Reklama

Reklama

Zrození naděje

(neoficiální název)
  • Velká Británie Born of Hope

Obsahy(1)

BORN OF HOPE je fanouškovský film, volně šířitelný na internetu. Vypráví příběh Arathorna a Gilraen, rodičů Aragorna. Ve filmu potkáme také malého Aragorna, elfí bratry Elladana a Elrohira, nebo jeskynního trola. Zajímavostí je, že se na vzniku podíleli členové Weta Workshop, studia, které pracovalo na PÁNOVI PRSTENŮ a nyní bude pracovat na HOBITOVI. Podobným filmem je i HON NA GLUMA. (Kwandar)

(více)

Recenze (78)

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Vyjímečný fanouškovský nezávislák, který sice občas vypadá jako nějaké dražší porno typu Lady of the Rings, nadruhou stranu je zase chvílema mnohem lepší než třeba takový kinofilm jakým je Kněžna Libuše. Herce nekomentuji. Snad jediná role, která stojí za zmíňku je Kate Madison v roli Elgarain, kterou bych si dokázal představit klidně i v něčem profesionálnějším. Beru v úvahu to, že je to fan movie a přidávám hvězdičku navíc. ()

Kritik. 

všechny recenze uživatele

Ide o amatérsky film, čiže netreba čakať veľa. Avšak práve vtedy, keď nemáte očakávania prehnané, dočkáte sa veľmi pozitívneho prekvapenia. Ja som bol nadšený. Vkusné, nepokazené, neprehnané, jednoduché a zároveň krásne, vo svojej kategórii filmov (hovoríme stále o amatérskych) vysoko vyčnieva nad priemer. Príbeh Aragornovych predkov v skratke, prevažne prezentovaný rozprávačským štýlom. Viac, chceme viac týchto filmov! ;) ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - ....ale tento příběh, náš příběh by neměl být zapomenut............ Krásný počin a další pěkný příběh do škatulky "Pán prstenů" je na světě. Zda je příběh Arathorna syna Aradora, což znamená, že je Isildurův dědic. CITÁT - Žárlivé srdce nenajde místo pro opravdovou lásku........... Arathorn se zde vydává vypátrat záměr nepřátel, kteří jsou schovaní v chladných horách východu. Zde je jeho příběh, odehrávající se v dobách kdy lidé neměli auta ani letadla a tak musí chodit po svých. Ano i tady se stále chodí. Vše se to odehrává za pochodu. Kdo chce něco vědět musí si pro to dojít. CITÁT - Jdeš pozdě......... Také je tu hlavním nepřítelem Sauron a hledá Barahirův prsten. Každý prst, který nosí prsten bude useknut. Pěkný, lehce plynoucí příběh plný soubojů, lásky, povedené hudby a krásného hlasu vypravěčky. Tento příběh je hoden postavit se bok po boku Jacksonovo sáze. CITÁT - A když zima stáhla ze země své studené prsty a přešla do jasného brzkého jara, byla svatba......... ()

MiGi87 

všechny recenze uživatele

Jako třeba v případě Hunt for Gollum, poměr cena-výkon je základním měřítkem kvality fanouškovských amatérských filmů tohoto střihu. Tenhle je hezky udělaný, pokrývá dosud nezfilmovaný zajímavý úsek příběhu a za to si zcela právem vysluhuje 4 hvězdičky. Největší minus ve zpracování je, že Arador, a většinou i Arathorn, úzkostlivě lpějí na nošení koruny, a to často, i cestou do terénu za skřety - vypadá to velmi divně. Ale celkově výborný dojem! ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Jedna vesnice po druhé jsou likvidovány pod nájezdy skřetů - z jedné takové se jen tak tak zachrání mladá Gilraen se svými rodiči. I na útěku jsou ale skřety pronásledováni, a když už to s nimi nevypadá moc dobře, jsou naštěstí zachráněni skupinou Dúnadanů pod vedením Arathorna (Christopher Dane), syna Aradorova a dědice Isildorova. I v těchto temných dobách ale kvete láska, a i když královská linie visí na vlásku, naděje bude zachována ve spojení Arathorna s Gilraen a v jejich synovi - Aragornovi ... Pán Prstenů, ať již jako kniha nebo jako film, patří k mým nejoblíbenějším dílům vůbec - Tolkienovi se podařilo vytvořit dokonalý svět, ze kterého je stále kde čerpat. Tento film natočila skupina fanoušků v kulisách z Pána prstenů (samozřejmě za vydatné pomoci Weta Workshop) - což je samo o sobě již polovinou úspěchu. Sice je chvilkama znát mizivý rozpočet, ale od doby, co jsem viděl Tolkienova Hobita v divadle, tak jsem si jistý, že celá Středozem jde v pohodě ztvárnit i na dětském pískovišti. Co bych ale filmu vytkl je trochu plytký příběh (ono když je jasné, že Aragorn musí přežít, tak je těžko co vymýšlet) a taktéž někteří herci mi dvakrát nesedli (třeba paní Gilraen, že ano). Každopádně je ale skvělé, že takovéto filmy vznikají - aspoň člověk dokáže nějak překlenout to tíživé období mezi posledním Pánem Prstenů a očekávaným Hobitem... ()

Galerie (35)

Zajímavosti (8)

  • Elfové Elrohir (Sam Kennard) a Elladan (Matt Kennard) jsou syny Elronda (Hugo Weaving), vládce z Roklinky, který se objevuje v sérii Pán prstenů. Proto byl také Aragorn (Viggo Mortensen) vychováván v Roklince, kde potkal budoucí lásku Arwen (Liv Tyler), sestru Elladana a Elrohira. (ricky4)
  • Film se natáčel mj. v národním parku Snowdonia ve Velké Británii. (ricky4)
  • Velká část herců jsou amatéři. Avšak v obsazení nalezneme i "profesionály". Například Matt Kennard hrál několik let v nejdéle vysílaném seriálu na světě Coronation Street (od r. 1960), Ian Marchall se objevil mimo jiné v příbězích Rosamunde Pilcher a Kate Madison spolupracovala coby dablérka na filmech Guliverovy cesty (2010) a Harry Potter a Relikvie smrti – část 1 (2010). (gogos)

Reklama

Reklama