Reklama

Reklama

Bella byla vždy trochu jiná. Když se její máma znovu vdala, Bella se rozhodla sblížit se svým otcem a nastěhovala se k němu do malého deštivého městečka Forks bez toho, aniž by čekala, že se její život změní. Na první hodině v nové škole si k ní přisedne tajemný a okouzlující Edward Cullen, kluk, který je jiný než všichni, které doteď potkala. Ve škole se o něm šíří zvláštní zvěsti, stejně tak o jeho sourozencích, se kterými vždy sedává osamocený u jednoho stolu ve školní jídelně. I navzdory varování kamarádů Bellu Edward neskutečně přitahuje, zdají se jí o něm sny. Postupně začne mít však podezření, že Edward není úplně obyčejný kluk... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (26)

Trailer 6

Recenze (2 201)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Hloupý scénář a chorý masochistický divák.... Nebo spíše divačky to byly, kdo z téhle obyčejné, ne vyloženě nudné, ale spíše roztahané a především neuvěřitelně naivní romantiky udělaly kultovní záležitost. Pravdou zůstává, že Stmívání má pár světlých momentů a to jak atmosféricky (Bellino uvědomění si, co je Edward zač), tak scenáristicky (postava tatínka). Čas od času je ale neuvěřitelně směšné (upíří "přefuňování") a obecně je z toho cítit poplatnost knižní předloze (kterou jsem nečetl). Každopádně první ze série upíří romaniky se ještě dala bez problémů zkousnout.. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem hrůzu, dostal jsem průměr, na který se dá bez ujmy dívat. Kristen Stewart a Robert Pattinson mezi sebou mají trošku té potřebné chemie, sem tam se povede i některá hláška. Režie ovšem není ničím výjimečná, nezaujme a taky se dost zběsile stříhá. Další mínus jsou určité slabé triky, v tomto druhu snímku bych uvítal méně triku, ale lépe provedených. Mixování těchto protichůdných žánrů se ovšem povedlo. Iritovaly mě věci se kterými jsem dopředu počítal „ten je tak krásný“ „ohhh ten je tak krásný“ ;-) Knihu jsem nečetl (ani se nechystám) i tak jsem byl na toto připraven z okolních reakcí, prý se to v knize vyskytuje ještě v daleko větším množství, ne díky nechci ;-) 5+/10* další díly mě v kině určitě minou, na DVD si je možná ale seženu. btw: scéna s baseballem měla velké ambice a vytvářela dobrý pocit, ale záhy byla pohřebena příchodem těch druhých….škoda. ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Chyba bude asi už v předloze, protože nevěřím tomu, aby nějaký dramaturg viděl na papíře takové dialogy a nezpráskal za to okamžitě scénáristu bičem. Jedna řečnická perla vedle druhé, vypouštěná z úst asi nejtopornější zamilované dvojice posledních let – Kristen Stewart a Roberta Pattinsona, společně s utahanou, zbytečnými a nedotaženými scénami vlečenou režií Catherine Hardwick, ve mně střídali škodolibý úsměv s hlubokým zíváním. Špatně je toho ve filmu tolik, až uvažuju nad tím, jestli někdo nechtěl sabotovat Hollywood tím nejzákeřnějším způsobem. Guilty pleasure jako kráva, plus vědomí, že snad nikdy jsem si nepřál u filmu být patnáctiletou holkou, která si lakuje nehty načerno, drsným pohledem probodává okolí a vrcholem slasti se pro ni stane deflorace od pobledlého frajera, kterého potká na gothic srazu. Šup, šup, druhý díl. :) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Jeden fakt je veľmi zaujímavý. Že aj napriek ošiaľu a mánie, ktorá vznikla pred rokom z tohto filmu (90% z mojich známych - a určite nie len mojich - šli na film do kina, a väčšina film ospevovala), má film tak chudobné hodnotenia. Ale kráča sa s davom a kto chcel byť in naparil filmu dokonca dve hviezdičky. Ale neviem. Mne sa to naozaj páčilo, piatu hviezdu dávam na podporu pokračovania a hlavne z recesie. Každopádne som sa ani raz počas filmu neprichytil, že by som sa nudil. Je pravda, že nejakou obzvlášť nápaditosťou film neoplýva, kvalitnými hereckými výkonmi sa to tiež nehemžilo, ale možno to bude tým, že som film pozeral za súmraku a navyše pri splne, možno to bude tým, že aj ja som raz musel podľahnúť nejakému čistokrvnému teenmovie a možno som nebol pri zmysloch, každopádne sa mi to páčilo a teším sa na pokračovanie. 90%. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Buffy bez kvalitnej dramatickej línie, hlášok, vypointovaných dialógov a schopných nahrávačov sympaticky neobyčajnej hlavnej hrdinky. Napriek tomu ani zďaleka nie taký zlý výsledok, akoby sa dalo čakať a zásluhou Kristen Stewart či neošúchanej hudby niekedy aj celkom príjemný, hoci fakt len niekedy. Hoci som však ochotný uveriť minimálne v čítavosť literárnej predlohy, jej kultovosť pre mňa asi vzhľadom ku zvyšným kvalitám ostane menšou záhadou a sám netuším čo mám od ďaľších dielov v tak pomerne vyčerpanej téme čakať. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (117)

  • Všechny trailery na film zaznamenaly na MySpace ve své době rekordních 12 milionů zhlédnutí. (Sufferer)
  • Když Bella (Kristen Stewart) přijíždí na svůj první den ve škole v autě, které dostala od táty, tak je na předním skle vidět odraz mikrofonu. (Kubula333)

Související novinky

Kazmovi v kinech dochází šťáva

Kazmovi v kinech dochází šťáva

29.08.2023

Stejně, jako měl snímek ONEMANSHOW: The Movie bezprecedentní první víkend, má nyní i bezprecedentní propad. Ačkoliv tak novému snímku Kamila Bartošky aka Kazmy už nikdo nevezme rekordní český otvírák… (více)

Twilight sága se vrací

Twilight sága se vrací

20.04.2023

Mysleli jste si, že nic horšího než remake Harryho Pottera v podobě televizního seriálu už nehrozí? Pak vězte, že studio Lionsgate čerstvě oznámilo také návrat Twilight ságy. Stmívání se pak rovněž… (více)

Co chystá režisér oscarového Spider-Mana?

Co chystá režisér oscarového Spider-Mana?

07.02.2022

Režisér a ilustrátor Peter Ramsey natočil v roce 2012 svůj animovaný debut Legendární parta, pak si pár let dával pauzu, a teprve v roce 2018 poslal do kin dnes již oscarový a přelomový animák Spider… (více)

Kdo si zahraje Batmana?

Kdo si zahraje Batmana?

17.05.2019

Aktualizováno: Novým Batmanem se stal Robert Pattinson. The Batman režiséra Matta Reevese patří mezi nejočekávanější komiksové projekty příštích let, není tedy divu, že kolem obsazení nového… (více)

Reklama

Reklama