Reklama

Reklama

Černý hřebec

  • USA The Black Stallion
Trailer 1

Malý Alec Ramsey se vrací na lodi se svým otcem domů. Upoutá ho nádherný černý hřebec, kterého vezou do Ameriky. Během strašlivé bouře loď ztroskotá a potopí se. Alec i kůň si pomáhají navzájem ve chvílích, kdy se zdá, že vše je beznadějné. Zachrání jeden druhému život a stávají se z nich trosečníci na osamělém ostrově. V té chvíli si Alec nedokáže představit, jaká další dobrodružství ho s černým hřebcem čekají... (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (33)

Han22 

všechny recenze uživatele

Jojo, Alec a Black, taky jsem to jako dítě sledoval. Ne teda film, ale seriál, stejně jako spoustu dalších "zvířátkových" filmů a seriálů, ale dlouho mě to nevydrželo a dnes se na takový filmy koukám spíše s cynickým nadhledem. Občas mě nějaký takový film dostane (Volání divočiny), ale bohužel Černý hřebec to nezvládl. Od začátku víte co bude (sbližování, trénink, závod). A i když mě film překvapil opravdu psycho scénou ztroskotání lodě, sbližování se konalo v rámci ztroskotání na ostrově a závod je výborně natočený, cynik pořád hlodal. Jak ten kluk přežil 2 roky na pustém ostrově bez jakéhokoliv traumatu? Proč jsou ty záběry kýčovité jak z Pobřežní hlídky? Jak by se mohlo dítě zúčastnit dostihu a porazit zkušené žokeje? Proč je Kelly Reno absolutně nevýrazný? No nic. Je to slušný film na 3*, ale ne pro mě. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Rozvláčne tempo filmu veľmi neprospieva, už veľmi skoro začne nudiť. Nosný príbeh je ľahko predvídateľný a nedokáže celú tú pridlhú stopáž zaujať. Jemný nádych poetiky je v tomto prípade na škodu. Ale na druhej strane má čo ponúknuť ohľadom niektorých svojich záberov, hlavne na ostrove, dobrodružnou výpravou a určite pipľavou prácou s koňmi. Preto aj s ohľadom na rodinný žáner nejdem s hodnotením nižšie. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $2,7miliónaTržby USA $37,799,643Tržby Celosvetovo $-║ Niektoré zábery sú krásne nespútane, živelné, film ovplíva minimom dialógov a zameriava sa hlavne na úchvatný vizuál ponúkajúci prepojenie medzi čiernym výchorom Blackom a malým chlapcom Alecom, príbeh vo svojej jednoduchosti prináša neskutočné čaro. /85%/ ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

I když se to na první pohled tváří jako klasický rodinný film a mladém chlapci a jeho zvířeti, kterým je v tomto případě nádherný černý hřebec, jak uvádí i název, ve skutečnosti zde najdete scény, které jsou zajímavé a nejsou až tak mainstreamové. Patrné je to hlavně v ostrovní sekvenci, kde se v podstatě nemluví. Je to přece jen trochu jiný zážitek. ()

inachisio 

všechny recenze uživatele

Je to milý a hezký příběh, na který se dobře kouká, ale má v sobě jisté nedotaženosti. Například fakt, že chlapec, ani kůň, první dny na ostrově vůbec nejedli, ani nepili. Taktéž pochybuji o tom, že by ani slzu neuronil, pro svého těžce pracujícího, vytíženého, starostlivého otce 😅. Ale i přesto, že téměř celou dobu víme, jak film dopadne, nese v sobě momenty a jistou originalitu, že prostě nemůžu říct, že je to příběh na jedno brdo. Dojem také umocňuje nádherné zvíře, které obsadili do hlavní role. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (11)

  • Carmine Coppola soutěžil o cenu Zlatý glóbus v kategorii nejlepší hudba. (Terva)
  • Cass Ole (představitel Černého hřebce) měl vystříhanou hřívu za ušima. Při natáčení musel mít příčesky, aby jeho hříva vypadala jako hříva divokého koně. Měl také bílé odznaky na nohou (čtyři ponožky) a hvězdu na čele, které mu musely být maskovány černou barvou na vlasy. (Verka13)
  • Carmine Coppola, autor hudby k filmu, je otec výkonného producenta Francise Forda Coppoly. (Terva)

Reklama

Reklama