mi to nevadí, ty jsou povedené až působivé, ovšem při jakýkoliv jiných událostech v seriálu to působí nevhodně, nevkusně a sráží to celkový dojem z historického seriálu./// Shrnutí: Oblíbil jsem si (takže s oblibou je i vyhledávám) historické seriály. Království nebylo výjimkou. Bohužel však bude první seriál který odpískám. V tomto případě po prvních 5ti dílech. Kdo sleduje jaké seriály sleduji, tak ví že snesu kdeco a zkouknu opravdu cokoliv. V tomto případě snad poprvé mám pocit, že tento seriál je ztrátou mého času a co je nejhorší, nudím se u něj. Neříkám, že zápletky nebudou třebas později zajímavé, snad tvůrci něco poutavého vymyslí, ale zatím mě ani dějem neoslovili. A co na tom že cílovka jsou slečny ve věku 12 až 16 let? Takže pokračování odkládám na neurčito./// Celkem 43%/// ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Při slovech „Skotsko“, „král“ a „vzpoura“ jsem zbystřila, očekávat však výpravné historické drama, které by vysílala každý všední den v podvečer Nova Cinema, to jsem asi musela mít hodně slabou chvilku.;-) „Reign“ je typická (vyzobaná) teenagerovská soap opera, kde jsou všichni namydlení, „krásní“ a „sexy“. A to chování jako na newyorské střední... Neverrrmorrre. ()

Laerry 

všechny recenze uživatele

U Reign se můžete královsky bavit - ale pouze v případě, že si ho připustíte jako svoje guilty pleasure. Historie se bát nemusíte - tvůrci se o ni stejně moc nezajímají, ale spíše o románovou předlohu, která se soustřeďuje na romantické trable královny Marie Stuartovny a jejího ansáblu dvorních dam. Jde o šílený mix The Tudors s Gossip Girl, který má úchylku v krásných NE-dobových kostýmech a moderně znějící hudbě, která však nikdy nepřekročí tenkou linii mezi šmrncovní volbou a nehorázným kýčem. Reign se zpočátku může jevit jen jako další teen dramedy od stanice CW - jenže jsou tu britští herci, anglický venkov snažící se suplovat za Francii, poutavý mystický sub-plot, občas odvážné násilné i erotické scény (CW se překonává!), ale především spousta děje - co se stihne stát během jediné epizody, se většinou v jiném seriálu roztáhne do celé série. Opravdu se nestačíte divit - scénáristi se rozhodli netrápit diváky filozofujícími dialogy a vsadili na nepředvídatelnost děje. Takže nakonec nejde jen o romanci pro náctileté holčiny, ale o svižnou zábavu (u které nemusíte moc myslet), jenž může zaujmout i pánské diváky (v rámci GP). ()

Eleanor05 odpad!

všechny recenze uživatele

Takhle si Američani představují počátky novověku na Francouzském královském dvoře. Marie Stuartovna je poloviční černoška s hnědýma očima přes půl obličeje a její nápadník vypadá jako Edward z Twilight ságy. Vlastně je to svým způsobem jako Twilight sága ve všech ohledech, jen toto se snaží náctiletým nanynkám namluvit, že jde o historický seriál... ()

Galerie (661)

Zajímavosti (38)

  • Diel má dve verzie. Pre televízne vysielanie sa distribuovala verzia bez sexuálneho obsahu, no online bol už prítomný aj tento obsah. Toto rozhodnutie kritizovala Rodičovská televízna rada (PTMC) v USA, pretože „tento sexuálny obsah pravdepodobne deti budú môcť sledovať bez možnosti jeho vyhodnotenia alebo blokovania“. (Arsenal83)
  • V 3. epizóde 1. série sa spomína cisár Maximilián sídliaci v Prahe, ale v tej dobe bol cisárom Ferdinand. Maximilián nastúpil na trón až v roku 1564 a vládol do 1576. (vavrinec)

Reklama

Reklama