Reklama

Reklama

Šípková Růženka

  • USA Sleeping Beauty (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Nezapomenutelný příběh vytvořený v duchu tradičních disneyovek jako je Sněhurka a sedm trpaslíků nebo Popelka, je strhujícím spojením příběhu lásky, naděje a dobrodružství. Krásná princezna nadaná laskavostí a půvabem kdysi, ještě než usnula, vyvolala žárlivost zlé víly. Trojice dobrosrdečných dobrých vil se snaží ze všech sil ochránit milovanou princeznu, ale ani všechna jejich kouzla nestačí na strašnou Paní všeho zla. Když je Jitřenka očarována a upadne do spánku, musí statečný princ Filip překonat mnohá nebezpečí včetně závěrečného boje se zuřivým drakem chrlícím oheň, pokud chce princeznu probudit z věčného spánku! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (110)

Han22 

všechny recenze uživatele

Jako první film roku 1959 jsem si dopřál disneyovskou pohádku s vědomím, že mě prostě nemůže zklamat. A trošku se mnou bojovala. Disneyho Růženka, nebo vlastně Aurora je v příběhu hodně upozaděna, stejně jako princ Filip. Místo nich se hrdinkami stávají tři sudičky, které ji poctivě bez kouzel 16 let skrývají před kletbou skrývají a vychovávají, načež to jednou pitomostí zkazí a musí napravovat. Animace nebyla zas tak úžasná a chyběla mě tu nějaká nosná písnička. Druhá půlka ale zachraňuje co jde. Objeví se pár vtipných scének, Zloba či Zloběna má nádherně nakreslené temné sídlo a princ se na konci mění na akčního hrdinu, který unikne všem útrapám a nakonec čelí proměněné čarodějce v na pohádku brutálním finále. Samozřejmě vše končí klasicky probuzením polibkem a já jsem spokojen :) PS: Rozhodně modrá! Animovaný film roku 1959. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

To bylo v časech, kdy se Disney nebál pořádně to rozjet i u filmu určeného pro děti. Když přetrpíme nasládlou úvodní část s třemi přihlouplými vílami, následuje hrůzostrašná temnota barvená do jedovaté zeleně. Rohatá Zloba není nějaké směšné strašidýlko, ona je démonicky sebejistá. Tři obtloustlé vílí tetky sice pořád mají za úkol vnést do filmu roztomiloučký humor, že bych je nejradši plácla plácačkou na mouchy, ale Zloba je převálcuje na celé čáře a souboj prince s drakem je napínavý a působí nebezpečně, přestože má princ výhodu ve formě kouzelných zbraní. ()

Reklama

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

U nás docela neznáma klasická Disneyovka (ale so známym názvom). Kúzlo a príbeh to má, ale Geronimi už splietal viacero prvkových elementov z už známej Popolušky, Snehulienky a dokonca prírodné zázemie z Bambi. Takto je z toho akurát pôžitok pre skutočných pamätných nadšencov. Animácie sú na vysokej úrovni, lenže bez inovačných pohnútok. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Šípková Růženka je příběhem o souboji mezi čistou láskou a čirým zlem, mezi dobrosrdečností a nenávistí. I když člověk tento klasický příběh zná, tak mě i přesto film dokázal mile překvapit - ať už se jednalo o vtipně nemotorné trio víl snažících se o šaty s dortem či o démonickou postavu Zloby/Paní všeho zla, jež oplývala mrazivě děsivým charismatem. Třešničkou na dortu (nikoli na tom od víl) jsou líbivá animace a překrásná píseň Once Upon a Dream, která hezky prostupovala celým filmem. ()

Lyli 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem líbivou pohádku, podle klasického mustru. V době uvedení, mohla být úchvatná. Bohužel, dnes už má dost lepších sourozenců. Sice bych týpka na bílém oři hned nezavrhovala, ale jinak nuda. Myslela jsem, že budu v rauši, ale to vážně ne. Asi nejvíc mě iritoval zpěv, který byl úúú. A víte, co je nejhorší? Jedna z těch písní mi běží už hodiny v hlavě... Určitě v tom bude nějaký podprahový signál! ()

Galerie (129)

Zajímavosti (31)

  • Scéna, v ktorej sa Ruženka pichne do prstu, mala vyzerať úplne inak. Princezná nebola zhypnotizovaná kúzlom, ale prišla na volanie Maleficent prezlečenej za starú ženu, ktorá Ruženku donútila dotknúť sa vretena, ktoré malo byť kúzelné a splniť jej želanie. Walt Disney ale túto verziu nakoniec zatrhol, pretože tento scenár až príliš pripomínal Snehulienku. (matthew.17)
  • První animovaný film točený na extrémně širokoúhlý Super Technirama 70 mm o poměru stran 2,55:1 (běžně užívaný Cinemascope má 2,35:1). Díky tomu většina diváků nemohla nikdy vidět film ve správném poměru stran, kina na to nebyla zařízena. Náprava nastala až s reedicí DVD a Blu-Ray vydaným v roce 2008, kde je film v původní podobě. (Němi)
  • Film měl na svou dobu astronomický rozpočet 6 000 000 dolarů. Přípravy snímku zabraly 6 let. (Němi)

Související novinky

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

05.03.2019

Visí vám v pokojíčku plakát Jokera, v dětství jste vždycky fandili Darthu Vaderovi a Hans Gruber je podle vás pravý hrdina Smrtonosné pasti? Pak pro vás má studio Disney dobrou zprávu, po vzoru… (více)

Reklama

Reklama