Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V New Yorku se náhodně na Štědrý den setkává 5 lidí. Jsou propojeni sérií nevysvětlitelných příhod a s malou vzájemnou pomocí si uvědomují nový smysl svých životů. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (109)

Sidarius 

všechny recenze uživatele

Dlouho mi ležela v šuplíku originálka za pár kaček a já se filmu vyhýbal (hlavně kvůli poměrně nízkému hodnocení zde na ČSFD), ale teď po shlédnutí soudím, že film je zde značně podhodnocen. Velkou vinu na tom mají producenti filmu, kteří se pravděpodobně zasloužili o to (a i kdyby jen tím obalem), že film budí dojem "americké Lásky nebeské" o čemž svědčí i valná většina zdejších komentářů. Tyto dva filmy přitom mají společného jen tolik, že je v nich více postav, jejichž osudy se vzájemně protínají (ovšem v Lásce nebeské je těch postav mnohem více a a jejich osudy jsou daleko více propojené). Jinak ale jde o úplně diametrálně odlišné filmy. Láska nebeská je romantická komedie, je to milé, vtipné a pozitivní. Tento film je přitom čisté romantické drama, kde vtipných a milých momentů moc nenajdete. Možná ale i díky tomu film působí o dost "opravdověji" než Láska nebeská (a zdejší komentáře tak považuji většinou za dost mimo), což je paradox, protože tento film obsahuje několik mysteriózních prvků. Srovnávat oba filmy je naprostý nesmysl, stejně tak, jako hodnotit tento film v závislosti na Lásce nebeské, protože to je jak srovnávat Vinetua a Tanec s vlky. Nechci tím tento film nijak zvlášť obhajovat, ale základní koncept se myslím povedl. Herci hrají velice dobře, dojemné momenty jsou skutečně dojemné a vánoční mystika filmu vůbec neškodí, spíše vytváří překvapivé a nečekané momenty bez negativních vedlejších účinků. Rozhodně tento film hodnotím 3,5* a kvůli příliš nízkému hodnocení (které ale dle mého způsobilo ve většině případů nesmyslné srovnávání) zaokrouhluji nahoru! ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Příběh mi připomínal stolní hru "Člověče, nezlob se". Desková hra s vánočními motivy. Figurky (herecky zvučných jmen) se vydávají na cestu New Yorkem, občas se náhodou potkají a postupně poznávají, jak respektovat jeden druhého, potažmo sám sebe. Zajímavý nápad, ovšem asi jsem se málo soustředil, takže mi roztříštěnost jednotlivých příběhů divácky nesedla. Když jsem se zorientoval v počínání nějaké postavy nebo se těšil na vystoupení nějakého herce, tak filmaři většinou odskočili do jiné části příběhu. Složitost vypravování je možná záměrná, podobně jako Rosina odpověď na otázku "Proč nemáte rádi Vánoce?" Zajímavý komentář: Damiel. ()

Reklama

chrispe 

všechny recenze uživatele

Nejspíš spoiler. Proboha to byl zase slzavej potok. Tlak na city kam se podíváš, ale já na tuhle hru chtěla tentokrát přistoupit. Asi nejvíc se mi líbila linka Susan Sarandon (i když ta byla ve finále víc přitažená za vlasy než reinkarnovaná manželka). Neřekla bych, že je to vánoční film - ve smyslu s vánoční atmosférou... spíš taková srdceryvná dramata zasazená do tohoto období. Ale líbilo se mi to. (A kašlete na srovnávání s Láskou nebeskou.) ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Tento film by měl možná dobrou myšlenku, ale scénář byl velmi slabý. Absolutně nedostatek dialogů a pokud nějaký byl, tak byl velmi pesimistický. Náhodné setkání čtyř lidi, kteří si v podstatě nemají co říci, protože má každý dost svých starostí a žije každý ve svým světě. I když ve filmu hrají 4 známé hvězdy, tak z tohoto smutného příběhu nedokázaly vykřesat žádnou jiskřičku, která by potěšila diváka svou vánoční atmosférou. Smutek, soucit, láska k bližnímu a pochopení pro jeho starost a bolest - to je tak asi ve zkratce obsah rádoby "vánočního filmu". ()

Freemantle 

všechny recenze uživatele

Dárek z lásky se dá obsahově popsat velmi stěží. V prvních pár momentech jsem se opravdu radostně zasmál, některé momenty mi přišly (docela) vtipné. Ale pak? Osobně nevím, kam bych snímek zařadil. Vánoční romantické drama o... o ničem? Ne, o ničem to rozhodně nebylo. Tento film je o něčem a o ničem. Nepochopitelná kombinace? Ano, to jistě je. Ovšem v tomto případě je tento, zdánlivě paradoxní a nesrozumitelný, výraz namístě. Po dobu sledování se mi hlavou honila myšlenka, že se scénarista a režisér snaží napodobit "Love Actually". Což samozřejmě nejde. Každý však musí posoudit sám. Dárek z lásky je tvořen kombinací následující formule: Vložte do hrnce flák (posmutnělé) romantiky, přidejte ještě více (promarněné) lásky, pořádně promíchejte a pak pomalu přidávejte kapku pochopení, odpuštění a návratů... Po hodině a půl budete zaručeně přejezeni, ale hlad se brzy vrátí! Hloupost? Možná... Tento film byl s největší pravděpodobností založen na dobré myšlence, ale chybí mu preciznost zpracování a dotažení do konce, u kterého bych měl hřejivý pocit u srdce. Všechny scény jsou příliš krátké a ničím nezaujmou. Většinu času se soustředí na rozdmýchání divákova citů, poukazování na problémy současné společnosti a nápravu činů. Scénář a vůbec celý snímek je brán seriózně, o tom žádná. Naopak se dle mého názoru stala kámenem úrazu jeho nedokonalá realizace a shrnutí tohoto tématu do velmi krátkých 96 minut. A kvalitu snímku nezachrání ani taková jména, jako P. Cruz nebo P. Walker ... Stručně řečeno, režisér a scénárista se snaží obeplout oceán. Bohužel na voru. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (1)

  • Po uvedení v kině byla vydána na 48 hodin zkušební verze DVD. (HappySmile)

Reklama

Reklama