Reklama

Reklama

Hrdina americké komedie Jackie Moon se vrací do rodného města, kde chce trénovat svůj basketbalový tým. Jenže Flint Michigan Tropics jsou nejhorší v lize a pokud chtějí přežít, musí zvítězit.
V roce 1976 se Americká basketbalová asociace ABA ocitá na pokraji kolapsu. A právě tehdy se vrací do rodného města Jackie Moon, který se prosadil díky úspěšnému hitu Love Me Sexy. Nyní chce naplnit svůj dávný sen a koučovat basketbalový tým. Jenže ten, na který získal licenci - Flint Michigan Tropics - je nejhorší tým v lize a hrozí mu vypadnutí, zvláště když ABA ohlásí plánované spojení s konkurenční NBA. Pokud chtějí přežít, Jackie a Tropics musí dokázat zdánlivě nemožné - zvítězit. V hlavních rolích americké komedie režiséra Kenta Altermana hrají Will Ferrell, Woody Harrelson, Will Arnett, André Benjamin ad. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (152)

P1tr 

všechny recenze uživatele

Klasicka Ferrellovka, která ničím výrazným nepřekvapí. Drží se v zajetých kolejích jeho posledních výtvorů, což znamená sportovní ztřeštěná komedie. Ovšem jak ukazují Box Office čísla, takto už ho lidé nechtějí, takže by měl raději změnit téma. Nicméně i přesto jsem se dobře bavil, pár výborných scén, ale nic třeskutého. Ovšem po celou dobu filmu mi na rtech zůstal mírný úsměv a dobrá nálada byla patrná. To mi na 4* komedii stačí. Hlavní podíl na tom má atmosféra, Ferrell a Harrelson. Shlédnutím nic nezkazíte. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Will Ferrell je živel, který dokáže vytřískat ze svých postav maximum, ale Semi-pro je pouze óda na jeho vlastní narcismus, který je protivný už od počátku. Navíc tahle dokonale vysušená story o bandě loserů, jež to někam dotáhla, trpí těžkou absencí opravdu dobrých hlášek a zapamatování si hodných scén, což je druhý velký problém. Tím prvním je ale nakonec Woody Harrelson, který se tváří, že je na place omylem… a ten účes ve stylu Antona Chigurha mu fakt nepřidává. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nebesa chtějí, abychom vyhráli. Podpálím ti barák." Pokud bych byl vlastníkem basketbalového týmu, tak bych také chtěl být jeho trenérem, nejlepším plajerem i zpěvákem, ale pokud by to bylo možné, tak na zápas s medvědem bych nominoval o něco méně důležitějšího borce, než jsem já. To Jackie Moon si tohle všechno zařídí sám a kdyby věda poněkud svižněji reagovala na potřeby trhu, tak by po palubovce v dresu Tropic pobíhal pouze on se svými klony. Je tedy smutnou pravdou, že tohle není film, ale pouze sestřih ferrellovských exhibic, ale kdo má jeho řádění rád, tak by neměl být vyloženě zklamán. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Váš tím rozpustíme.“ - „Rozpustiť? Čo to znamená? Je to vôbec slovo?“ – „Ale áno, JE to slovo. A finančne to znamená skončiť.“ Willa Ferrella pokladám za jedného z najlepších žijúcich amerických komikov. Je mi ľudsky veľmi sympatický a jeho výkony v komédiách sú na úplne inom stupni, ako u kolegov. Je mi blízky jeho zmysel pre humor – absurdná fraška, ktorá je postavená na absolútnom prežívaní a takom afektovanom prejave (alebo naopak kamennej tvári), že by som musel dlho rozmýšľať, či má v Hollywoode dôstojnú konkurenciu. Videl som ho vo väčšine filmov. Od tých, v ktorých len nahrával na smeč v podpornej roličke (STARSKY A HUTCH) až po hlavné úlohy. Tie filmy nie vždy boli výnimočné, už kvôli nemu ale stáli za to a minimálne on v nich výnimočný BOL. Toto bolo bohužiaľ prvý raz, čo ma nudil. Snímkou si síce doplnil filmografiu o ďalší šport (po krasokorčuľovaní v ĽADOVO OSTRÝCH a automobilových závodoch v RÝCHLO A DESIVO: ŠIALENÝCH PRETEKOCH), ale to je asi tak všetko. Uchechtol som sa raz za 30 minút, aj to boli dané vtipy o poznanie slabšie, ako v jeho najlepších kúskoch (a toľko dobrých príležitostí tu bolo, od medveďa cez „otvorené manželstvo“ po „vyvraždím ti rodinu, hajzel a potom ti zapálim dom“). Akčné scény boli slabučké, bol poznať malý rozpočet a nebavila ma žiadna postava. S lepšími hercami by to možno bolo lepšie. Možno nie. Woody Harrelson, na ktorého kombináciu s úplne odlišným Ferrellom som sa tešil, je ukážkovo typovo zle obsadený herec do úlohy, ktorá by s iným hercom mohla byť vynikajúca. Tentoraz sa negatívne vyjadrujem aj na stranu nezrozumiteľného strihu, ktorý berie vtipom pointu, takže nie sú vtipné (ak družstvo vyhrá zápas, musí divákom kúpiť pukance. Zápas vyhrá, strih. Kúpilo pukance? Nekúpilo? Woody Willa trénuje v zvracaní, Willa napína na zvracanie, strih. Vyvracal sa? Nevyvracal?). ()

4daPeace 

všechny recenze uživatele

Verdikt: Basketbal v 70. letech, aneb jak se zábavnější ABA sloučila s bohatou NBA a do té se tak dostaly dnes všem fandouškům známé týmy Spurs, Pacers, Nets, Nuggets...ovšem všechno mohlo být jinak, nechybělo málo a byl by tam tým Michigan Flint Tropics vedení majitelem-hráčem-koučem Will Ferrellem :-) Plus se dozvíte, kdo vymyslel a provedl první Alley-oop, to vše v celkem úsměvném, místy zábavném sexy retro balení, kde 'everybody love everybody'... Spumoni! ()

Galerie (43)

Zajímavosti (12)

  • Od začiatku natáčania boli tvorcovia filmu bezvýsledne žiadaní organizáciou PETA, aby zo scenára vypustili časti s medveďom Rockym. Cvičiteľ Stephan Miller bol medveďom napadnutý a zabitý dňa 22.4.2008, iba niekoľko týždňov po natáčaní. (whack)
  • Grizzly Rocky byl k hranému souboji vycvičen Randym Millerem, který pak také Ferrella v nebezpečné scéně zastoupil. Za nedlouho poté při cvičení soubojů Rocky zabil člena týmu trenérů. (Michalek)
  • Will Ferrell se nechal slyšet, že toto bude jeho poslední komedie se sportovní tématikou. (Caszidy)

Související novinky

Kolty a magie

Kolty a magie

02.04.2009

Kulku ze šestiraňáku by si zasloužil člověk, který vypustil na internet sice nedokončené, ale obrazově velmi kvalitní X-Men Origins: Wolverine, a magii zase studio Fox, aby se mu povedlo odčarovat z… (více)

Reklama

Reklama