Reklama

Reklama

Původní

(seriál)
  • USA The Originals
Trailer 2
USA, (2013–2018), 65 h 13 min (Minutáž: 42–45 min)

Tvůrci:

Julie Plec

Hudba:

Michael Suby

Hrají:

Joseph Morgan, Daniel Gillies, Claire Holt, Phoebe Tonkin, Danielle Campbell, Leah Pipes, Charles Michael Davis, Eka Darville, Daniella Pineda (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(92)

Obsahy(1)

V tomhle spinoffu Upířích deníků se Mikaelsonovi přestěhují do New Orleans a spojí se s místními čarodějkami, aby mohli zase vládnout městu. (Netflix)

Videa (146)

Trailer 2

Recenze (114)

Brano 

všechny recenze uživatele

Príjemne pokračovanie jednej dejovej línie z Upírskych denníkov, kde príbeh sa venuje rodine pôvodných upírov. Postava Klausa bola od začiatku pre mňa dosť zaujímavá, takže som rád že dostal väčší priestor v samostatnom seriály. Seriál je plný zvratov, zaujímavých postáv. Ak sa Vám páčili Upírske denníky tak Vás záujme aj toto. Kvalitou sa síce nevyrovná prvému zmienenému seriálu, pretože miestami mi to prišla ako taká stereotypná dráma o rodine, ale za pozretie to stojí. Akurát vytknem prvú sériu, ktorá bola nezaujímavá a nudná. ()

Kimkong 

všechny recenze uživatele

Série 1: Souběžně běžícím Vampire Diaries je příběh ovlivňován jen minimálně. Za mě rozhodně zajímavější a ve světle Vampire Diaries originálnější zápletka. Ačkoli se nevyhneme stereotypnímu nekonečnému umírání a ožívání postav, oproti Deníkům to není tak zlé a seriál si drží slušné tempo po celou dobu. ()

Reklama

hufnagel 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý seriál,ktorý ma úplne chytil.Upíri chlastajú,milujú sa,nenávidia a dokonca plačú,čiže riadny citový život obyčajných ľudí.Dialógy sú vycibrené a komplikované,vidieť,že sa s nimi pohrali.A taktiež mágia,v poslednej dobe po Harrym Potterovi je čoraz viac in.Dej je riadny dospelácky čo sa týka krvi a zabíjania,ale posteľ ostáva tabu.1.séria 60 %.Až potom som pozrel celé TVD a v tomto kontexte to zaslúži aj po doterajších dieloch 2.série pridať na hodnotení.Výborný Joseph Morgan.Po ukončení 2.série zvyšujem na 80 %. ()

IZFNP 

všechny recenze uživatele

TVD v 5. sezóne už nestoja ani za starý groš, preto som bola na tento počin extrémne zvedavá. A môžem povedať, že pre mňa sa jedná o super prechod z teen denníkov do trochu temnejšieho, dospelšieho sveta pôvodných upírov. Originals ukazujú zaujímavé charaktery, prijateľné zápletky a vyspelejšie spracovanie. Soundtrack zatiaľ výborný a rodinka pôvodných má charizma, pre ktoré sa oplatí pustiť si nový diel. Zatiaľ spokojnosť, uvidíme, čo ponúkne druhá séria. ()

Domca94 

všechny recenze uživatele

Seriál od scénáristické veteránky Julie Plec, který je hodně lacinou kopií svého mateřského seriálu. Plec zde uplatňuje, co se dařilo v Upířích denících a vyvarovává se chyb. Nicméně opět je seriál plný klišé, lásky a dalších otřepaných témat. Je zde značný rozdíl mezi pilotem a dalšími díly. Stejně tak je znatelný rozdíl mezi první a druhou sérií. Pokud máte rádi upíry, tak by se Vám to mohlo líbit, jinak se tomuto seriálu vyhněte. Faktická poznámka: ačkoliv se seriál jmenuje The Originals, tak se v něm de facto vyskytují pouze dva až tři Původní upíři z celé velké rodiny. Možná by byla na snadě změna názvu. ()

Galerie (778)

Zajímavosti (9)

  • Joseph Morgan (Klaus) vyhrál cenu na People Choice Awards 2014 v kategorii "Favorite Actor in a New Series". (MonicaPixie)
  • Francúzska štvrť (French Quarter, The Quarter, Vieux Carré) je najstaršia štvrť mesta New Orleans. Natáčanie prebiehalo vo viacerých jej častiach, za zmienku stojí Jackson Square a St. Louis Cathedral - použitá na exteriérové zábery kostola, v ktorom sa odohráva podstatná časť deja, alebo ulica Bourbon Street, ktorá tvorí centrálnu os štvrti (práve na nej majú sídlo Mikaelsonovci). (Sasha_K)
  • Pilotní díl byl odvysílán v seriálu Upíří deníky (od r. 2009), a to ve 20. epizodě 4. série. (Reesam)

Reklama

Reklama