Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh vypráví o Anně a Marii Boleynových, které bojují o přízeň krále Jindřicha VIII. Dívky jsou svým ambiciózním otcem a intrikánským strýcem zapleteny do vysoké hry o moc. Pokud se stane jedna z nich královou milenkou, dostane se rodina Boleynových do přízně samotného krále. Pomocí intrik vmanipulují mladičkou Marii do vztahu se vznětlivým a přelétavým Jindřichem. Panovník se však naivní a oddané milenky brzy nabaží a obrátí svou pozornost k její starší sestře Anně. Ta ho svou inteligencí a šarmem okouzlí natolik, že se kvůli ní nezalekne náboženské reformy a ani založení nové anglikánské církve. Zamilovaná Marie se však nevzdává a mezi sestrami propukne boj o lásku a moc. Anna nakonec zvítězí nejen nad svou sestrou, ale i nad samotnou Kateřinou Aragonskou a stane se královnou Anglie, aniž by v tu chvíli tušila, jak krátká bude její vláda. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (500)

Dever 

všechny recenze uživatele

Herecká paráda mojich najobľúbenejších herečiek Natalie Portman a Scarlett Johansson pri ktorých Eric Bana zo svojou rolou kráľa Anglicka ani trochu nevyčnieva z rady čo ma milo prekvapilo. Tiež ma milo prekvapil aj Justin CHadwick zo svojou réžiou a citom pre prostredie z historického obdobia s ktorým nemal v predchádzajúcich seriáloch vôbec skúsenosti. Jednoducho som bol nadšený z celého filmu..... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Kdekdo zná nechvalně proslulou sňatkovou politiku anglického krále Jindřicha VIII., proto je zajímavé sledovat ono „druhé Boleynovic děvče“, které, odstrčeno a zastíněno starší sestrou, nakonec bojuje právě o (sestřin) holý život. Dle románové předlohy se ale nám rozkládá rozpačité drama, až naivně čitelné, chladně unylé, bez jediné zásadnější scény. Režisér Justin Chadwick až trestuhodně prohýřil (úzkostně stejný pocit jsem měl i u Černé Dahlie Briana DePalmy) záviděníhodné hvězdné obsazení a navíc nenabídl zhola nic, co by film mohlo označovat romancí!! Hodně našedlých 60%.. ()

Reklama

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Jak jsem napsal v nedávném komentáři, shodou okolností také k filmu z produkce BBC, "život je ten nejlepší příběh". To se zde potvrdilo. Film od kterého jsem pranic nečekal, jen dobré drama na dlouhý večer, mě uchvátil výbornou atmosférou, úžasnými hereckými výkony. I když jsem tuto část historie samozřejmě znal a vyvrcholení pro mě nebylo překvapující, i tak jsem napjatě sledoval každý další okamžik, každý další záběr. Možná jsem trochu měkota, když mě dostane takový příběh, ale co se dá dělat, i mé romantické "já" se musí jednou za dlouhý čas ukázat. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Henrich VIII. je pre filmárov vďačnou témou a divácky zväčša dobre oceňovanou. 6x ženatý kat niektorých svojich manželiek, to sa v dejinách len tak nevidí. Eric Bana bol zvolený na prevedenie prikrášlenej stránky tohto kráľa, či už telesnej alebo duševnej. Výber sestier v podobe Scarlett a Natalie by z hľadiska atraktivity len ťažko mohlo byť prekonané a tak tu máme lákadlo aj pre divákove oko. Táto historická dráma sa snaží sústrediť, ako už z názvu vyplýva, ani nie tak na kráľa, ako na sestry, ich vzťah a jeho vývoj. Tým určila úspech filmu, pretože doteraz sme tu mali všetko koncentrované na osobnosť panovníka skôr než na osoby okolo neho, tie boli prakticky len komparzom, ako to je aj vo vynikajúcom seriáli Tudorovci. A tak, hoci už aj zarytý odporca histórie dopredu vie, ako sa to celé skončí, napriek tomu so záujmom hľadí na dvorné intrigy, baženie po moci, ješitnosť rôznych postáv atď. Vynikajúce herecké výkony, čo sa dalo aj očakávať, sú ozdobou filmu a ostáva si už len priať, aby takých len pribúdalo. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ako sa udržíte na koni bez muža?“ – „Stehnami.“ Vyzerá to pekne (výprava, kostýmy, rekvizity) a ani príbeh nie je najhorší (čo je ochotné dievča urobiť pre kráľa a kde sa končí ochota a začína prostitúcia?). Ale celé je to nudné a nevýrazné, postavy nie sú také dobré, ako ich herecké predstaviteľky a nepresvedčivé mužské výkony (tradične nezáživný Austrálčan Bana) tomu tiež dvakrát nepomáhajú. Tam, kde sa končí Kráľova priazeň, začína oveľa lepší historický politický triler a to Kráľovná Alžbeta s Geoffreym Rushom. P.S. Zaujímavosťou je, že po desiatich rokoch sa na plátne (po Zaklínačovi koní) stretáva Scarlett Johansson s Kristin Scott Thomas (a znova vo vzťahu dcéra matka). ()

Galerie (62)

Zajímavosti (41)

  • V milostnom liste, ktorý si Mary (Scarlett Johansson) od kráľa (Eric Bana) číta, stojí: "Moje srdce a ja sa odovzdávame do tvojich rúk." Toto je skutočný citát zo skutočného listu, ale list bol adresovaný Anne (Natalie Portman), nie Mary. (Arsenal83)
  • Ve skutečnosti byl Thomas Wyatt ženatý s Elizabeth Brookovou (1521). (ČSFD)
  • Náhrdelník, ktorý mala na sebe Anne (šnúra perál s písmenom B a tromi slznými kvapkami), je ten istý náhrdelník ako v seriáli Škaredá Betty (od r. 2006). (Arsenal83)

Související novinky

Nového Spider-Mana si zahraje... Garfield?

Nového Spider-Mana si zahraje... Garfield?

03.07.2010

Žádný strach, nebude to ten, který nesnáší pavouky a pondělky, tudíž nevznikne bizarní komiksový crossover. Ale jak to vlastně bylo? Kandidátů byly davy. Od Josepha Gordona-Levitta (protože hrál v… (více)

Holky a tradiční britská romantika

Holky a tradiční britská romantika

13.05.2008

Ellen Page může zapomenout na volné, pohodlné ošacení, které nosila jako těhotná Juno. Brzy si navleče těsný korzet. Vydá se totiž do viktoriánského 19. století a stane se Janou Eyrovou, mladou… (více)

Scarlett přijde o hlavu

Scarlett přijde o hlavu

12.01.2008

Když chcete hezkou mladou herečku, která dobře vypadá v historickém kostýmu, zavoláte Keiru Knightley (viz trailer na její novinku The Duchess)... anebo Scarlett Johansson. Ta se brzy ukáže v… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno