Reklama

Reklama

Hrdina americké komedie Jackie Moon se vrací do rodného města, kde chce trénovat svůj basketbalový tým. Jenže Flint Michigan Tropics jsou nejhorší v lize a pokud chtějí přežít, musí zvítězit.
V roce 1976 se Americká basketbalová asociace ABA ocitá na pokraji kolapsu. A právě tehdy se vrací do rodného města Jackie Moon, který se prosadil díky úspěšnému hitu Love Me Sexy. Nyní chce naplnit svůj dávný sen a koučovat basketbalový tým. Jenže ten, na který získal licenci - Flint Michigan Tropics - je nejhorší tým v lize a hrozí mu vypadnutí, zvláště když ABA ohlásí plánované spojení s konkurenční NBA. Pokud chtějí přežít, Jackie a Tropics musí dokázat zdánlivě nemožné - zvítězit. V hlavních rolích americké komedie režiséra Kenta Altermana hrají Will Ferrell, Woody Harrelson, Will Arnett, André Benjamin ad. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (152)

ladko 

všechny recenze uživatele

"Who the fuck is Bambi?" Ferrella môžem vo veľkých dávkach a na Semi-pro som sa veľmi tešil. Ukázalo sa, že oprávnene, lebo bavil som sa kráľovsky počas celého filmu. Už pri úvodnej piesni Love me sexy v podaní samotného Jackieho Moonea som sa dusil smiechom . A to čo nasledovalo, bola jednoducho našľapaná komédia s vynikajúcimi scénami, hláškami a aj zábavnými vedľajšími charaktermi(napríklad skvelí komentátori). Scény s medveďom, palacinkou, Dukesom a mnoho ďalších je skvelých. A idem si to pustiť znovu, aby som si trochu skrátil čakanie na Step brothers. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Asi moja najslabšia Ferrellovka. Nudný scenár síce obsahuje veľa vtipných scénok, problém bol však v tom, že väčšina z nich nebola vtipná. Neboli zlé, nezachádzali do trápností alebo fekálií, len sa pri nich nedostavili ten očakávaný smiech a zábava. Proste nuda. Popravde, najviac som sa bavil pri postavičke Jackie Earle Haleya - chudého hipisáka, ktorý stále márne čaká na svoje peniaze :). Našťastie zásluhou Willa Ferrella - majstra každej katastrofy :D, sa tu našlo aj zopár svetlých momentov, ktoré film vytiahli aspoň na tie dve hviezdy. 40/100 ()

Reklama

PDcz 

všechny recenze uživatele

2** body Na tenhle film jsme narazili opravdu náhodou. Bylo to takové krátkodobé pomatení mysli. Když si ale vemu, k čemu nám posloužil, tak splnil svůj životní cíl na 100%. [X] Minus 1* bod Pokud se ptáte, proč odebíráme body, když splnil svůj cíl, tak vězte, že to je proto, že obyčejně film nepoužíváme jako uspávací prostředek, nýbrž k rozšíření obzorů a masáž našich myslí, které jsou po náročném dni unavené a mají sloužit jako odpočinek. (konečně jsem napsal tečku, už jsem se bál, že to souvětí nebu mít konec) A proč tedy odebíráme bod? Protože Jitáček usla během 20-ti minut. [X] Minus další 1* bod Já sem taky usnul.. během posledních 20-ti minut. Ale já se už neprobudil a tak znám konec z vyprávění a ani mi to nevadí. [X] Minus poslední 1* bod Děj, průběh, začátek a prý i konec neoriginální. Tohle tu už bylo asi 10x a někdy lépe, někdy hůře, ale právě proto nám to přišlo zbytečné. [X] V kurzívě se vždy snažíme shrnout postřeh z filmu. Zde máme taky jeden: tenhle film si na sebe dokáže vydělat? ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem na nový film s Ferrellem a očekavám oddychovou komedii s prostředí basketu. Dostal jsem ji a ještě něco více. Ferrel zde má nejvíce prostoru , protože jako majitel-trenér-hráč se musí ukazovat často. V jinych filmech toto zastaví 3 lidé :-D . Jeho ztřeštený humor je zde opět obsažen. Ferrel si oblibil mirně hloupé extravagantní postavy a tak Jackie Moon diky ukradene pisni je nabubrelým majiletem tymu ABA. V 70.letech se tedy slučují 4 týmy s NBA a zbytek jde do důchodu. To by to , ale nebyl Jackie , aby jeho sen o NBA se nevyplnila a tak tým looseru s vycnivajicím Coffem a sexy roztleskavačky najíma veterána , který vyhral NBA ze střidačky. Příběh je plný kliše , ale narozdíl od tucty jinych podobně laděných filmů jsou tu komediální osobnosti a ten krásný retro nádech a jeste onen mirny historický podtext. Originální zabava mezi poločasy jako třeba bitka s medvědem nebo přeskok roztleskávaček s pomocí kolečkových bruslí. Sice to u mě nemá na Vybijenou , která je u mě co se týče sportovních komedii nejvýše, tak jsem se dobře bavil a prijemne oddychl. Kdo ví , třeba by jsme nyni četly o Michigan Flint Tropicacs místo třeba San Antonia Spurs ? :-D ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nebesa chtějí, abychom vyhráli. Podpálím ti barák." Pokud bych byl vlastníkem basketbalového týmu, tak bych také chtěl být jeho trenérem, nejlepším plajerem i zpěvákem, ale pokud by to bylo možné, tak na zápas s medvědem bych nominoval o něco méně důležitějšího borce, než jsem já. To Jackie Moon si tohle všechno zařídí sám a kdyby věda poněkud svižněji reagovala na potřeby trhu, tak by po palubovce v dresu Tropic pobíhal pouze on se svými klony. Je tedy smutnou pravdou, že tohle není film, ale pouze sestřih ferrellovských exhibic, ale kdo má jeho řádění rád, tak by neměl být vyloženě zklamán. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (12)

  • Amy Sedaris měla ve filmu roli, avšak její scény byly nakonec vystřiženy. (Caszidy)
  • Kromě Flint Tropics jsou všechny názvy týmů a jejich dresy autentické z doby fungování ABA. (Caszidy)
  • Film sa natáčal vo Flinte (Michigan, USA), Los Angeles (Kalifornia, USA) a Minneapolise (Minnesota, USA). (Arsenal83)

Související novinky

Kolty a magie

Kolty a magie

02.04.2009

Kulku ze šestiraňáku by si zasloužil člověk, který vypustil na internet sice nedokončené, ale obrazově velmi kvalitní X-Men Origins: Wolverine, a magii zase studio Fox, aby se mu povedlo odčarovat z… (více)

Reklama

Reklama