Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Antikrist v těle Damiena Thorna je nyní na vrcholu sil a poznání a dychtí po vládě nad světem. Jeho jedinými nepřáteli je sedm mnichů, kteří se zasvětili Damienovu zničení a kteří mají posvátné meče ukované pouze k tomuto účelu. Damien je po nečekané sebevraždě velvyslance jmenován do jeho funkce. Na recepci velvyslanectví se seznámí s novinářkou Kate Reynoldsovou a později i s jejím dvanáctiletým synem Petrem. Ty zcela ovládne Kate se stane jeho milenkou a Peter apoštolem, kterého využívá při systematickém vyvražďování novorozených chlapců věří totiž, že na zem přišel znovu Kristus, a chce se ho tak zbavit. Mniši Damiena pronásledují - zvítězí dobro, nebo zlo? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (94)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Sam Neill sice jako potomek satanův nebyl vůbec špatnej - rozhodně lepší, než jeho dětská a pubertální verze z předchozích dílů - ale stejně to je sračka, která v dnešní době nemá co nabídnout. Není se tam čeho bát a že tam lidi chcípaj mi v tomhle filmu přijde jakoby to byla normální věc, nad kterou se nikdo nepozastaví. Holt 80. léta z toho smrděj na sto honů a ty hony smrděj taky. ()

Falcor 

všechny recenze uživatele

Trochu lepší než Omen dvojka, (mrkni, co jsem psal o 1 a 2, ale samozřejmě jenom tehdy, pokud chceš a máš rád/a dobré komentáře..ehm.. nemohu Tě do ničeho nutit, že?... dělej jen to, co Ty chceš, jak by radil i třeba Szandor La Vey v jeho Satanské bibli... - no, to já jen, kdybys měl/a nutkání se trochu více angažovat, tak ať víš, kde se dočíst trochu skutečných "satanistických" žvástů pro veřejnost) ale to jen díky představiteli hlavní role. Jinak slabé. Tak, to by asi tak bylo.... o filmu.... vše. ()

Reklama

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

No tak každé pokračování holt nemusí dopadnou tak jak by se čekalo. A trojka Přichází Satan je opravdu dost nedotažená. Jednak atmosféra ponurého vedení příběhu sem kamsi ztratila, dospělí Damien už nepůsobí tak znepokojivým dojmem (i když se Sam Neil snaží) a tentokrát to nezachránila ani Goldsmithova hudba. Klidně bych dal s čistým svědomím jen dvě hvězdičky, ale to by alespoň za pokus o originální scénář a zakončení legendární ságy nebylo spravedlivé. Prostě se jedná o celkem průměrný horor, který z velké části potvrdil teorii o tom, že pokračování až na pár výjimek nedokážou překonat původní film. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Do třetice všeho zlého, aneb ukázka ryzího a bezostyšného scénáristického debilismu. Antikrist už je sedm let u moci (aniž by si toho někdo všiml) a produkuje ve velkém sójové boby. K tomu 'apokryfní kniha Hebron', konjunkce 'posvátné trojice hvězd v souhvězdí Kassiopeia', nevkusně hloupé scény s atentáty osnovanými partou senilních pitomců, Thornovy trapně teatrální modlitby a proslovy, vraždění neviňátek... nestvůrná slátanina. Kdyby se jednalo o nějaký videohorror tak neřeknu, ale velkofilmové třetí pokračování Omenu? Slabota. A jako koruna všemu účinkuje v hlavní roli asi ten nejhnusnější herec, kterého znám. Moje oblíbená scéna: Žádná. Jediné, co se mi na filmu líbí, jsou zříceniny opatství Fountains Abbey na konci, krásné místo (které jsem měl to štěstí navštívit) (a trestuhodně zprzněné tímhle filmovým potratem). ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Ambiciózne. No aj keď neide rovnakou sebavykrádajúcou cestou ako druhý Omen, v konečnom dôsledku je to ešte horšie. Scenár je spŕška nezmyslov a skôr pôsobí ako dráma ako horor. No vrcholom je casting. Väčšina zúčastnených katastrofálne prehráva svoje role a na ich čele je nevhodne vybratý Sam Neill, ktorý sa nespráva, netvári a už vôbec nevyzerá ako Damien Thorn. Ten stihol v priebehu piatich rokov od nakrútenia prvého filmu zostarnúť o skoro 30 rokov a klesnúť skoro na samé dno. Na dno nudy. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení filmu probíhalo ve Velké Británii (Cornwall, Ripon, Hertfordshire, Northumberland, Yorkshire, Londýn) a v USA (Washington a Wisconsin) v květnu 1980. (GASTON73)

Reklama

Reklama