Reklama

Reklama

Pátek třináctého 8

  • Česko Pátek třináctého 8: Jason na Manhattanu (více)
Trailer

Obsahy(1)

Po pekelném duelu s telekinetičkou Tinou v předchozím díle leží Jason pohřbený pod troskami mola na dně Křišťálového jezera. Zde jej vzkřísí elektrický výboj z porušeného kabelu a on se vydává dolů po řece hledat novou krev. Nalézá ji na výletní lodi Lazarus vezoucí třídu čerstvých maturantů na exkurzi do New Yorku, kam z nich nakonec díky jeho intervenci dorazí jen hrstka. Zbylí študáci se mu musí postavit v manhattanských docích, v metru, na Times Square i v kanalizačních tunelech pod Manhattanem. Osmé pokračování kultovní slasherové série 80. let v režii televizáka Roba Heddena. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

Andersis 

všechny recenze uživatele

Nejhojší díl. Vraždy nejsou zábavné a Jason se padezřele rychle přemistuje. Např: jeden z hlavních hrdinů leze po žebříku a Jason stoji a čumí, jakmile je hlavní hrdina na střeše ejhle Jason je tam taky. Scénář je jedna černá díra a herecké výkony taky. Nepochopím jak takový kult mohli dát na starost TV režisérovi. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

První polovina na lodi celkem ušla a víceméně by se dalo říct, že vcelku uspokojivě navazovala na předchozí díly série, ale Jasonovo řádění v Manhattanu na sobě dalo znát, že náš milý psychopat měl radši dál pobíhat po lesích v okolí Crystal Lake. Druhá půlka totiž absolutně postrádala spád a jediné co na ní jde ještě ocenit je vtipná scénka Jasonova setkání s hokejovým bilboardem:). Změna prostředí, i když to je vcelku zajímavý nápad a dal se pojmout mnohem lépe, se dvakrát nepovedla. A jen tak mimochodem – obyvatelé New Yorku jsou nejspíš pořádná bandička flegmatiků. Jak jinak si vysvětlit, že je přítomnost oslizlého maskovaného maniaka v nejmenším nevyvádí z míry:). ()

Reklama

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

Jason jako kapitán lodi Lazarus, který je potažený slizem a nikdy netrpěl mořskou nemocí. Po nevyrovnaném souboji s Tínou mu byly dodaný vyjímečné schopnosti. Jako je třeba přeplavání půlky moře na jeden nádech pod vodou a nebo teleportace, kam jenom potřebuje. Na lodi to mělo i slušnou atmosféru s vraždami, ale v Manhattanu to už bylo příliš hloupé. Dávám 40% ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Ti diletanti, co měli na starosti Jasonův make-up, těm bych pracky zurážel. Tohle se jim teda vůbec nepovedlo. Gore je v tomhle díle taky nulový, takže po téhle stránce je osmý díl suchařina. Ale jinak se jedná o celkem svižnou, občas vtipnou podívanou, která sem tam zaujme pěknou kamerovou jízdou, nebo fíglem (loďka v hořící kaluži benzínu na silnici) a vysokým bodycountem. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

[Pozor, obsahuje malý spoiler] Tak po sedmičce šla série zase kousek výš. Sice je to naprostá ptákovina a navíc nám to tentokrát tvůrci natáhli na 100 minut (to nemuseli), ale s Jasonem byla opravdu legace. Na lodi slabé, ale Jason na Manhattanu, to je maso. Tím se z toho stal asi nejvtipnější díl. Nejvíc mě dostala akce v metru, když tam před nim utíkaj, a ti laxní a apatičtí opilci, feťáci a bezdíci, prostě Američani, jen tak koukaj, jak kdyby to tam měli každý den:-). Nebýt slabého začátku, tak jsou to luxusní 3, takhle musím jednu ubrat, ale i tak se na to v budoucnu ještě podívám. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (17)

  • S délkou 100 minut se jedná o nejdelší díl původní série, kterou distribuovala společnost Paramount Pictures. (Stocki)
  • Když se natáčela scéna, kde Julius (Vincent Craig Dupree) boxuje proti Jasonovi (Kane Hodder), tak Kane Hodder požádal herce Vincenta Craiga Dupreeho, aby do něj opravdu boxoval. Všechny rány, které Jason schytal od Juliuse, jsou reálné. (Raichu.Cz)
  • Režisér Rob Hedden obsadil do role servírky svoji sestru Peggy Hedden. (Stocki)

Reklama

Reklama