Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Patnáctiletý Jim Hawkins narazí díky neuvěřitelně šťastné náhodě na mapu Planety pokladů a tím rozpoutá vesmírný hon za největším bohatstvím všech dob. Aby se vůbec dostal na bájnou planetu, nechá se najmout na zářivou sluneční galeonu. Tam se seznámí s charismatickým kyborgem (napůl člověkem, napůl robotem), kuchařem Johnem Silverem. S jeho pomocí odhaluje nástrahy a nebezpečí vesmírného putování za pokladem a bojuje proti supernovám, černým dírám a kosmickým bouřím. Ale největší nebezpečí ho čeká, když zjistí, že jeho přítel Silver je ve skutečnosti intrikánský pirát, který plánuje vzpouru. Tváří v tvář zradě, která se mu zaryje hluboko do srdce, se Jim promění z chlapce v muže, najde v sobě sílu postavit se vzbouřencům a objeví poklad větší, než si kdy uměl představit. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (115)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Originální nespoutaná fantazijní předělávka klasického Ostrova pokladů, kde se plachetnice s využitím solárních větrů prohánějí ve vesmíru a proradní kyborgové kují své plány. Z hlediska dobrodružství a opulentní akce je všechno OK, ale tradiční disneyovská šablona otravných legračních figurek (neposedný měňavec a popletený robot) a instantních rodinných hodnot jakýkoliv pokus o "dospělejší" pojetí nelítostně boří. Škoda, protože audiovizuální stránka a 2D animace vypadají náramně. ()

Herráček 

všechny recenze uživatele

Podle mě se Disney nikdy netvářili, že chtějí točit pohádky pro děti, které zároveň osloví i dospělé... A pohádka pro děti je tohle naprosto vynikající... Kyborg, který může z ruky vykouzlit snad i kytici růží, Morf, který tu kytici prozměnu udělá ze sebe, praštěný doktor... Já nevím, co víc si můžou děti přát... ()

Reklama

Disk 

všechny recenze uživatele

Planeta pokladů má mnoho společného s Černým kotlem - mladého hrdinu, zcela výjimečnou animaci a bolestný finanční průšvih. Ostatně snímek vycházející z motivů známého románu Roberta Louise Stevensona se měl točit po Černém kotli, ale, jak známo, na svůj vznik si musel počkat nejméně patnáct let. I tak to byl propadák a je to velká škoda. Planeta pokladů ani po více než dvaceti letech od svého vzniku nijak nezestárla a musím přiznat, že podobně jako Černý kotel si mě získala od prvních minut. Je to klasický dobrodružný příběh se vším, co k tomu patří - včetně nádherné hudby Jamese Newtona Howarda. Planeta pokladů si zaslouží druhou šanci - a vaše docenění. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Bez mučení se přiznám, že Planeta pokladů je moje srdeční záležitost. V dobách mých pubertálních u mě běželo jen HBO téměř, a Planeta pokladů denně. Jedna z posledních klasicky ručně malovaných pohádek dostala nový kabát a vyrazila do vesmíru, kde se tvůrci pokusili zkombinovat námět z Ostrova pokladů a Star treku. Výsledek? Čistě kriticky naprosto bezzubá pohádka o odstrčeným klukovi, co získal přátelé, přepral ty zlý a jako bonus dostal nejlepšího kamaráda, kterýho jsme si všichni přáli mít, roztomile žvatlající růžovou kouli. 3* za nostalgii a ústřední píseň, která mi dodnes nahání husí kůži. ()

Kublai 

všechny recenze uživatele

Pro mne nejlepší disneyovka - jako kovaný scifista musím ocenit doslova dechberoucí animaci překvapující nestrojeným a "nemainstreamovým" podáním... film překypuje nápady, které bych očekával spíše v nějaké space opeře než v animáku "made by Disney" - o důvod více smeknout. Není nic neobvyklého, že takto netuctový a chytrý milý film pro diváky všeho věku prošuměl českými kiny bez výraznějšího povšimnutí... ()

Galerie (80)

Zajímavosti (8)

  • Modernizace pirátské klasiky se stala největším propadákem v Disneyho historii: i s reklamou stála 180 milionů dolarů a vydělala necelých 30 milionů. (Zdroj: časopis Premiere, leden 2003). (Pavlínka9)
  • Na filmu spolupracovalo 400 počítačových techniků, 150 hudebníků a přibližně 200 dalších osob různých profesí. (Terva)

Související novinky

Festival Malé oči zve na Mijazakiho i Zemana

Festival Malé oči zve na Mijazakiho i Zemana

06.11.2023

V sobotu 11. listopadu začne 10. ročník festivalu Malé oči. Malí diváci a jejich rodiče se mohou o víkendu vydat na podivuhodná dobrodružství v pražských kinech Aero a Bio Oko. Během listopadu a… (více)

Dva koncerty filmové hudby

Dva koncerty filmové hudby

01.09.2012

Pražský filmový orchestr zve všechny příznivce filmové hudby na své další dva velké koncerty. První z nich se koná v neděli 14. října v 19.30 ve Dvořákově síni pražského Rudolfina. Diváci budou mít… (více)

Reklama

Reklama